MediaExpert to porządna firma więc nie będzie z tym żadnego kłopotu.
Mi sprzedawca powiedział że mam sobie na miejscu zobaczyć czy wszystko jest w porządku z TV jeśli chodzi o jakieś uszkodzenia mechaniczne ... dobra tu się zgodzę z tym ... natomiast to już jest lekkie przegięcie, jak on stwierdził, (po moim pytaniu bo sam na początku nic o tym nie mówił )że może mi ewentualnie włączyć TV żebym sobie sprawdził obraz i zobaczył czy wszystko jest z nim "ok" bo jak go już wezmę do domu to oni mi już go nie wymienią

gdyby coś było nie tak ... jak można na szybko gdzieś tam podłączając go pod jakieś nie wiadomo jakie źródło sygnału i patrząc się przez np. 3-5 minut sprawdzić czy wszystko jest w porządku z matrycą ... dlatego zrezygnowałem z zakupu w tym sklepie.
Pozdrawiam
ps. już kiedyś miałem podobny problem z TV dopiero w domu "na spokojnie" jak zacząłem oglądać okazało się że coś nie tak było z matrycą i wtedy ten sklep (inny niż MediaExpert)bez problemu wymienił na wolny od wady ... więc nie wiem czy akurat ta sieć ma taką "politykę" czy teraz tak już po prostu jest w "sieciówkach"