ja czekam na test pionka450 jak wypadnie dobrze to kupuję go za miesiąc jak wypadniee gorzej to panas500 tylko on ma cinavie

chodź mi to nie przeszkadza bo mam 2 BD które po aktualizacjach nie posiadaja tego dziadostwa jak dotej pory
Pionek 450 też ma Cinavię...

Poza tym, nie podejmowałbym ostatecznej decyzji na podstawie testu redaktora z Audio-Video.
Już nieraz przekonałem się, że ich testy raczej średnio przystają do rzeczywistości.
Do tego nie wiesz czyją stronę trzymają.
Ale ponieważ wciąż się wstrzymuję, to pewnie doczekam tego testu i przeczytam, choćby z ciekawości. Kiedy to ma się ukazać?
Osobiście, skłaniam się raczej do Pionka 450, ze względu na to że bardziej będę używał playera do słuchania muzyki, niż do filmów, a jest to w tej cenie bodaj jedyny player, który posiada możliwość odtworzenia zarówno SACD, jak i DVD-Audio.
I jeśli robi to dobrze, to chyba nie ma sensu przepłacać za starszego brata - być może w okolicy 3k pln.
To już raczej wolałbym Cambridge Audio 751 bez Cinavii, do tego na DAC'ach Wolfsona.
Tyle że ta zaporowa cena Cambridge...
I nie spodziewam się, że szybko spadnie.
Wracając do pionka 450, jak słyszę, Cinavia ponoć nie blokuje ani SACD, ani DVD-Audio, więc dopóki w tych formatach Cinavii nie zaaplikują, będę miał spokój.
Dlaczego się wciąż wstrzymuję?
Ano, po pierwsze mają się ukazać nowy SONY i Panas, może Panas wreszcie będzie miał SACD i DVD-Audio, może też będą miały bardziej umiarkowane ceny niż nowy Pioneer.
Po drugie- wady samego Pionka, - jak do słuchania muzyki, to jednak brak wyjścia analogowego RCA ( tego się nie zmieni), niektórzy skarżą się też na bardzo głośną pracę napędu + dziwne odgłosy, które ponoć wydaje.
Są też tacy, którzy twierdzą, że u nich chodzi cicho.
Nie mam jak kupić, żeby to sprawdzić.
Wygląda na to, że trzeba mieć szczęście, aby trafić na egzemplarz, który chodzi cicho (a przynajmniej w miarę cicho).
A po trzecie, to może się uda w tym czasie trafić jakąś używkę bez Cinavii ( np tą Yamachy 1067) w przyzwoitej cenie.
Ale ty nie sugeruj się moim zdaniem.
Wybierz sam!