No nie mów że CA 751BD.

Ale myślę że Pioneer BDP-450.
Nikt nie chce zgadywać, więc powiem.
No nie, nie CA 751 BD.
Pionier BDP-450 już blisko, obecnie jako jedyny, który daje nadzieję na pozbycie się Cinavii.
Aktualnie spadł na drugie miejsce, jako plan "B"
Na pierwszym miejscu mam aktualnie Pioneer BDP LX-58.
Początkowo wydawało mi się, że główna różnica jest w możliwości przetwarzania rozdzielczości 4 k, ewentualnie w dwurdzeniowym procesorze, który nie wiem do dziś czy jednak będzie w LX-58.
Doniesienia mówiły też, że nie będzie miał wifi.
Ponieważ do zakupu telewizora 4 k jeszcze się u mnie sporo się zejdzie, zatem wydawało mi się że zbyt mało jest postępu w tym pionku, zwłaszcza patrząc na jego cenę.
Jednak powoli pojawiały się dalsze przecieki o LX-58.
Np tutaj:
Óíčâĺđńŕëüíűĺ Blu-ray ďëĺĺđű Pioneer BDP-LX58/88 ń HDMI 2.0 ť HDTV*** - ňĺëĺâčäĺíčĺ č âčäĺî âűńîęîé ÷¸ňęîńňč
Otóż wynika z tej i innych stron, że nie tylko będzie miał wbudowane wifi, i wyjście analogowe stereo, ale także analogowe 7.1, a przede wszystkim DAC ESS Sabre 32!
W dodatku, DSD będzie obrabiał zarówno w 2,8 jak i 5,6 MHz! Z tego co wiem, dotychczasowe odtwarzacze Pioneer'a miały tylko 2,8 MHz. ( nie wiem jak CA 751 BD )
Oczywiście Marvel i Qdeo najnowszej generacji jak i technologie PQLS.
To jeszcze nie wszystko, będzie miał zmieniony napęd na (napęd "Ultra Dokładnego Odczytu", ze stabilizacją wibracji:
Pioneer BDP-LX58
I taki mały potrzebny szczególik- jeśli dobrze widzę na zdjęciu, to będzie miał też na przednim panelu
możliwość przeskakiwanie do następnego jak i poprzedniego nagrania.
Nie muszę chyba mówić, że będzie miał także możliwość sterowania z tabletu, jak i smartfona
To wszystko, o ile okaże się prawdą, zmienia całkowicie moje zdanie na temat stosunku możliwości do ceny LX-58.
Trzeba jednak poczekać aż do września na sprawdzenie tych wszystkich rewelacji.
Na rynku pojawi się dopiero po wystawie IFA 2014 w Berlinie, która będzie właśnie na początku września.
Jedyna wada jaką widzę...Cinavia, niestety...

Będę musiał przeboleć.
Na szczęście, podobno Cinavia nie blokuje - tak jak twierdzisz - płyt muzycznych, ani plików flac.
To dla mnie najważniejsze.
Wracając na chwilę do ceny, to np DAC Sabre32 jest dopiero w Oppo 105, ile kosztuje łatwo wyszukać, ja nie widzę taniej niż 6500 zł PLN.
Oppo 103, bez Darbee, jest za 3000zł.
To raczej drożej niż ma kosztować LX-58.
A wiesz na jakich DAC' ach pracuje Oppo 103?
Na znanych nam z Asusa za 400zł Cirrus Logic !!
Żegnaj Oppo!