Nowa seria plazm Panasonica - PZR900

yanq33

Member
panasonicpzr900_082608.jpg

ein napisał:
Jak na razie jedynie w Kraju Kwitnącej Wiśni dostępna już jest kolejna, dziewiąta seria ekranów PDP potentata w tej dziedzinie - firmy Panasonic. Wyposażenie topowych modeli daje przedsmak tego czego możemy spodziewać się niebawem w naszych sklepach - funkcje sieciowe (na przykład dostęp do YouTube), ogromna przestrzeń na zgromadzone nagrania w postaci 1 TB dysku, funkcje PVR, video-on-demand HD (dostępne na niektórych platformach cyfrowych), nowoczesne tunery HD czy kontrast (realny) wynoszący niesamowite 30,000:1 co wróży uzyskanie wspaniałej czerni (najlepsze konsumenckie projektory oferują zbliżoną wartość tego kluczowego parametru). Plazmy dostępne są w rozmiarach 42, 50 oraz 58 cali. Oczywiście warto poczekać na testy, szczególnie porównawcze z najnowszą, także dziewiąta serią paneli 'Kuro' Pioneera.
źródło: Engadget/Frazpc

jtd

New member
Bez reklam
niesamowite 30,000:1

?? to juz lcd maja na teraz sporo wieksze kontrasty, panasonic chyba zatrzymal sie w miejscu

jtd

New member
Bez reklam
Raczej kuro 10
Pozatym dziwne te nowe panasy, wygladaja tak samo jak europejskie PZ800, maja ten sam kontrast i chce byc porownywane do pionerow 9 generacji dawno juz dostepnych, czy to aby nie jest podrasowana wersja PZ800 na japonie a nie nowe panele 12 generacji panasonica. 12 generacja ma byc produkowana razem z pioneerem.

banjo

New member
tylko że te 30.000:1 to kontrast statyczny matrycy. który lcd ma wiekszy??? te wszystkie kontrasty podawane w lcd to kontrasty dynamiczne np-LG seria 6000- 50.000:1(dynamiczny) przy srednio 1000000:1 w plazmach. statyczny w lcd to coś około 2000 i to te lepsze lcd-ki. Więc o co chodzi. Ja mam w panasonicu 15000:1(statycznego)Nie ma co porównywać kontrastu w plazmach ,a lcd. Chociaż w najnowszych lcd wartości juz sa coraz większe.

asoz

New member
I tak każdy mierzy jak mu się podoba. Pioneer dał se spokój z mierzeniem kontrastu i inni powinni zrobić to samo...

banjo

New member
Najlepsze jest to,że Pioneer w sumie nie chwali sie zadnymi danymi na temat kontrastów i innych "pierdół" a i tak jest niekwestionowanym liderem w jakości obrazu. Najważniejszym dla nas wyznacznikiem jakości sa nie cyfry na papierze ,a nasze oczy.

asoz

New member
Poza tym, Pioneer nie jest taką masową produkcją jak np. Sony.
W sumie mają plazmę dostępną w dwuch rozmiarach i wersjach no i trzy LCD, chociaż jakby nie finanse, to by ich pewnie nie było.

RheeTCT

New member
Czy większa produkcja to Twoim zdaniem niższa jakość i odwrotnie?Telewizorów raczej nie produkują ręcznie rzemieślnicy,więc nie rób takich niedorzecznych sugestii,bo jeszcze ktoś uwierzy.

asoz

New member
Spójsz np. na motoryzację. Ile jest Maybach'ów, a ile Fiatów :D
Nie mówie, że tak jest zawsze i bez wyjątków, ale coś w tym jest...

Ostatnia edycja:

asoz

New member
Tak sobie tylko myśle. Nie denerwuj się :D A poza tym co ma do rzeczy ilość, ja mówie o ofercie. Ktoś może powiedzieć że to źle, ale jak dla mnie, to dobrze, że mają jeden pożądny, a nie sto, nieporządnych ;)

RheeTCT

New member
Ja się nie denerwuję tylko dziwię,że można tak myśleć.
No właśnie ,sam sobie odpowiedziałeś powyżej : co ma do rzeczy ilość?
Poza tym ten akurat przykład jest do bani,bo Maybach to właśnie "rzemieślnicza" robota.

Do góry