Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dziwne. Tego punishera z 2004r wogole nie kojaze.

Ogladalem te dzisiejsze twory z Netflixa, ale one nijak sie maja do pierwowzoru.

[youtube]umYvv7K4Z_I[/youtube]

venomas200

New member
Bez reklam
Eeeee tam szybkich. Piramida juz posikal spodnie.

[youtube]qfBFyvAidUo[/youtube]
Ten sam gość gra w nowym Predatorze, ale jakiś taki zmizerniały przez te lata.
Ja wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek Dexter. I tak sobie wypadł. Dobre to warto dalej oglądać?
Bo pierwszy odcinek American Gods nie przydał mi zupełnie chyba że się mylę.
Co polecacie?

jurass

Banned

Wiem, że już było i to równo dwa lata temu, ale zainteresowała mnie ta specyfikacja:

Kod:
Dolby TrueHD+Atmos  Polish 3332 kbps 7.1/48 kHz/3332 kbps/24-bit
To raczej ewenement dla jakichkolwiek wydawnictw na polskim rynku, przynajmniej jeśli chodzi o polską ścieżkę. Czy ktoś słuchał tego na atmosowym systemie?

bramowicz1

Active member
Bez reklam

Wiem, że już było i to równo dwa lata temu, ale zainteresowała mnie ta specyfikacja:

Kod:
Dolby TrueHD+Atmos  Polish 3332 kbps 7.1/48 kHz/3332 kbps/24-bit
To raczej ewenement dla jakichkolwiek wydawnictw na polskim rynku, przynajmniej jeśli chodzi o polską ścieżkę. Czy ktoś słuchał tego na atmosowym systemie?

To chyba jedyne takie polskie wydanie. Tak nawiasem to dobry film.
Oglądałem to z RIP-u z DTS-em a i tak dźwięk zrobił na mnie wrażenie, chętnie obejrzałbym to z bezstratną ścieżka.

O kupno to już ciężko a w sieci jakoś nie szukałem.

Na Poral jest BDInfo, które trochę się różni szczegółami TrueHD od tego, które podałeś:

Kod:
Disc Title:     Na Granicy (2016)
Disc Size:      40 179 651 763 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        No
Extras:         50Hz Content
BDInfo:         0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00000.MPLS
Length:                 1:36:13.541 (h:m:s.ms)
Size:                   31 459 166 208 bytes
Total Bitrate:          43,59 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description     
-----                   -------             -----------     
MPEG-4 AVC Video        32000 kbps          1080p / 24 fps / 16:9 / High Profile 4.1

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description     
-----                           --------        -------         -----------     
Dolby TrueHD Audio              Polish          3445 kbps       7.1 / 48 kHz / 3445 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1-EX / 48 kHz / 640 kbps)
DTS-HD Master Audio             Polish          2023 kbps       5.1 / 48 kHz / 2023 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
LPCM Audio                      English         2304 kbps       2.0 / 48 kHz / 2304 kbps / 24-bit

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description     
-----                           --------        -------         -----------     
Presentation Graphics           English         13,763 kbps                     
Presentation Graphics           Polish          0,364 kbps                      

FILES:

Name            Time In         Length          Size            Total Bitrate   
----            -------         ------          ----            -------------   
00000.M2TS      0:00:00.000     1:36:13.541     31 459 166 208  43 591

Możesz zdradzić źródło?

jurass

Banned
To jest to samo. W "mojej" wersji są też pozostałe dwie ścieżki, ale ich nie podawałem, bo Atmos mnie zainteresował. U mnie jest raport z BDInfo 0.7.3.3. Wersja 0.5.8 może jeszcze nie wiedzieć o istnieniu Atmosa.

bramowicz1

Active member
Bez reklam
To jest to samo. W "mojej" wersji są też pozostałe dwie ścieżki, ale ich nie podawałem, bo Atmos mnie zainteresował. U mnie jest raport z BDInfo 0.7.3.3. Wersja 0.5.8 może jeszcze nie wiedzieć o istnieniu Atmosa.
Tak. Masz rację, stara wersja mogła Atmosa nie widzieć, podobnie jest z Mediainfo, nowa wersja już poprawnie wszystko odczytuje.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Na razie nie zamierzam :mrgreen:
tumblr_o36kxrBRO81qg39ewo1_500.gif

Do góry