to moze ja cos jako że chyba od 4 dni posiadam ta nową wersje tego RR.
1. Telewizor ma 76,3cm wysokości. Była akcja wymiany kołek w szafce pod TV żeby wszedł
. Ale dało rade.
2. Nie bzyczy praktycznie wcale, trzeba go ściszyć i bardzo blisko przysunac ucho.
3. Dysk twardy słyszałem raz.
4. Dzwięk słychać i w zasadzie tyle o nim. Zresztą niczego innego sie nie spodziewałem. Brakuje Suba ale ma wyjście o regulowanej głosności i można sobie aktywnego suba podłączyć i bedzie ściszany razem w głosnikami TV. Wtedy zapewne bedzie jako tako.
5. Tunery TV sa dwa. PIP sie "rusza" osobno ale za to elektronika tv jest przystosowana do "obróbki" max 2 strumieni video. Tzn można oglądać jeden kanał a nagrywac w tle z drugiego ALE nie działa wtedy PIP ustawiony na zewnętrzne wejście. Pisze wtedy że "ta opcja jest aktualnie niedostepna" czy cos w tym stylu.
6. W trybie PC jak na komputerze ustawie Non HDTV to ma swoje standardowe 1024x768 (czyli jak każde nowsze TV). Ale jak komputer komunikuje sie po DVI z TV to wykrywa go jako natywne 1366x768 i tak sobie moge ustawić suwakiem we właściwościach ekranu z trybów dostepnych z TV. Czcionka wygląda wtedy znacznie lepiej niz przy ustawionym 1024x768. Nie wiem czy takie fizyczne parametry ma czy tylko PnP udaje że takie ma a komputer sie na to nabiera.
Nie przyglądałem sie bliżej ale sie poprzyglądam. Zresztą mi nie przeszkadza bo i tak miałem kupić poprzednią wersje a tam nawet cienia nadziei nie było na 1366x768
7. Z wewnętrznego HDD można zgrywac materiał przez USB na HDD albo pamięci Flash - aby z FAT 32. Na razie tyle bo sie nie bawiłem. Dziś coś nagram i sprawdze jaki format ma plik na wyjściu.
Na standardowym HDD można nagrać 20h w trybie lepszej jakości lub 30 w gorszej.
8. Ze zwykłej kabłówki obraz nie gorszy niż na 29" CRT. Chyba nawet lepszy - a na pewno większy.
Nie umiem wyłączyć PIPa jednym guzikiem. Umiem tylko wciskac PIP az przejdzie wszystkie tryby i w końcu dojdzie do PIP off. Jak ktoś wie jak to bede wdzięczny.
Musze przy nim usiąsć jeszcze a na razie nie bardzo mam czas.
Podepne 26" LCD 1080i jaki primary screen pod kompa i plazme jako secondary i porównam sprawy rozdzielczości.