Nokia Streaming Box 8000

phoenix_me

Active member
Używam w/w box'a i jestem bardzo zadowolony z jednym małym zastrzeżeniem. Ostatnio chciałem ograniczyć dostęp do YouTube i niespodzianka box nie obsługuje "Restricted Profiles". Nie da się ich założyć. Jest jakiś inny na rynku który tę opcję posiada?

lukasrhcp

New member
Czy można sterować pilotem starymi telewizorami które miały jeszcze pilota IR?Można tak skonfigurować pilota żeby włączyć nim telewizor i zmienić źródło???

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Jeżeli telewizor jest połączony z boxem przez HDMI i dysponuje technologią HDMI CEC lub inną tożsamą to istnieje taka możliwość. Oczywiście chodzi o sterowanie pilotem od Nokii.

phoenix_me

Active member
Jeżeli telewizor jest połączony z boxem przez HDMI i dysponuje technologią HDMI CEC lub inną tożsamą to istnieje taka możliwość. Oczywiście chodzi o sterowanie pilotem od Nokii.

Masz TV SHARP z Aquos Link i TV włącza się po włączeniu Nokii, ale nie jestem w stanie ustawić, aby się wyłączał po wyłączeniu BOX'a. Czy takie coś jest możliwe?

lukasrhcp

New member
No a jeśli nie ma HDMI CEC to już nie można sterować? Działa tylko z HDMI CEC? Jest jakiś inny box porównywalny do Nokia 8000 który ma taką funkcję wlaczania TV i przełączania wejścia ale przy pomocy pilota od boxa no i za pomocą IR ??Aha no żeby miał pilota podobnego do Noki z klawiaturą numeryczną.

lukasrhcp

New member
Pytanie jeszcze czy ten pilot od Nokia box można przełączyć żeby sterował samym boxem Nokia za pomocą podczerwieni zamiast Bluetooth??

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Masz TV SHARP z Aquos Link i TV włącza się po włączeniu Nokii, ale nie jestem w stanie ustawić, aby się wyłączał po wyłączeniu BOX'a. Czy takie coś jest możliwe?
Spowodowane jest to być może tym, że Nokia nie wyłącza się po naciśnięciu przycisku Power, a tylko usypia. Rozwiązaniem tego problemu jest małą aplikacja, które daje dostęp do pełnego menu przycisku Power. Można ją ściągnąć tu: https://github.com/jamal2362/SEI804_Advanced_Menu/releases/tag/3.0 A na zdjęciu rozbudowane menu.

Attachments

• SEI_Robotics_Box_R_4K_Plus_2024_07_22_14_43_25.png
    SEI_Robotics_Box_R_4K_Plus_2024_07_22_14_43_25.png
    1,1 MB · Wyś: 11
Do góry