Nigdy więcej philipsa!!

Status
Zamknięty.

sieka1975

New member
Trafiles poprostu na wadliwy model. Co do softu w philipsach to wiele osob zna ten problem. Ale tez wiele osob sobie je chwali... Nie problemy ale Philipsy;) Ja mialem 8109 i oddalem bo myslalem ze mnie chu... strzeli.. ale i tak nadal planuje kupic innego Phila... Obraz maja zajebisty no i ambilight... zreszta kazdy lubi cos innego

sieka1975

New member
Wychodzi na to ze w tych czasach kupić dobry telewizor bez wzgledu na marke i wielkosc graniczy z cudem... Tragiczne jest to ze technologia rozwinela sie tak mocno a kupujemy buble jak z chinskiego targowiska... Moja mama ma jeszcze kineskopowy... od 20lat! i nadal jej dziala bez problemu... Ciekawe czy jest ktos kto ma tv lcd ktory ma podobny przebieg... jakos nie sadze...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Moja mama ma jeszcze kineskopowy... od 20lat! i nadal jej dziala bez problemu... Ciekawe czy jest ktos kto ma tv lcd ktory ma podobny przebieg... jakos nie sadze...

Mam sporo monitorów lcd w pracy, w tym kilka bardzo leciwych. Żeby nie skłamać, ale mają już pewnie po 10lat, świecą prawie nonstop i o dziwo działają.

sieka1975

New member
Ja pytałem o telewizory... Przecież każdy wie ze tv sa produkowane z takich podzespołów które po paru latach muszą się zepsuć aby klient kupił następny nowy tv

Rafal7

Banned
Ja myślę że dopóki Unia Europejska nie stworzy jakiś przepisów lub ich nie zaostrzy to właśnie tak będą traktowani klienci w czasie trwania gwarancji, myślę że mniejsze rozgoryczenie by było po jej upływie niż w trakcie.
Nikt nad producentami nie trzyma łapy aby się wywiązywali z umów i właśnie dlatego takie problemy z serwisami i to nie tylko tyczy się Philipsa.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niestety nie tylko Ty bo to też nie jedyny temat odnośnie Philipsa i wad jakie mają tv i wszyscy piszą podobnie jak tutaj - to są te same wady i nikt z tym nic nie robi.. Kolega w innym wątku piękny filmik nagrał odnośnie swojego tv na YT chodzi, był na forum ale nie wiem czy nie został wykasowany..
Jeden z moich kumpli już dwa razy miał wymieniany pilot i nici dalej to samo się dzieje, a trzeci raz już na własną rękę kupił bo rozwalił go o ścianę z nerwów ma się rozumieć... Tv Philipsa jest najczęstszym urządzeniem który jest wyłączany w jego domu - te telewizory lubią widać być często wyłączane z sieci taki reset oprogramowania .. i można byłoby pisać wiele z tego co kilku znajomych mi opowiadało a na dodatek serwis w Radomiu to jest mistrzostwo świata i na nieszczęście jest to serwis moloch dla wielu innych marek i dzięki temu inni użytkownicy również maja nie małe problemy..
Osobiście mi bardzo się podobają Philipsy i ich ambilight ale tak boję się panicznie ich usterkowości i generalnie tych kłopotów że chyba w życiu się nie zdecyduje na tę firmę. A szkoda bo fajnie wyglądają i wysokie modele dobrze wychodzą w testach.. ale testy to jedno a użytkowanie późniejsze to druga sprawa...

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Najlepsze jest to że ludzie wiedzą o bugach a kupują i potem pretensje mają heh, albo kupują w ciemno bez rozeznania i klops :p

lolek126

Well-known member
Bez reklam
wiedza, nie wiedza... byłem w Media Expert i był pan z philipsa i tak ładnie opowiadał itp. później byłem się pracownika w innym Media Expert i również polecał te telewizor. Zresztą tutaj a forum również znalazło się parę osób które go polecały wtedy. Do tego ten bardzo profesjonalny test!! Miód dla uszu philipsa.. cóż.. rzetelność wydaję mi się trochę zachwiana w tym przypadku

Kolego w Media Expert chciałbyś żeby Ci powiedzieli że tv Philipsa jest słaby, to jedna z niewielu sieciówek gdzie te tv są sprzedawane??? Odnośnie testów trzeba było takich testów ze 4 przeczytać, a nie teraz mieć żal do Kikigo i to co napisałem wcześniej część z tych tv szczególnie ja czytam, wysokie modele dobrze wychodzą na różnych testach, tylko później już w użytkowaniu się to knoci i ludzie mają problemy. A jak się poczyta różne testy ma się już większy wyobrażenie o danym tv i bardziej człowiek jest uświadomiony. I proponuje czytać też zagraniczne testy - naprawdę pomagają. I co ważne pamiętaj każdy test bierz tak na 70-80% a 20%-30% czytaj w sieci o danym tv i staraj samemu się pobawić danym modelem w sklepie na swoich materiałach ( mi kiedyś nawet w MM jak wszedł Panasonic wt60 część świateł na stoisku rtv zgasili jak byłem zainteresowany tym modelem :) - nigdy testów nie bierz na 100%. Pozdro.

