Mam 32LZD-85 od kilku dni. Też, zastanawiałem się nad W4000, ale ponieważ w telewizji oglądam dużo sportu wybrałem Panasa i nie zawiodłem się. Podsumowuję wrażenia:
> odległość 2,5 m., stoi niedaleko okna,
> sygnał SD z kablówki Aster: bardzo dobry, oczywiście zależy od programu ale TVP 1,2, TVN czy Polsat jestem pod wrażeniem - żadnego smużenia, czy pikselozy, dobre odwzorowanie kolorów, jest super, oglądałem na nim mecze z Macedonią i Albanią i potwierdza się, że do sportu jest to dobry wybór,
na niektórych kanałach jest trochę gorzej (ale też nieźle), ale to raczej wyjątki (Tele5, Trwam, CNN)
> sygnał z DVD po componencie: widać każdy szczegół, super kolory, dobrze odwzorowany kolor skóry,
> czerń jest czarna
, problem pojawia się tylko przy dużym słońcu, wtedy niewiele widać na ekranie przy nocnych scenach (nie ma tego problemu przy normalnym obrazie),
> nie mam problemu z podświetleniem matrycy w lewym dolnym rogu,
> kąty boczne/ górne to historia - po prostu ich nie ma w tym tv,
> świetnie ogląda się zdjęcia - pokazują pełnię możliwości tego sprzętu,
> dźwięk jest ok , sprawdza się przynajmniej w pokoju 19m, i tej odległości,
podstawowe ustawienie kolorów i kontrastu jest trochę zbyt mocne, czerwony/żółty wyglądał niezbyt naturalnie ale to kwestia gustu i odpowiedniej kalibracji, po ustawieniu jest ok,
wady:
jak dotąd na nie natknąłem się na poważniejsze problemy, 24p sprawdzałem tylko na kablu Scart i rzeczywiście były problemy z płynnością,
czytnik kart SD działa dosyć wolno, lepiej oglądać zdjęcia z laptopa,
to tyle, narazie nie mam możliwość sprawdzenia sygnału HD i DVD po HDMI,
acha, instrukcja jest tylko w wersji elektronicznej (na papierze tylko kilka stron podstaw typu jak włączyć i wyłączyć, itp),