Witam ponownie.
Telewizor już przetestowany. Podłączony jest pod tuner Mediasat Kenwood DTF-1 po Euro RGB oraz DVD Philips 5690 po HDMI. Mój opis więc będzie dotyczył sygnałów SD oglądanych z 3,4m.
Pierwszym obrazem jaki ujrzałem była bajka dzieci z gazety, która była włożona do DVD. Szczerze mówiąc przeżyłem szok. Na animacji kolory wylewały się z ekranu. Skalowanie całkiem niezłe w trybie Auto - pełny. Zero pikselozy.
Dalej był DIVX 600x300 pix. Pikseloza już była widoczna ale bez przesady, film wyglądał lepiej niż na ekranie mojego Laptopa.
Potem przyszła pora na Cyfrę. Bardzo byłem ciekawy, ponieważ widziałem wcześniej CP na plażmie HDready i N-kę na Plaźmie FullHD, oba 42".
Znów zaskoczenie - obraz jest lepszy niż na plaźmie HDready (Panas PY)- szok... mój przez EURO, tamte były przez HDMI, najgożej Plazma FullHD (Panas S). W dodatku S-ka jak dla mnie troszkę mrugała.
Kolory i kontrast bez porównania z plazmami, oczywiście lepsze na moim telewizorku
- ustawienia parametrów trwały ponad godzinę ale różnica w obrazie znaczna.
No i oczywiście minusy. Biel porównywalna z S-ką Panasa, czerń i kąty niestety nie.
Powtarzam, że opis dotyczy kanałów SD w dodatku na telewizorze 47".
Już niedługo testowanie HD i SD po HDMI. Nie przypuszczam aby obraz był lepszy po HDMI ale mam nadzieję mile się zdziwić.