Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem tej plazmy od tygodnia. Kupiłem ją dzięki forum więc postanowiłem się odwdzięczyć i pomóc innym w wyborze. Więc pokolei:
1. Stylistyka . Po wyjęciu z pudła miłe zaskoczenie. Na zdjęciach w sieci ten telewizor ma pod ekranem białą listwę, która opisywana jest jako srebrna. Trochę mi się to nie podobało, no ale nie kupuję mebla tylko telewizor więc jakoś to olałem. Okazało się że kolor jest satynowy a nie srebrny( taki jak nowe lodówki). Wygląda super, brawa dla stylistów.
2. Montaż. Bez problemów. Podstawa przymocowana, wyciągasz z pudła i stawiasz, to wszystko.
3. Odgłosy. Brak jakich kolwiek. Moj telewizor nie bzyczy, nie buczy, nie cyka.
Po przyłożeniu ucha przy kompletnym ściszeniu coś tam słychać ale nikt normalny tak nie korzysta z tv.
4. Dźwięk. Pierwsze wrażenie - porażka. Wiedziałem, że po 2x10W nie ma się co spodziewać cudów, ale żeby taka kicha? I znów miłe zaskoczenie. Telewizor był oklejony folią taką co to się zrywa bez śladu. Zerwałem i szok. Dźwięk super, wysokie, niskie jak należy. Wiadomo że nie jest to Hi-Fi, ale od czego wzmacniacze, kina itp. Poza tym jest korektor. Do oglądania spoko, wystarczy.
5. Obraz. Programy oglądam tylko z dekodera ( Cyfrowy Polsat Samsung [SIZE=-1]DSB 305G[/SIZE]), odległość 3,5 - 4m, kabel Euro-Euro za 80zł. TVNy brzytwa, TVP1 i 2 kasza, ale to znany problem. Dziady biorą kase za reklamy i abonamenty, ale na poprawę sygnału ich nie stać. Ogólnie OK. Czarny jest czarny, biały jest biały, nie różowy czy zielony tylko biały. Nie zauważyłem smużenia czy coś tam.
6. DVD. Tu jest nieciekawie, widać ziarno, ale to chyba wina peryferii. Mam tanie kino Filipsa .Połączenie Euro-Euro - nie mam innej możliwości.
7. DivX. I tu jest bajka. Jakość powala, lepsza jak na kompie. Napisy OK. Tylko pamiętajcie w nazwie pliku dodać .txt bo nie odczyta. Obsługa odtwarzacza OK.
8.Technika .Reakcja na pilota szybka. Powidoków brak przynajmiej narazie. Nagrywanie, stop-klatka, cofanie live, pip. Dużo zabawy. Ma nawet funkcję stałego poziomu głosu ( zmora zgłaśniających się reklam ).
No i na koniec kilka minusów, żeby nie było za kolorowo.
- Tragiczna instrukcja obsługi - dołączyli książkę grubości encyklopedii a w niej kilka kartek po polsku. Jest wprawdzie CD z trochę obszerniejszym pdf-em, ale czy każdy musi mieć komputer? Kompletny laik nie jest w stanie się połapać.
- Brak wyjścia słuchawkowego - a szkoda bo korzystałem.
- Brak jakich kolwiek kabli - jest oczywiście zasilający, ale nic pozatym. Chyba, że tylko ja nie dostałem.
- Nie ma możliwości regulacji wielkości napisów - jak dla mnie trochę za małe. No, chyba, że można a ja nie umiem. Jeśli tak to proszę o info.
I to by było na tyle, jak coś jeszcze wynajdę to się podzielę.
pozdr