Nowy soft juz wyszedł FW 150.81
listy zmian jeszcze brak
Tak z ciekawości - skąd zasysacie nowy soft skoro na philips.pl jest jeszcze ten starszy?
Nowy soft juz wyszedł FW 150.81
listy zmian jeszcze brak
na razie zauważyłem że menu jest znacznie szybsze bynajmniej w moim przypadku
Coś tutaj mylisz, bo dynamiczne podświetlenie (micro dimming) nie ma wpływu na pojawianie się artefaktów. Rozwaliło, ale funkcje HDNM - to odpowiada za płynność/artefakty i nawet na minimum się pojawiają, dlatego jak na razie jest bezużyteczna. Na forum Philipsa jest nieustający rwetes z tym związany.
Czekamy na nowy soft.
Witam. U mnie po wgraniu nowego softu znikł kolorowy pasek który miał ok10 cm po prawej stronie ale znikał po sek teraz go nie ma i też szybciej chodzi menu
Hmm, muszę to sprawdzić, bo przy włączonym dynamicznym podświetleniu ekran tak jakby mi przeskakiwał, ciężko to opisać. Z wyłączonym podświetleniem HDNM działa całkiem dobrze. Bardzo rzadko występują jakieś artefakty.
Nie wiem jak tu sie wrzuca foty na te forum.
Ma ktos moze jakies starsze softy.
Ktoś na forum Philipsa w wątku dotyczącym nowego firmware pisze; że dynamic backlight migotało wcześniej i nadal migocze. Wiem o co chodzi, ale ja to zredukowałem znacznie stosując niski kontrast funkcji backlight na 32 i kontrast wideo na 75 - micro dimming działa wtedy akceptowalnie.
Wyłącz też dynamiczny kontrast. Ostrość wtedy na 10 i gama ujemna zależnie od preferencji. To są ustawienia oglądanie w ciemności i dla mnie jest zajebioza. kolory tylko zostały mi do dopracowania na preset nocny.
Ja nowe oprogramowanie dopiero będę wgrywał i jeśli ustawili Home na źródło, czyli na środku wyboru funkcji to dobrze, bo bliżej do konfiguracji.
bady87 - zniknął ten kolorowy pasek pikseli, no to wreszcie, bo niby nic wielkiego, ale drażni przy włączaniu.