Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

eedviking

Banned
De Behandeling (2014) - IMDb zaliczony :-D

[youtube]-YkneLHoORs[/youtube]

Jak ktoś lubi thrillery detektywistyczno-psychologiczne to strzał w dziesiątkę :-D
Pamiętacie "Labirynt" z tamtego roku,z Hugh Jacmanem ?
W mojej opinii ten film go przebił klimatem.Mocne ujęcia,zagadki,napięcie,dobre aktorstwo i muzyka,sceny w lesie,na bagnach...klimat i jeszcze raz klimat 8):-D
Takiego filmu mi brakowało.Szkoda że tak mało znane są te nieamerykańskie filmy.Na Filmweb oceniło go tylko 20 osób :(
De Behandeling (2014) - Filmweb
a "Labirynt",bo amerykański - 77 tys osób.
Naprawdę polecam tą produkcję.Jak tu mówić ze nie ma dobrych nowych filmów,trzeba tylko dobrze szukać...:)
Braciak,dzięki że poleciłeś mi tą pozycję:eek:k:
Zasłużyłeś na nagrodę...:-D

Co do "Alternatywy 4" to świetna wiadomość,mogliby jeszcze odnowić serial "Zmiennicy" :)

Dzięki za nagrodę braciszku, doszła do mnie w nienaruszonym stanie :D Nie skłamię mówiąc, że film jest jednym z lepszych z tego gatunku. ;)

eedviking

Banned
Proponuję oglądnięcie tego filmu, bardzo dobry, mocny film(warto zobaczyć wszystkie dostępne u tego youtubowca).

[youtube]V6SODwY4Fxo[/youtube]

Tu trailer dla tych co muszą mieć miksowanie.

[youtube]h3SMY_1-RGE[/youtube]

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Z dramatów, polecam też bałkański film GRBAVICA
Poruszające spojrzenie na powojenną Bośnię. Bez scen bardzo dramatycznych, bez szaleństw, mądrze rozgrywające złożoną relację między matką i córką (świetne aktorstwo!), przy okazji mówiąc dużo prawdy o sytuacji w Bałkanach – zarówno w czasie krwawej wojny, jak i lata po niej, gdy rany niby się zabliźniły, ale ból powraca.

[youtube]hQiMvSdLk_4[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Koniecznie obejrzyj, nie zawiedziesz się.
:D

giphy.gif

eedviking

Banned
Kto widział SAUNĘ to bomba, kto nie widział, to trąba! :D
Tym filmem można się "najeść" - klimat, klimat i jeszcze raz klimat !
[youtube]Zl4NinKU6WA[/youtube]

eedviking

Banned
DOM MROCZNYCH MOTYLI
Dramat na podstawie powieści Leeny Lander. Głównym bohaterem jest czternastoletni Juhasi, którego prześladują traumatyczne wspomnienia z wczesnego dzieciństwa. Po kilku latach przebywania na zmianę w różnych sierocińcach i rodzinach zastępczych, trafia do ośrodka dla chłopców na odizolowanej wyspie. Miejsce to rządzi się swoimi prawami - surowa dyscyplina ma na celu zrobić z chłopców pewnych siebie młodych mężczyzn. Na straży porządku stoi pan Harjula. Między Juhanim a jego córką zaczyna kwitnąć romans i chłopak odkrywa, że wyspa stała się domem, którego nigdy wcześniej nie miał. Niestety, ponura przeszłość nie pozwala o sobie zapomnieć. Juhani będzie musiał uporać się ze swoimi demonami, zaryzykować i spróbować sobie wybaczyć.... Film cudo !!!

[youtube]Er4Zlsq47hs[/youtube]

Do góry