Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nawet czterech,ale to bracia i mieszkamy pod jednym dachem ;)
Odpaliłem w apce na TV i dosyć sprawnie to śmiga.
Do zobaczenia za kilka miesięcy :-D:mrgreen:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Ja rano na chwilę włączyłem. Obraz OK Dolby Vision, na dwóch filmach amplituner wskazał Dolby Atmos. Na serialu DD5.1. Wieczorem po pracy dokładniej popatrzę.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Też dzisiaj zrobiłem Disney+. Za rok wyszło 90,65 zł. Rodzinka już w komplecie to wychodzi po 22,5 zł na rok.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A Ty znowu siedzisz na tym Pepperze ? :-D
https://www.pepper.pl/promocje/disney-turcja-rok-za-90zl-544503
Swoją drogą,znalazłem tam ciekawe screeny i niestety jest tego więcej...
Polish-20220614-175048863.png

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z innego źródła też tak mam ;)

To po co płacić za taki shit, skoro dostajemy gorszą jakość i tradycyjnie jesteśmy traktowani jak gorszy sort. Ziębi mnie ten Disney, ale razi na kilometr taka dyskryminacja. Miejmy nadzieję, że to poprawią.
Ciekawy jestem jak z samą jakością wizji, w porównaniu do innych żródeł.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
No właśnie :D U mnie młoda już z tabletem biega, a tam jej Kodi nie zrobię. Zresztą nie ma co porównywać. Sam mam bibliotekę filmów jaką chce, do tego mogę ją puszczać przez DS Video na telefony, tablety itd, a i tak płacę za Netflix, Prime, HBO i Disney. Jest dużo wygodniej, rekomendacje, własne profile. Włączasz cokolwiek, w domu, na wyjeździe, nawet nad jeziorkiem ;) i tyle.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To po co płacić za taki shit, skoro dostajemy gorszą jakość i tradycyjnie jesteśmy traktowani jak gorszy sort. Ziębi mnie ten Disney, ale razi na kilometr taka dyskryminacja. Miejmy nadzieję, że to poprawią.
Ciekawy jestem jak z samą jakością wizji, w porównaniu do innych żródeł.

Spokojnie,nie ma aż takiej tragedii ;)
Upflix znalazł 348 pozycje (w tym seriale) w 4K.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wystarczy, że pierwszy lepszy SW odbiega, a co z resztą?
Jest jakaś lista pełnometrażowych filmów z porównaniami z US i PL, gdzie Atmos itp?
Seriale wiadomo, że będą w 4k, trudno, żeby w SD ; )

Kaminski,
Też płacę i to o wiele więcej, biorąc pod uwagę, że większość Twoich abo to grosze z Burkinafaso ; )

Na mobilnych nie oglądam, więc wsio ryba, ale fajnie że można.
Nie mam zamiaru się licytować, nie o to chodzi, ale jak ktoś płaci, to uważam, że powinien dostać pełnowartościowy produkt, a nie wykastrowany film.

Tak na logikę, nawet gdybym miał Disneya za te 200zł i chciał obejrzeć SW, a do wyboru miał wykastrowany film, a obok mogę sobie odpalić 1:1 4k/Atmosa, to co byś wybrał?
Jeszcze tu na forum, gdzie większość to puryści audio/video.

Rekomendacje ok, ale przy Trakcie to nawet nie stało - absolut totalny i marzenie każdego kinomaniaka ; ) Te setki list stworzonych przez użytkowników podzielonych na kategorie, to kosmos i miesiące odkrywania i oglądania. Jak ktoś nie wie czym jest Trakt sprzężony z biblioteką wszystkich filmów na rynku, to niech lepiej żyje dalej w nieświadomości, bo życia nie starczy na oglądanie ; )

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Też płacę i to o wiele więcej, biorąc pod uwagę, że większość Twoich abo to grosze z Burkinafaso ; )

Na mobilnych nie oglądam, więc wsio ryba, ale fajnie że można.
Nie mam zamiaru się licytować, nie o to chodzi, ale jak ktoś płaci, to uważam, że powinien dostać pełnowartościowy produkt, a nie wykastrowany film.

Tak na logikę, nawet gdybym miał Disneya za te 200zł i chciał obejrzeć SW, a do wyboru miał wykastrowany film, a obok mogę sobie odpalić 1:1 4k/Atmosa, to co byś wybrał?
Jeszcze tu na forum, gdzie większość to puryści audio/video.

Rekomendacje ok, ale przy Trakcie to nawet nie stało - absolut totalny i marzenie każdego kinomaniaka ; ) Te setki list stworzonych przez użytkowników podzielonych na kategorie, to kosmos i miesiące odkrywania i oglądania. Jak ktoś nie wie czym jest Trakt sprzężony z biblioteką wszystkich filmów na rynku, to niech lepiej żyje dalej w nieświadomości, bo życia nie starczy na oglądanie ; )

Trakt nie jest żadnym zastępstwem. Można traktować jako uzupełnienie jak wszystko inne. Dla samej biblioteki National Geographic warto wziąć Disney, dla mnie oczywiście ;)

Listy stworzone przez użytkowników to takie samo subiektywne hovno jak top filmy na filmweb czy innych blogach :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wystarczy, że inne bajki są ; )

Trakt nie jest żadnym zastępstwem. Można traktować jako uzupełnienie jak wszystko inne. Dla samej biblioteki National Geographic warto wziąć Disney, dla mnie oczywiście ;)
Listy stworzone przez użytkowników to takie samo subiektywne hovno jak top filmy na filmweb czy innych blogach :D

