Nowe ONKYO 2023 -RZ70 (11.2)

Arek

Member
Po inauguracji z początkiem marca nowych amplitunerów Integra DRX-8.4 (11.4) oraz Pioneer Elite VSX-LX805 (11.4) czas na ONKYO RZ70 i być może RZ90. Na zachodnich forach zaczyna się dyskusja w temacie, tymczasem natknąłem się na kilka informacji o RZ70, to chyba sklep na Tajwanie.

https://moreluxurydesign.com/Taoyuan/9176

RZ70 - 11.2 , DLBC, niezależne 2 wejścia dla subów , solidne rozmiary (szer. × wys. × gł.): 435 × 201,5 × 500 m i 15kg wagi. Fotki:

1679182594577.png

1679182617907.png

patrząc na tył to jednak jest skromniej niż w Integrze i Pioneerze , kto wie, może doczekamy się również RZ90 (13.4)

wiele osób czeka na nowe modele Onkyo :)

Arek

Member
Dziś pojawiło się pierwsze oficjalne info

Attachments

• Screenshot_20230328_222636_Samsung Notes.png
    Screenshot_20230328_222636_Samsung Notes.png
    1,1 MB · Wyś: 71

Arek

Member
Ale tan czas szybko leci, 1,5 roku od premiery! I chyba nikt z forumowiczów nie używa RZ-70....?

Ostatnio stopniała cena , po negocjacjach można wyrwać w okolicy 10k, dalej to kupa kasy, ale jak koś potrzebuje 7.2.4 to doRZ-50 i tak musi dokupić wzmak więc już przepaści cenowej nie będzie. A myślę że w dynamice kina domowego powinna być różnica gdy ampli ciągnie 1kW z gniazdka :)

Jak ktoś ma to niech się pochwali, mnie intryguje jedna rzecz - czy w nowych ampli od Onkyo dobrze przebiega współpraca z dwoma ekranami - projektor 1080p na dodatkowym a na main TV 4k. Bo niestety w Denonie od kilku lat kicha , nawet w topowych sprzętach takie połączenie się kaszani. Muszą być oba dobiorniki w tej samej rozdzielczości. W starych onkyo śmiagało, a jak z RZ-50 / RZ-70?

mati_luk

Klub HDTV.com.pl
VIP
Może pomogę :) Niedawno nabyłem RZ50 i mam właśnie opisywany przez Ciebie układ. Z tym, że nie mam jeszcze stałej instalacji projektora i za często go nie odpalam. I szczerze, to dopiero raz testowałem przerzucanie obrazu między tv, a projektorem. I wszystko wydaje się działać jak powinno.
Obraz puszczony na oba odbiorniki jednocześnie ma rozdzielczość 1080p na obu. Po przełączeniu chwilkę trwa zanim pojawi się obraz. Na razie nie zauważyłem żadnych negatywów. Do RZ50 mam wpiętego shielda. Pod tv ma ustawione wyjście 4K z hdr i dolby vision. Pod projektor przestawił się na 1080p i potem wrócił do poprzednich ustawień wraz z przełączeniem obrazu ponownie na tv.
Na pewno w nadchodzącym czasie będę uruchamiał projektor, więc będę miał okazję poużywać dłużej całego zestawu. Jak masz konkretne pytania, to pisz. Może będę w stanie sprawdzić konkretne rzeczy o jakie Ci chodzi.

Arek

Member
Dzięki, to mi wystarczy. Ja mam wciąż onkyo 929 i też śmiga bez problemu, potrzebowałem odpowiedzi bo przymierzam się do zmiany proja, wciąż na 1080p.

Do góry