Nie będzie Panasa 50PV80?!? Co kupić?

czytelnik

New member
Nowe Samsungi

A w USA i w Szwajcarii mają już w sprzedązy nowe serie Samsungów HD Ready w europie 450 i 470 (3d ready) a stanach odpowienio 410 i 450

http://www.samsung.com/ch/products/tv/flatpanelplasmatv/index.asp

powyżej zobaczcie jak dużo modeli w każdej kategorii 451,450, 456 etc

http://pages.samsung.com/us/hd/

W szwajacarii w cenach jak się wydaje bardzo korzystnych

http://www.toppreise.ch/grp3_240.html

po przeliczeniu wychodzi model wyższy 457 w cenie podobnej jaku nas Q91 (zresztą u nich też niewiele przekracza tą cenę) swoją drogą zobaczcie jak w stosunku do nich nisko wyceniony jest Panasonic X80. Czy to tylko tak agresywna polityka cenowa ????(chyba jednak jest kilka tygodni dłużej obecny na rynku i tych nowszych modeli tak Samsunga jak i LG ceny powinny spaść też po krótkim czasie.

Swoją drogą u nich LG Pg6000 42 w przeliczeniu wychodzi około 3300 i taka cena byłaby do akceptacji u nas, 50 wychodzi około 4800.

Kiedy te Samsungi u nas będą, wie ktokolwiek coś ???

Może ściągną w dół cenę LG pg 6000 i jednak zdecyduję się na 50 cali bo cena 50 - 5250 jest nie do zakaceptwania gdy jego bezpośredni poprzednik PC51 kosztuje niecałe 4000

Ostatnia edycja:

ulysse

New member
" Witamy!
Uprzejmie informujemy, że poniższy model posiada panel G11.

Z poważaniem,
Info / Panasonic Polska"

chodzi o model TH-50PV8

ArtS007

New member
Bez reklam
No w końcu. Od samego początku tak sądziłem. Dzięki za informację. Może skończą się te domysły wynikające z porównywania parametrów.

ArtS :)

ulysse

New member
Mi tam się ta informacja nie podoba :p

Bo teraz znowu trzeba czekać :twisted: Na wejście modelu na rynek a później na test.

Ale jeśli do tego czasu pojawi się w sklepach LG PG6000 to go kupię bo można czekać w nieskończoność. Ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycję oprócz Panasonic'ów i tego LG ?

szymek66

New member
Myślałem, że 50PV8 jest odpowiednikiem 50PX8 (pomijając tuner DVB-T), a tu taka niemiła niespodzianka z małą rozdzielczością :
50PV8 - 1024x720
50PX8 - 1366x768
Chyba, że jast pomyłka na stonie Domaru-Bydgoszcz?
A swoją drogą czy "Panasonik-Polska" śpi jeszcze snem zimowym i nie podaje
żadnych parametrów nowych telewizorów, które sam wprowadza już na polski rynek? Jeżeli to wszystko prawda, to po długich miesiącach czekania i czytania tego forum, kupuję LG 50PG6000 cena prawie taka sama jak PV8 a parametry o niebo lepsze.

btw

New member
Myślę, że sklep podał błędne dane. Czekam na test Kikiego, LG o wiele bardziej mi sie podoba od Panasa (wizualnie), a i podobno ma jakiś system do kalibracji obrazu.

czytelnik

New member
Rozdzielczości to myślę, że błędne podaje domar bo przy LG 50 pg też jest taka podana, a matryce 50 z tego co tu już od kilku miesięcy wyczytałem mają wyższą rozdzielczość

ale przynajmniej parametrami ten panasonic jest faktycznie trochę technologicznie cofniety w stosunku do nowego LG i z recencji zagranicznych wynika, że chyba najwyżej z pv80 możnaby nowe LG porównywać jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu, bo dodatkami, złączami i wyglądem to LG bije panasoniki na głowę. Nie wiemjak jest z serwisem i awaryjnością

bobik007

New member
Bez reklam
btw napisał:
Niestety tylko PV8, miejmy nadzieję, że pojawi sie PV80 a konkurecja spowoduje spadek cen.

http://www.domar-bydgoszcz.pl

Panasonic TH-50PV8P 4999
Panasonic TH-50PY80P 7249
Panasonic TH-50PY800P 7969
no ja dzwoniłem do Panasa i gość mi powiedział, że modelu pv80 nie planują do sprzedaży, tylko jak dzwoniłem jakieś 3tygodnie wcześniej to pani mi powiedziała, że model 50pv80 ma się pojawić ok. 10 kwietnia, sami nie wiedzą co mówią i mam nadzieję, że 50pv80 pojawi się na rynku...

Jarema

New member
Wygrałem!

CHodziłem, oglądałem, czytałem radziłem się w Olsztynie wiadomo kogo i wczoraj kupiłem Panasonic TH-50PV700.
Oglądam głównie sygnał SD (właściwie to żona), a ja póki co DVD, odległość 4m.
Podłączyłem i zarzuciłem Gladiatora, wyłączyłem światła i odpłynąłem, progresywne skanowanie i 100 Hz dały o sobie znać, ilość szczegółów (ręka głaszcząca zboże, żwir areny) w 100% mnie zadowala.
SD z łacza kablowego przez tuner "cyfrowy" tyeż pozwala się cieszyć oglądaniem. Myślę że bez sygnału FullHD ten model HDReady spełnia spokojnie wymagania kupującego.
Dodam, że przed zakupem oglądałem pokazowy film na TH-42PY85 i TH-50PV70, wynikiem właśnie była 700-tka zdecydowanie tańsza od TH-46PY85 a tylko trochę droższa od TH-50PV70.
Dziękuję wszystkim którzy robili testy i pisali konstruktywne komentarze pomocne przy tej trudnej decyzji.
Pozdrawiam

Do góry