Umów się w sklepie że jak coś będzie nie tak to go zwrócisz albo wymienisz na inny. Sprawdzisz w domu czy matryca jest równo podświetlona, jeżeli nie to oddajesz.
Najpierw przewalcowali jvc, później była toshiba, następny panasonic a na końcu samsung...
Każdy z użytkowników pisze że odradza kupno danego produktu.
Ja jako przyszły posiadacz telewizora chciałbym się dowiedzieć w takim razie co ja mam w tej sytuacji zrobić ?
Nie wiem czy w dzisiejszych czasach to jest takie niesamowite ale ja chce po prostu poprawnie działający telewizor...
Skarżycie się na te ledy przeokrutnie a ja sam chciałem kupić samsunga ue32c6000, teraz już mam wode z mózgu bo w jednych tematach czytam że to naprawdę świetny telewizor i ludzie wybierają go spośród innych modeli innych marek, żeby za chwilę przeczytać taki temat ja ten i zobaczyć screeny telewizora które mi się śnią po nocach.
Co wy mi doradzacie w tej sytuacji ? Co będzie w tej chwile optymalnym wyborem ?
Bardzo podoba mi się ten samsung, jest niemal idealny. TV chce powiesić na ścianie. Nie mam jednak zamiaru przez wiele lat denerwować się za każdym razem kiedy go włączam. To ma być przyjemność a nie powód do buzowania krwi.
Sharp wymaga kalibracji obrazu i wówczas jest naprawdę rewelacja.
Witam, może delikatnie zboczę z tematu ale mam giga problem, bo czytam już kolejny artykuł na temat dupowato podświetlonych matryc w samsungach, a właśnie przymierzam się do zakupu (Sharp LC-46LE821) lub właśnie samsunga do którego byłem bardziej przychylny do tej pory, a dokładniej do modelu (SAMSUNG UE46C6540). Nie pytam o żadne tv w technologi LCD ale właśnie o "Krawędziowe Ledy". Czy mam się spodziewać jasnych plam w podświetleniu widocznych na czarnych tłach i który według was byłby trafniejszym wyborem. Tv ma służyć do konsoli PS3, filmów i podłączenia do kompa, pokój w miare mało oświetlony a wszystko co podłączam ogranicza się właściwie do wejść HDMI :hmm: Proszę o pomoc bo mam straszny mętlik i jestem sceptycznie nastawiony po tych artykułach do Samsunga, no ale jednak wygląda bardzo ładnie i przypadł mi do gustu, a w Sharp'ie boję się jedynie nienaturalnych zbyt przesadzonych kolorów i długich zabaw z ustawieniami... Co podpowiadacie ???
Ps. Prezentacja w domu odpada ponieważ nie mieszkam obecnie w Polsce i niektóre sklepy nie oferują takich dogodności...niestety. Pozdrawiam użytkowników forum
Czyli Sharp wypada pod tym względem jeszcze gorzej niż Samsung serii 6 ? i co wobec tego jest lepszym wyjściem? Sharp czy Samsung bo cena znacznie się różni a zależy mi na czystym i ostrym obrazie no i by to wszystko sprawdzało się podczas ruchomych obrazów, ale jednocześnie wiem że perfekcji nie ma za te pieniądze i nie jestem aż takim maniakiem aha i zapomniałem dodać, że sporo czytałem na temat Sharpa i nie spotkałem się do tej pory z negatywną opinią na temat ruchu i podświetlenia, wręcz przeciwnie, ludzie piszą, że podświetlenie w Sharp'ie jest wolne od smug i plam, oczywiście napewno nie całkowicie bo jest dość cienki... ogółem mętlik.
a teraz dosyć kontrowersyjne pytanie dla użytkowników ledowych telewizorów z powyższymi bublami:
Czy gdybyście mieli jeszcze raz dokonać wyboru, wybralibyście ponownie telewizor ledowy ?