Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No już lepszy Levitt chodzący po linach pomiędzy wieżami, szczególnie, że w reżyserii Zemeckisa, jak skaczący kolorowy przebieraniec w równie podobnym otoczeniu. Sam w sobie trailer bomba, świetnie dobrana muzyka, ale Leviit dziwnie tu wygląda.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
bez jaj 90 min filmu w którym facet będzie szedł chwile po linie po budynkach po których zostały dwa kwadraty zalane wodą ??

Zobaczymy,będą pewnie pokazana przygotowania itd.

Ja mam straszny sentyment do WTC i wydarzeń które tam zaszył ale film o jakimś klaunie co idzie pomiędzy budynkami to profanacja i w//g mnei nie wróże sukcesu i dziwie się że Zemeckis wziął sie za taki temat.

Trochę jest w tym racji...

Dwayne mógłby również wystąpić w ekranizacji gry o tym samym tytule.Idealnie by pasował.
Jednak tutaj zapowiada się całkiem ciekawie.Oby więcej kręcili filmów katastroficznych :

[youtube]84io0rN7Uyg[/youtube]

[Raccoon]

New member
Bez reklam
bez jaj 90 min filmu w którym facet będzie szedł chwile po linie po budynkach po których zostały dwa kwadraty zalane wodą ??
Już widze te tabuny ludzi oglądających ten film.... Ja mam straszny sentyment do WTC i wydarzeń które tam zaszył ale film o jakimś klaunie co idzie pomiędzy budynkami to profanacja i w//g mnei nie wróże sukcesu i dziwie się że Zemeckis wziął sie za taki temat.
Ocena filmu po obejrzeniu trailera? Mocne :)

Też mam sentyment - byłem wtedy (11 września) przez kilka miesięcy w USA. A w samym NYC kilka dni później i widziałem jak zamach wpływa na naród. Siedzi to we mnie do dziś. Przy okazji rocznic lub oglądania filmów o tamtych wydarzeniach się odzywa. Ale... pomysł na ten film Zemeckisa jakoś mnie nie uraża :) nie widzę w tym nic niestosownego. Może warto zaczekać i ocenić po premierze? :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem ten "Poniedziałek".
Film sztuczny i pomimo że akcja dzieje się w latach 90' w ogóle nie czuć tego klimatu.Bolec jeszcze jakoś wypadł ale Kukiz to porażka.Sposób w jaki dodano motyw "gangsterski" i zrobienie z tego pseudo sensacji,jeszcze bardziej pogrążyło ten film.
Zastanawiam się czy oglądać "Wtorek"...Do prawdziwości tamtych lat jak i do filmu "Cześć Tereska" duuuuużo zabrakło :)

eedviking

Banned

Też mam sentyment - byłem wtedy (11 września) przez kilka miesięcy w USA. A w samym NYC kilka dni później i widziałem jak zamach wpływa na naród. Siedzi to we mnie do dziś. Przy okazji rocznic lub oglądania filmów o tamtych wydarzeniach się odzywa. Ale... pomysł na ten film Zemeckisa jakoś mnie nie uraża :) nie widzę w tym nic niestosownego. Może warto zaczekać i ocenić po premierze? :)
Ja mam większy sentyment do 1980r. Nawet przypominam sobie tkliwość tych czasów...na moich plecach, całe 63cm. białej , wysportowanej i giętkiej jak Nadia Comăneci . :mrgreen:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Obejrzałem ten "Poniedziałek".
Film sztuczny i pomimo że akcja dzieje się w latach 90' w ogóle nie czuć tego klimatu.Bolec jeszcze jakoś wypadł ale Kukiz to porażka.Sposób w jaki dodano motyw "gangsterski" i zrobienie z tego pseudo sensacji,jeszcze bardziej pogrążyło ten film.
Zastanawiam się czy oglądać "Wtorek"...Do prawdziwości tamtych lat jak i do filmu "Cześć Tereska" duuuuużo zabrakło :)

A czego Ty się spodziewałeś, to film pokroju "Gulczas a jak myślisz".
Chciałeś dresów, to masz. Patologie lat 90-tych w pigułce, całą tą produkcje traktowałbym raczej jako ciekawostkę, a jeżeli już lubisz osiedlowy klimat lat 90-tych, to już chyba lepiej pokłonić się nad filmami dokumentalnymi.
Proponuję żebyś sobie obejrzał dokument "Pekin, Złota 83", podejrzewam, że Edziu widział jako stary Warszawiak, a jak nie widział, to polecam ;)
Pekin. Złota 83 (2004) - Filmweb
O wiele bardziej wartościowa produkcja, jak te gnioty które tutaj często omawiamy, ale nie jest to produkcja dla dzieci z bananowych osiedli.

