nowe telewizory bez 3D?

rachus

New member
Ostatnio zacząłem się rozglądać za jakimś nowym telewizorem. Do tej pory miałem wrażenie (i w sumie nadal mam), że te całe 3D to jakiś pic na wodę. Ale sądziłem, że dzięki temu, że nie chce takiego "bajeru", uda mi się kupić taniej przyzwoity telewizor pozbawiony "3D". Patrząc na typy telewizorów na forach czy w porównywarkach cen ten scenariusz wydawał się możliwy. Zazwyczaj telewizory podzielone są na plazmy, LCD i 3D. Tylko, że np. wchodząc w kategorię LCD na hdtv trudno znaleźć tam propozycję telewizora bez "3D". Czy ja nie potrafię szukać, czy może współcześnie nie produkuje się nowych telewizorów bez 3D? Zwłaszcza, że pewnie dość trudno znaleźć w telewizji coś co by leciało w "3D", takie kupowanie telewizora z nieprzydatną funkcją to trochę wyrzucanie pieniędzy w błoto. Czy może tym nie trzeba się przejmować i traktować te "3D" jak telegazetę, z której nikt nie korzysta?

Wojtaszek

New member
To prawda większość nowych modeli wyposaża się już w technologię 3D, można powiedzieć że robi się już z tego taki standard. Mi to osobiście nie przeszkadza, dobrze jest mieć telewizor z większymi możliwościami. Poza tym bardzo często bywa tak, że obraz 2D na odbiornikach przygotowanych do obsługi trzeciego wymiaru jest dużo lepszy niż przy zwykłych telewizorach.

lm648

Banned
Osobiście uważam, że nie warto inwestować w 3D - jest to tylko chwyt marketingowy- po obejrzeniu paru filmów 3D SBS w mkv lub innych człowiek stwierdza, że jest to funkcja podobna do telegazety lub ewentualnie "gadżetu dla sąsiada" :)). Gdzie są regularne transmisje popularnych TV PL w 3D ???
- prawdopodobnie za ok. 5 lat lub wcale :)) A różnice w cenie przedstawione powyżej wskazują na 500-700 PLN korzyść przy opcji tylko Full HD :))
Wybór jest chyba oczywisty i należy do nas - konsumentów :))

Do góry