Zgadza się, Trakt nie jest żadnym zastępstwem. Wciąga wszystko i daje coś, czego nie byłbyś w stanie ogarnąć i zapamiętać.
Jak dla Ciebie rekomendacje np. Netflixa są dobre, to ok. Baw się dobrze.
Listy są różne i niektóre nie mają nic wspólnego z subiektywną oceną, a kategoryzowaniem filmów.
Od typowych podziałów na kategorie, poprzez serie jak (np.) wszystkie Bondy, Marvele, SW, akcyjniaki lat 80, wszystkie SF, filmy stricte dla dorosłych (nie typowe xxx), Oscarowe, kryminalne, DolbyVision, wszystkie filmy Atmos, 4K, box office, podziały na studia filmowe, best of IMDB, Rotten, Cannes, Discovery, nominowane itd.itp... i tak jeszcze ze 100 kategorii, a rodzynki zaczynają się jak dobrze poszukasz, dla przykładu masz liste "Film for the diseased mind" - gdzie znajdziesz pozycje o których nie miałeś nawet pojęcia, czy już lżej jak "Best Mindfuck", gdzie masz wszystko zebrane w kupę.

Potężne narzędzie i dla mnie nie ma dyskusji.
Natomiast np. Ezra/Trakt, to wybierasz dowolny film, wciskasz extras, dostajesz recenzje z wielu serwisów, ciekawostki, zdjęcia aktorów, po kliknięciu dowiadujesz się w jakich filmach ktoś zagrał z bezpośrednim przejściem do każdego filmu, biografia, dostajesz wszystkie postery, grafiki, zdjęcia, trailery, reżyserów, ile film zarobił, ile kosztował czy w końcu rekomendacje/propozycje na bazie tego filmu. A dochodzą jeszcze dodatki, jak RedCarpet, ale to już nie na ten wątek.
Oczywiście wszystko pilotem w kilka sekund na tv.
Encyklopedia wiedzy i filmy zebrane w kupe, jak dla Ciebie to g... rodem z jakiegoś filmweba, to ok, nie ma tematu ; )

Ps. Czysto informacyjnie, raczej dla tych którzy nie wiedzą o czym w ogóle mowa, może ktoś się kiedyś zainteresuje i skorzysta, a pomyśleć że kiedyś sie kupowało grube "księgi" i tam szukało informacji o filmach, aktorach itp. ; )

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Wystarczy, że inne bajki są ; )

Zgadza się, Trakt nie jest żadnym zastępstwem. Wciąga wszystko i daje coś, czego nie byłbyś w stanie ogarnąć i zapamiętać.
Jak dla Ciebie rekomendacje np. Netflixa są dobre, to ok. Baw się dobrze.
Listy są różne i niektóre nie mają nic wspólnego z subiektywną oceną, a kategoryzowaniem filmów.
Od typowych podziałów na kategorie, poprzez serie jak (np.) wszystkie Bondy, Marvele, SW, akcyjniaki lat 80, wszystkie SF, filmy stricte dla dorosłych (nie typowe xxx), Oscarowe, kryminalne, DolbyVision, wszystkie filmy Atmos, 4K, box office, podziały na studia filmowe, best of IMDB, Rotten, Cannes, Discovery, nominowane itd.itp... i tak jeszcze ze 100 kategorii, a rodzynki zaczynają się jak dobrze poszukasz, dla przykładu masz liste "Film for the diseased mind" - gdzie znajdziesz pozycje o których nie miałeś nawet pojęcia, czy już lżej jak "Best Mindfuck", gdzie masz wszystko zebrane w kupę.

Potężne narzędzie i dla mnie nie ma dyskusji.
Natomiast np. Ezra/Trakt, to wybierasz dowolny film, wciskasz extras, dostajesz recenzje z wielu serwisów, ciekawostki, zdjęcia aktorów, po kliknięciu dowiadujesz się w jakich filmach ktoś zagrał z bezpośrednim przejściem do każdego filmu, biografia, dostajesz wszystkie postery, grafiki, zdjęcia, trailery, reżyserów, ile film zarobił, ile kosztował czy w końcu rekomendacje/propozycje na bazie tego filmu. A dochodzą jeszcze dodatki, jak RedCarpet, ale to już nie na ten wątek.
Oczywiście wszystko pilotem w kilka sekund na tv.
Encyklopedia wiedzy i filmy zebrane w kupe, jak dla Ciebie to g... rodem z jakiegoś filmweba, to ok, nie ma tematu ; )

Ps. Czysto informacyjnie, raczej dla tych którzy nie wiedzą o czym w ogóle mowa, może ktoś się kiedyś zainteresuje i skorzysta, a pomyśleć że kiedyś sie kupowało grube "księgi" i tam szukało informacji o filmach, aktorach itp. ; )
Miałem/mam Trakt. Podtrzymuje swoje zdanie, ale widzę, że Cię to mega jara, więc pozostaje Ci się cieszyć :D

Rozumiem, że masz VIPa kupionego?

Kilkaset czy ponad tysiąc filmów. Super lista z super rekomendacjami. Rzeczywiście nie miałem pojęcia o większości tych filmów... :D Chyba wszystkie jakie są. Rzeczywiście mega sprawa, coś jak kliknięcie na IMDB w kategorie komedie i podniecanie się, że jest tam 5 tysięcy filmów. Mega opcja. Aż muszę wrócić do korzystania do Trakt, bo bez tego nie mam co oglądać... Not!
https://trakt.tv/users/cage/lists/film-for-the-diseased-mind?sort=rank,asc

Ostatnia edycja:
Do góry