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
A czego Ty się spodziewałeś, to film pokroju "Gulczas a jak myślisz".
Chciałeś dresów, to masz. Patologie lat 90-tych w pigułce, całą tą produkcje traktowałbym raczej jako ciekawostkę, a jeżeli już lubisz osiedlowy klimat lat 90-tych, to już chyba lepiej pokłonić się nad filmami dokumentalnymi.
Proponuję żebyś sobie obejrzał dokument "Pekin, Złota 83", podejrzewam, że Edziu widział jako stary Warszawiak, a jak nie widział, to polecam ;)
O wiele bardziej wartościowa produkcja, jak te gnioty które tutaj często omawiamy, ale nie jest to produkcja dla dzieci z bananowych osiedli.

Widział, widział. Jeden z lepszych tego typu dokumentów. ;):D

Ze starszych fabularnych (o gitowcach) , polecam Nie zaznasz spokoju.

Mnie osobiście podobał się film Dziewczyna z szafy Bodo Koxa( widok Bielan).

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,trailer "San Andreas"wygląda ciekawie.Efekty bardzo realistyczne,nie takie sztuczne jak w "2012".Technologia idzie do przodu.Widać to także w "Epicentrum".

Armanig,jak w filmie "Poniedziałek" jest pokazana "patologia" w pigułce,to nie mam pytań...:)
Dokumentów z tej tematyki nie muszę oglądąć :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig,jak w filmie "Poniedziałek" jest pokazana "patologia" w pigułce,to nie mam pytań...:)
Dokumentów z tej tematyki nie muszę oglądąć :)

To zależy jaką tą "pigułkę" patologi chcesz łykać, dla mnie dziś każdy dres drący mordę pod blokiem, z aspiracjami na "gangstera" to patologia. Przecież, nie będziemy się spierać o wielkość tej "pigułki".
Chcesz mocniejszych wrażeń, to łykaj dokumenty. Dla mnie nic przyjemnego. Film jest marny, podobnie jak życie takich bezmózgów, a w Polskiej kinematografii ciężko o coś dobrego w Twoich klimatach ;)
Ps. Zmęcz jeszcze "Wtorek", otwierają Night Club :)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armaniś,słowo PATOLOGIA wziąłem w cudzysłów,ponieważ pytając o filmy o blokowiskach,Ty od razu założyłeś,że są to tylko patologiczne klimaty...
Chodziło mi o produkcje naturalnie zagrane,z klimatem i slangiem lat 80' i 90' oraz otoczką bloków,niekoniecznie o przemoc,alkohol czy dragi...
"Alternatywy 4" to była patologia :mrgreen:

Braciak,filmu "Balanga" nie oglądałem,ale zaraz zabieram się za coś innego co mi poleciłeś.Jednak znając Twój gust to raczej chałka będzie :mrgreen::grin::wink:

eedviking

Banned
Co Wy wiecie o patologii, siurki kobyle. :p;)
To jest patologia !!! :D:mrgreen:;)

[youtube]-iekqDyrs_Q[/youtube]

Braciak,filmu "Balanga" nie oglądałem,ale zaraz zabieram się za coś innego co mi poleciłeś.Jednak znając Twój gust to raczej chałka będzie :mrgreen::grin::wink:

Moje chałki, mają dużo kruszonki. :p:D;) ... ciekawe, którą tandetę będziesz oglądał. :niewiem:;):grin:

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
jak skaczący kolorowy przebieraniec w równie podobnym otoczeniu...

jeśli masz na myśli spajderciecia to się z tobą zgadzam :)

Nie oceniłem filmu tylko jego pomysł, na tak wrażliwy temat jak WTC :)
ale ok, będzie premiera pogadamy :)

Do góry