Nowe Samsungi

Hotest

New member
W UK pokazaly sie nowe Samsungi LCD:

Full HD: (matryca 8ms) oraz 3x HDMI 1.3

M86 - 40", 46" i 52" - kontrast 15000:1 - cena za 40" 1400 funtów
M87 - 37", 40", 46" i 52" - kontrast 15000:1(poza modelem 37") - cena za 40" 1400 funtów
N86 - 40" oraz 46" - kontrast 10000:1 - cena za 40" 1299 funtów

HD:

LE32M86BD 32" - 100Hz - kontast 8000:1
R88, R87, R86 - bialy :) - ktos ostatnio mowil ze nie chce czarnego TV do sypialni - jak dla mnie wyglada rewelacyjnie, szczegolnie jezeli ma sie bialy wystroj sypialni :) oraz S86

Pozostalo poczekac jeszcze na nowa wersje serii F

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
zapowiada się nieźle.
trzy złącza - to już cos / ale konkurencja też wprowadza 3 HDMI/.
Żarłoczność prądu prawie taka jak plazmy.
Matryce duzo wolniejsze niż konkurencji.
Ale to wszystko może się okazać nieważne - jeśli będzie ekstra kompresował obraz.
Kontrast zbyt duży - jesli nie zrobią możliwości zmiany podświetlenia matrycy , w nocy oczki za mocno nie wypoczną.
Pożyjemy - zobaczymy.

bluray

Banned
O zbyt duży kontrast się nie martwię. Zmniejszasz jasność albo "tryb kinowy" i oczy zdrowe.
Jest to poziom kontrastu znany z plazm.
Ale tam problem z lumenami na cm2 nadal nie rozwiązany co dowodzi przykład PANASa 63" Full gdzie jedynym parametrem który mnie rozczarował to właśnie zbyt mała jasność panelu.
Sprawa sposobu pomiaru ?
Wystarczy zajżeć do parametrów topowych plazm Samsunga * np. 63: Full HD ) a tam już też jest 15000.
http://www.sec.co.kr/product/tv/index.jsp
A w obrębie f-my Samsung stosują chyba ujednolicone kryteria.
Czyli czerń zrównana w obu technologiacj co zresztą było już przez Samsunga sygnalizowane na początku lutego br. na wystawie w Seulu.
Pozostaje więc ostatnia bolesna sprawa: smużenie.
Piszą , że stosują jakieś nowe mechanizmy. Trzeba to zobaczyć w praniu,
Czyli już dziś w Hanowerze.
Jeżeli jeszcze to się sprawdzi to PANAS z Full HD na drzewie. Bo to jednak póki co spóźniony dwa lata debiut na rynku paneli PDP HD.

Ostatnia edycja:

Tom0000

New member
kiki napisał:
witam
Kontrast zbyt duży - jesli nie zrobią możliwości zmiany podświetlenia matrycy , w nocy oczki za mocno nie wypoczną.

DYNAMIC DIMMING(CONTRAST DIMMING) i DYNAMIC CONTRAST:
automatyczna regulacja kontrastu wplywa na jakosc czerni oraz wplywa na zywotnosc swietlowki w dotychczasowych modelach samsunga. W wersji ledowych pewnie tez bedzie.
Do tego dochodzi standardowa regulacja jasnosci - jesli jest inaczej zaimplemetowana niz regulacja jasnosci podswietlenia - to jak ?

polanka

New member
Samsung sypialnia

Przymierzam się do zakupu Samsung LE26R71B przykre że jest czarny bo do mojej sypialni pasował by lepej srebrny.Może ktos mi doradzi jak rozwiązać mój problem.Będę wdzięczna za pomoc.

bor@s

New member
kiki napisał:
witam
Pożyjemy - zobaczymy.

w moim N można regulować jasność lamp, więc sądzę, że i tam także będzie można.

Do góry