Kupiłem ten TV 4 dni temu - 37", z pierwszych obserwacji:
-obudowa - to był jak dla mnie spory minus w porównaniu z Samsungiem B650 lub telewizorami LG, jakoś nie byłem przekonany do obudowy Phila ale jak juz go wstawiłem do pokoju i pooglądałem to stwierdzam jednak że cienka ramka prezentuje się rewelacyjnie
-ambilight - tu niestety nie mogę stwierdzić jak sie będzie prezentował w pełnej okazałości bo TV póki co stoi we wnęce między szafkami (po bokach zaledwie 10 cm luzu), w tyg mam zamiar zrobić małe przemeblowanie tak aby telewizor stał "nie obstawiony" i myślę że wtedy będe mogł zobaczyć jak ambilight rzeczywiście wygląda (póki co i tak stwierdzam że nawet przy dluzszym oglądaniu w ciemnym pokoju przy właczączonej funkcji podświetlania oczy wogole nie bolą i ogląda się naprawdę przyjemnie)
-pilot i obsługa menu- jak dla mnie super, menu przejrzyste i zrobione naprawdę elegancko, pilot wygodny
-obraz- tu tez niestety nie mogę napisac za wiele, w tej chwili posiadam 5 kanałów z anteny balkonowej, TVN i Polsat np wygladają ładnie ale TVP1 i TVP2 juz gorze ale tu akurat to wina sygnału bo na poprzednim TV mialem to samo, w tym tyg będę podłączał eNkę i wtedy dopiero pewnie bede mógł nacieszyc oczy

Obraz przetestowalem póki co na filmie puszczonym z DVD i jak dla mnie rewelka

, co do efektu teatru o którym dużo ludzi pisze, faktycznie jest ale można go wyłączyć, z tym że wydaje mi sie że obraz przy właczonym efekcie teatralnym wydaje mi sie duzo lepszy niż z wyłączonym, mi ten efekt jeszcze trochę przeszkadza, ale oglądam bo żonka stwierdziła ze jej sie tak bardziej podoba i nie ma przebacz

Ciekaw jestem kanałów przyrodniczych w HD, w filmie który oglądałem był motyw gdzie kamera leciała tuż nad rzeką, raz sie zblizając raz oddalając a potem przeszła na widok od przodu, przy włączonym "efekcie teatru" widok po prostu mnie powalił, miałem wrazenie że woda wyleje się zaraz z telewizora
Ogólnie póki co jestem bardzo zadowowlony, zobaczę jeszcze jak to będzie wyglądało po podłączeniu TV cyfrowej i przestwieniu mebli w celu pełnego wykorzystania ambiligta, ale powinno być tylko lepiej
aha jest jeden minus :/, TV z tego co zauważyłem nie czyta napisów przy podłączeniu przez USB i troszkę rwie, jest jakaś aktualizacja która by to poprawiła?