Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co prawda moje "weekendy" są czterodniowe ale akurat od piątku do niedzieli musze pracować.

Tak to już jest w klubach nocnych :-D

Skoro o Willu mowa,

"Wyzwolenie" zaliczony.

Jak dla mnie, Oscarowa rola Willa, biorąc pod uwagę, że o wiele gorsze kreacje zdobywały statuetki.
W ogóle chyba pierwsza taka rola Willa, a obserwuje gościa od czasów Bajer w BelAir.
Sam film, to coś z Django, coś ze "Zjawy", przy czym do tego bliżej.
Dla mnie, bardzo udany seans. Zresztą co w 2022r godnego uwagi się pojawiło?
Ta poprzeczka i tak jest już o wiele niżej, jak 5-10-15 lat temu.

Ostatnio odpaliłem Tango&Cash, niby nic, typowy akcyjniak, ale ta muzyka i to już na starcie, lużny klimat, bez jakiś poprawności politycznych i farmazolenia pod publiczkę.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zaznaczam najlepsze sceny ;)
Trzeba się uśmiechnąć do Mata,aby powiedział jak włączyć w odtwarzaczu filtr VHS :grin:

Też obejrzałem Wyzwolenie i też mi się podobało.
Niektórzy narzekają,że z tematu zrobili survivalowy film akcji...

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
No ja właśnie skończyłem Amsterdam. Specyficzne kino. Ale w sumie fajne. Plus plejada gwiazd. Wydaje mi się, żeby dobrze wejść i przeżyć film trzeba być wypoczętym. Na siłę nie ma co zaczynać. Nie ma najlepszych opinii. Ale akurat to trzeba samemu ocenić.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mi się podobał jeszcze Batman,Top Gun,Prey,Na Zachodzie...
Widziałeś Amsterdam ?

No tak, zapomniałem... takie były dobre ; )
Prey nie kojarzę już, a oglądałem. Na zachodzie też już nie kojarzę, a też chyba oglądałem, TG i Nietoperek, zgadza się, dobre.
Amsterdam oglądałem, ale gdzieś do połowy, muszę dokończyć.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Smith dostał 10-cio letniego bana na wypady na Oscary,chociaż podobno nadal może w nich uczestniczyć.
Z drugiej strony,w nowym filmie pokazał ze 2-3 mimiki twarzy ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Smith zachował się jak prawdziwy facet, ktoś obraził jego kobietę = dostał lepe. Proste.
Pewne rzeczy się nie zmieniają i dobrze, są pewne granice, a Will postanowił o nich przypomnieć.
Oscary już dawno nic nie znaczą, ale jeżeli już, to właśnie on pownien za tą rolę zgarnąć statuetkę, bo kto inny?
Jennifer Lawrence za "Poradnik pozytywnego myślenia" z 2012r? Toć to największa kpina i żenada w historii tej całej szopce.
Od tego właśnie momentu Oscary dla mnie nic nie znaczą, ale Will jak najbardziej zasłużył ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No ja właśnie skończyłem Amsterdam. Specyficzne kino. Ale w sumie fajne. Plus plejada gwiazd. Wydaje mi się, żeby dobrze wejść i przeżyć film trzeba być wypoczętym. Na siłę nie ma co zaczynać. Nie ma najlepszych opinii. Ale akurat to trzeba samemu ocenić.
Specyficzne to są co najwyżej zdjęcia, co nie dziwi, bo to Lubetzki. W całym filmie chodzi o ostatnie momenty, czyli przemówienie generała, któremu zaproponowo główna rolę w coup d'etat przeciwko rzadowi FDR, o czym generał doniósł do prezydenta, który nie rozprawił się ze spiskującymi magnatami, tylko wszedł z nimi w układ i jak wiemy skończyło się to wojną światową. Ktoś pana z wąsikiem zasponsorował, a i zdjęcia FDR w kolorach fanklubu też można znaleźć. Najwyraźniej twórcy pokusili się o paralele do dzisiejszej sytuacji.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
No widzisz a dla mnie zdjęcia nie były specyficzne. Sens filmu też każdy bez problemu odczyta. 😉
Wczoraj obejrzałem "Trzy tysiące lat tęsknoty". Niby fajnie zrobiony, ale trochę ziewałem. Troszkę więcej mogło się w nim dziać. Ale na pewno nie mogę go zaliczyć do nie udanych.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No widzisz a dla mnie zdjęcia nie były specyficzne.
A widzisz. Ja poszedłem jakiś czas temu do kina, nieświadomy, "z marszu" ale w trakcie myślę sobie, ktoś kto to nakręcił, ma warsztat. Czytam napisy końcowe, a tu Chivo. :)

Siemasz @Piramida!
Co się porobilo?!! Amsterdam klęka przy Tajlandii. ;)
Wpadaj to zrobimy Grand toura.
Tzn jak dojadę, bo narazie mam mały detour.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Na ostatnim wyjeździe było fajnie,nawet złapałem trochę słońca :grin:
Polish_20221213_132826029.png

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No i teraz już nawet nie potrzebuję polskich napisów ;)
(konserwacja na Trakcie ;))

Do góry