Ostatnia edycja:

viki0987

Member
Powiedzmy sobie szczerze mówię to tylko i wyłącznie na postawie mojego tv 7008 i poza tym ze tv wygląda tak samo na zdjęciach to nic innego się nie zgadza z tym co jest napisane w teście. Wyłącznie moja subiektywna ocena podkreślam.

bluray

Banned
Zasada taka:
- im lepiej się pisało o plazmach tym gorzej się sprzedawały,
- im gorzej o Philipsach tym większy wzrost sprzedaży.

Są już na miejscu trzecim, po Samach i LG w Polsce.
Właśnie wyprzedzili Sony !

Jak pisałem mam dwa Phile i oba chodzą bezbłędnie.
Zwłaszcza po USB czytają wszystko, płynnie ...
Mam zewnętrzny tuner TVB-T i dwa peny 64GB.
Nagrywam wybrane pozycje z EPG.
Przekładam pena (NTFS) do Phila i on doskonale czyta to co zapisał tuner !!!
Po to dwa peny, żeby drugi zawsze siedział w tunerku.
Polecam taką metodę. Na DVB-T jest tak, że czasem nie ma nic do obejrzenia na żywo.
Zaś w piątki i soboty nadawcy dają dobre treści równocześnie.

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Oczywiście , że telewizor Philips powinien prawidłowo działać na wbudowanych tunerach .
Przykładem może być mój telewizor firmy Philips z 2010 r. model Philips 32PFL9705H/12 .
Działa bezbłędnie nieprzerwanie od końca lipca 2010 r . Ale to przecież "stary" Philips:-| .

Nowsza generacja , to "serduszko" zaczyna boleć .:-|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niewątpliwie zew. tuner deko Ci pomorze, mój Kolega tak zrobił bo cztery piloty i dalej lipa była więc teraz pilota używa do włączania i wyłączania tv... ale dalej tv się zawiesza i dosyć często tv musi być wyłączany z sieci, a do tego wolny jak żółw jest i generalnie jest mega niezadowolony. Aktualizacji już żadnych nie robi od roku bo chce żeby jeszcze tv z rok pograł, bo po tych aktualizacjach to różnie ludzie piszą co im się tam dzieje...
Osobiście uważam że to wina jest kadrowa i nie ma już tych inżynierów co byli za czasów dobrego Philipsa i się posypało...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Kadajo

New member
Bez reklam
Kiki jeśli dostajesz do testów "Golden sample" to Philipsa to stawia w jeszcze gorszym świetle bo wygląda na to ze wersje testowe działają lepiej niż wersje z masowej produkcji.

Sent from my GT-I9300

lukx

Klub HDTV.com.pl
vip
To chyba nie dziwne ze Golden Sample działa bez zarzutu nie ?! Skoro został pieczołowicie wybrany do testów to musi być dobry. Co to za bzdura! testujcie pierwszy z brzegu wtedy będzie wiadomo co na rzeczy i Wasi klienci nie będą tracić czasu i pieniędzy tak jak np ja ! Odsyłanie Tv na swój koszt, siedzenie bez tv 2 miesiące, szarpanie z serwisem itd itd. Dzięki że zwróciłeś na końcu kasę ale kurde nie można było oszczędzić sobie i mi czasu i nerwów i naprawdę polecić czegoś naprawdę dobrego a nie na bazie Golden niedościgniony Sample !!!!

collider

New member
Bez reklam
Tylko teraz pytanie, czy to tylko domena Philipsa dawać do testów wersje "wzorcowe" swoich telewizorów czy też robią to inne firmy? A co z innym sprzętem, czy też są to wypieszczone egzemplarze? Bo jeżeli tak wygląda rynek testów w internecie i nie chodzi mi tylko o to forum a ogólne zjawisko to może się okazać (daj Boże, że tak nie jest), że te wszystkie recenzje i testy są w większości warte czapkę gruszek.

Status
Zamknięty.
Do góry