Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W UK tak działa, ta wersja tańsza, tzn można po bluetooth puszczać z telefonu.
Na droższej oczywiście też.
Ta tańsza, ma jakość taką jak Spotify. Ta droższa, ma pliki FLAC.

Niestety RP jest traktowana inaczej, dla mnie to dziwne, bo tańsza wersja powinna być tak samo dostępna, a jeśli to kwestia kasy to np powinno to być nie 49 złoty płaty, a np 59 zł.

ralfik77

Member
Bez reklam
Niestety RP jest traktowana inaczej, dla mnie to dziwne, bo tańsza wersja powinna być tak samo dostępna, a jeśli to kwestia kasy to np powinno to być nie 49 złoty płaty, a np 59 zł.
Też tak uważam.
Ale ta cena 49zl na rok, to jest śmiesznie niska i dlatego wycięli usługę muzyki. Chcą raczej zachęcić ludzi do kupowania na Amazon.pl (darmowe szybkie dostawy) i coś extra, czyli filmy, seriale.

Jak bym żył w Polsce, to chętnie zapłaciłbym te 49zl za same darmowe i szybkie dostawy.

Używam polskiego prima w UK, filmy działają.

A brytyjskiego biorę sporadycznie w promocjach takich jak, " za funta na tydzień", kiedy mam trochę zakupów do zrobienia i szybkie darmowe dostawy, są wskazane.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Koreański Rip ;)
Za jakiś tydzień ma być coś lepszego,a na wydania BD/UHD trzeba jeszcze sporo poczekać.
https://www.highdefdigest.com/news/...-on-4k-ultra-hd-and-bluray-november-1st/46979

Prawie tyle samo ;)
Prime PL : https://www.justwatch.com/pl/serwis-streamingowy/amazon-prime-video
Prime UK : https://www.justwatch.com/uk/provider/amazon-prime-video

Obejrzałem The Rescue - dokument. Buba miał rację, świetnie nakręcony, trzymający w napięciu pomimo, że znałem zakończenie.

Zaraz idę oglądać.
Swoją drogą,widzę,że to nie kończy się na dwóch,czy trzech wersjach.

vvv

Well-known member
Bez reklam
W Brytanii miesiąc Amazona to koszt 7,99 Ł a wiec prawie tyle co u nas roczny abonament
I mamy tam w tej cenie muzykę

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jest też alternatywna wersja,podobna do akcji w Copiapó ;)
A serio,to bardzo dobry dokument.
Zobaczymy jak wypadnie Thirteen Lives.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dobra, Rescue obejrzany.

Moim skromnym zdaniem "13 Żywych" jest lepszy. Tak wiem, Rescue to dokument a nie film, ale jednak wolę film.
Dokument był dla mnie zbyt "Dokumentalny" o ile jest takie słowo. Mniej trzymał w napięciu, wszystkie wywiady nagrane zbyt "bohatersko", trochę jakby udawany, trochę za mocno koloryzują . Film pokazuje trudności nurkowania trochę inaczej. Przekaz jest bardziej przyjemniejszy.

Ogólnie historia oczywiście nie zbyt miła, ale film nagrany bardzo fajnie.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Dobra, Rescue obejrzany.

Moim skromnym zdaniem "13 Żywych" jest lepszy. Tak wiem, Rescue to dokument a nie film, ale jednak wolę film.
Dokument był dla mnie zbyt "Dokumentalny" o ile jest takie słowo. Mniej trzymał w napięciu, wszystkie wywiady nagrane zbyt "bohatersko", trochę jakby udawany, trochę za mocno koloryzują . Film pokazuje trudności nurkowania trochę inaczej. Przekaz jest bardziej przyjemniejszy.

Ogólnie historia oczywiście nie zbyt miła, ale film nagrany bardzo fajnie.
100% dla Ciebie. Mam to samo zdanie.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Usunęli Avatara z Disney+ aby przed premierą dwójki,pójść do kina na odświeżoną wersję ;)

Sporo pozytywnych przedpremierowych opinii...
Pojutrze start (co tydzień jeden odcinek).
[youtube]blHoET7H0TY[/youtube]

A ja chyba wiem co ogląda Lolo :D

mat74

Well-known member
Bez reklam
U mnie w UK oficjalna premiera też dopiero jutro,ja jednak sobie tą premierę o jeden dzień przyspieszę....:D

Do góry