NIe działa mi komp na TV POMOCY

Kielbass

New member
Pewnie ktos juz o tym pisał ale prosze o pomoc. Mam LCD Samsung LE27T51B a laptopa Samsunga P30 podpiolem to na kablu z 2 meskimi koncowkami i za 1 razem zadzialalo ale po zmianie kolorów na 32 bity zostala na tv sama tapeta i tak jest do teraz. Zadnych ikon paska nic tylko tapeta. na laptopie jest ok. mowili mi ze trzeba ustawic tv jako monitor glowny ale niestety nie wiem jak to zrobic. Pomozcie i z gory dzieki.

dnc

Moderator
VIP
A może masz źle ustawioną rozdzielczość ekranu. Sprawdx w ustawienaich. Moze jest za duza i obraz nie mieści sie na ekranie? Nie napisałeś jaką masz kartę graficzną, jaki laptop? Może trzeba wrócić do ustawień pierwotnych i zacząć od nowa?

tuptus55

New member
Innym sposobem jest włączenie najpierw TV i podłaczenie go do notebooka i dopiero po podłączeniu właczenie notebooka. Wtedy notebook automatycznie dobierze format wyświetlania.

piewcewka

New member
Miałem podobnie. Po podłączeniu było wszystko ok. Jednak po zabawie i próbie zmianiy ustawień na TV ( SAMSUNG 32R51B) pozostała tylko tapeta. U mnie pomogło włączenie klonowania we właściwościach zaawansowanych ekranu. Inaczej pulpit bedzie albo na laptopie albo na tv.

Kielbass

New member
Laptop samsung p30 karta radeon 9200 32mb rozdzielczosci jakiej bym nie wziol to nie dziala nawet 800x600 a TV niby dziala w 1380X768

Do góry