Nowe telewizory SAMSUNG seria H

tdx

New member
Bez reklam
Trochę się pobawiłem 48" i z w stosunku do F6xxx tryb piłka nożna prócz tego że od razu odpala PVR i social huba daje możliwość powiększania obrazu, funkcja multiscreen czyli PIP z obrazem po jednej stronie smart hubem po 2giej, rozwalający jest że tv ma coś na kształt wbudowanego firewalla
System > Intelig. zabezpiecz. :) gdzie w tel skanowana jest praca TV oraz nośników do niego podpiętych...
Nie kojarzę też funcji System > Dostępność > Powiększ dla SMART HUBA ale to dla użytkowników słabowidzących...
Najlepsze dla mnie kodec HEVC jest i działa sprawdzane dla mp4 i ts na MKV nie próbowałem :)

qbek78

New member
Bez reklam
Tdx piszesz o H6700 czy ogólnie o serii H? A co do HEVC to jakie korzyści z niego płyną jeżeli tv nie jest UHD? Jakość zauważalnie lepsza przy fullHD w porównianiu do h.264? Chciałbym to zobaczyć na żywo, chyba wybiorę się gdzieś z nośnikiem.
Miałem okazję pooglądać 55HU7500. O jakości obrazu nie będę się wypowiadał bo leciało jakieś demo samsunga i wyglądało jak miało wyglądać. Z tego co rozmawiałem ze sprzedawcą nie ma miejsca na evolution kit ale widziałem, że ma one connect. Ja rozumiem, że one connect box daje mozliwość dorzucenia evolution kit w przyszłości?

tdx

New member
Bez reklam
Ogólnie o H6

Hevc można kodować również w 1080p, więc ta sama jakość co x264 ale mniejszy plik ;) + tylko czekać aż vody online zaczną w tym nadawać (NETFILIX itp)

Do UHD evo są właśnie podpinane przez one connect (przynajmniej tak jest w tym roku)

olderoc

New member
A co uważacie o tej ofercie ? Samsung-ue40h6640 2999 zł w Saturnie

czy lepiej wziąć, Samsung-ue40h6400 jaka jest rożnica 2750 zł w Ole Ole

Nie jestem maniakiem jakości, ale po co przepłacać chyba ze coś jeszcze jest warte z serii H ? Pierwszy dostępny tylko w Saturnie.

olderoc

New member
Dzięki a to ma jakieś większe znaczenie dla czego ja szukam czegoś pod poniższe rzeczy. Czy lepiej dopłacić te 200 zł, TV bedzie i tak później wisiał. Zaznaczam ze jestem laikiem.

TV Samsunga, aby łatwo łączył się z moim i żony telefonem (SG3 i NOTE2) i współdzielić ekran. (może być innej firmy, ale nie jestem pewien czy będzie łatwy w ustawianiu)
2. Pomieszczenie ok 25m2 telewizor oglądany z kanapy ok 2,5 odległości najpierw stojący potem powieszony na ścianie
3. Do oglądania TV naziemnej, filmów z internetu oraz ewentualnie podstawowy pakiet UPC w przyszłości może do gier.
4. W przyszłości chce podłączyć huba aby odpalić XBMC
5. Nie potrzebne mi żadne 3D ani inne bajery, nie jestem też maniakiem jeżeli chodzi o jakość dźwięku i obrazu.
6. Aplikacje i skype (kamera) to też dodatek
7. Raczej LCD
8. Polecali 40 cali ale nie koniecznie taki duży.
9. Fajnie by było jak by szybko przełączały się kanały, ale to już chyba nie możliwe cpykanie w noym telewizorze

radier

Member
Bez reklam
W H6400 jest 400Hz. Pewnie kopiowali z polskiej strony Samsunga gdzie jest błąd, o którym konsultanci wiedzą, ale póki co nic z tego nie wynika.

jarjar82

New member
Olderoc ...szczerze to żadne :) i tak powyłączasz wszelkie wspomagacze by uzyskać stabilny i realnie reprodukujący kolory obraz.....liczy sie ile HZ natywnie ma matryca

olderoc

New member
To dzięki wybrałem :) Wezmę ten tańszy UE40H6400. Jeżeli nie ma żadnej różnicy z UE40H6640. Bo 2xDVB-T/C/S2 to mi chyba nie potrzebne.

olderoc

New member
Kurcze ale one się różnią w poszczególnych sklepach. Jedn ma dwurdzeniowy procesor drugi nie.

Mogą modele się tak bardzo rożnić ?

tdx

New member
Bez reklam
już w tamtym roku były prawie same 2 rdzeniowe TV w samsungu więc nic się nie martw. Po prostu są to świeże modele i na stronach sklepów są duże nieścisłości

Do góry