Nowe kolumny podstawkowe do zestawu stereo

Witam forumowiczow,

Chcialbym was prosic o kilka wskazowek i porad do obecnego zestawienia. Chcialbym je nieco ulepszyc :)

Posiadam amplituner Marantz MCR610 + głośniki Boston Acustics A26.

Nie jestem zbytnio zadowolony z tych głośników. Obecnie system gra w pomieszczeniu ok 20m2. Docelowo w ciągu 2 lat przeniesiony będzie do pomieszczenia ok 30m2.

Z możliwosci multimedialnych samego amplitunera jestem bardzo zadowolony, wspolpracuje swietnie ze wszystkimi urzadzeniami, serwerem NAV itp. Ze sprzetem jest zlinkowany odtwarzac blueray. Docelowo bedzie tez jakas cyfra+ i ewentualnie jakas konsola typu playstation.

Moje pytanie dotyczy tego, czy warto do nowego pomieszczenia wymienic glosniki na inne? Czy raczej rowniez amplituner? Mam nadzieje, ze jednak urzadzenie bedzie wystarczajace, stad moja prosba o wybor optymalnych glosnikow. Pulap cenowy maxymalnie do 5k, ale wolal bym mniej:) glosniki moga byc uzywane, nawet takie bym preferowal, ze wzgledu na cene.

Z gory wielkie dzieki za porady i wskazowki.

PS: co sadzicie o CABASSE MINORCA ?

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Przy 30m2 to trzeba wymienić głośniki na coś sporo większego np JBL Studio 290, a co za tym idzie i wzmacniacz/amplituner.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Cabasse to świetne głośniki ,chociaż firma raczej mało znana .Teraz model Jersey MT3 jest niemal w promocji cena z 4300zł zeszła na 3000zł to fajne kolumny do większych pomieszczeń

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Karolewskiej do 30m2 lepsze będą podłogowe. Jeśli zainteresowałeś się Canasse to odsłuchaj MT32. Musiałbyś odsłuchać jak Twój Marantz sobie z nimi poradzi. Czy dobrze je wysteruje.

Do góry