Nie działa kanał lewy w wzmacniaczu H/K HK 990

xgutti

New member
Bez reklam
Mam pytanie, Mam możliwość zakupu wzmacniacza H/K HK 990 tylko jest jeden problem z nim. Kanał prawy działa a kanał lewy nie działa, jaka może być przyczyna braku dźwięku w kanale lewym oraz jaki może być przybliżony koszt naprawy?

maniekn274

New member
Bez reklam
przyczyn może być wiele,i naprawa może kosztować różnie,od właśnie przyczyny,nie rozumiem żeby nawet ktoś sprzedając taki wzmak mógł go wycenić z taką wadą,bo może to tylko pierdoła jakaś przy końcówce mocy typu kondensator i naprawa by była zakładajmy 100-200pln,a może poważniejszy temat i naprawa 400-600pln,więc jak ten sprzedający ma zamiar go wycenić,jak nie wiadomo co jest popsute.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

xgutti

New member
Bez reklam
mam możliwość zakupu HK 990 z uszkodzonym lewym kanałem za ok. 1300zł więc stąd moje pytanie czy naprawa będzie opłacalna gdyż za ok. 3tyś. na rynku wtórnym można już kupić sprawny egzemplarz HK 990. Ktoś już się spotkał z taką usterka i jaki był możliwy koszt naprawy?

babeo

New member
Ktoś już się spotkał z taką usterka i jaki był możliwy koszt naprawy?

Zrozum, że dany objaw może mieć kilka przyczyn. Tak jak napisał przedmówca naprawa od bardzo taniej może okazać się bardzo drogą. Tak na oko w internecie nikt rzetelnie Ci nie odpowie.

xgutti

New member
Bez reklam
Nie orientuję się w cenach napraw sprzętu audio, stąd moje pytanie czy zakup HK 990 za 1300zł byłby udanym zakupem i czy naprawa nie przekroczy kwoty samego zakupu.

MarcinGD

New member
Jesli znasz dobrze osobe, ktora go sprzedaje, to wez go na kreche z mozliwoscia zwrotu. Dasz do serwisu zeby ci wycenili naprawe i wtedy mozesz negocjowac cene.

xgutti

New member
Bez reklam
Nie znam osoby sprzedającej więc w tym jest problem. Wiem jedynie że stan optyczny jest idealny, a co do kwestii samej usterki to kanał prawy działa normalnie natomiast lewy nie działa wcale :(

MarcinGD

New member
W takim razie sobie odpusc. Nikt tutaj nie wywrozy co dokladnie jest zepsute. Tak jak juz wyzej pisali moze byc tanio lub drogo. A jesli sprzedajacy sam nie wykonal naprawy, aby sprzedac pozniej drozej z wiekszym zyskiem, to odrazu nasuwa sie wniosek, ze naprawa tania nie jest.

Odpusc i zrelaksuj sie ;)

xgutti

New member
Bez reklam
Oj faktycznie dobra odpowiedź, gdyby amplituner był tani w naprawie to pewnie nikt by nie sprzedawał za 1/3 ceny rynkowej. Dzięki.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Zadzwoń do jedynego serwisu w Polsce i podpytaj, nawet jak juz koleś sprawdzał to tam i powiedzą Ci o nim.

AVS Michał Matuszkiewicz
Ul. Bohaterów Monte Cassino 1
40-231 Katowice
tel.: 032 / 255-21-48

Do góry