A na "nasze"? Czyli jak to rozumieć? Miesiąc bez łapania klientów?! Coś nieprawdopodobnego. Wszystkich zgarnia CP? Tylko w RP coś takiego może się przytrafić......wykonalność nowych umów ponoć jest zawieszona ...
tak to prawda-przed chwilą dostałem pismo-ja i brat-on użytkuje w londku,że mają ofertę za 79pln canal+silver,do tej pory miałem nke za 59pln plus nfilm do sierpnia-umowa zawarta przez tel 20 luty-dzwonie do nich i mówię że nie chcę za 79pln silver tylko za 59pln universe- za tyle ile płaciłem od lutego nce-nie ma takiej opcji,można tylko wymówienie wysłać do 19 kwietnia-tv będzie świecił do końca kwietnia-i od końca kwietnia 14dni albo 2 tyg jak kto woli na oddanie sprzętu-wezmę pewnie od maja ponownie bo co będę lukał ale znowu za dekoder na start 149 pln plus 59pln na miesiąc a myślałem że będzie można zostać przy univers za 59pln-złodzi.....e i nic więcej NIE MA ŻADNEJ OPCJI ŻEBY ZOSTAĆ PRZY PAKIECIE ZE STAREJ N-KI O TEJ SAMEJ WARTOŚCI LUB NIŻSZYM.MOWA TYLKO O TYM ZA 59PLN,BO O DROŻSZE NIE PYTAŁEMTo informacja z forum, ale podobno przy przejściu z n lub Cyfry+ do nc+ nie można wziąć tańszego abonamentu niż się miało, można wyłącznie droższy. Panna Mańka bardzo liczy na abonentów, którzy nie wyślą wypowiedzenia umowy. A ja informuję, że jeśli ktoś zaśpi, to rozstanie z nc+ do której go automatycznie przypiszą może go bardzo drogo kosztować.
W związku z tym trzeba wysyłać wypowiedzenia umów. Jeśli się skończy, to można wziąć dowolny pakiet, nawet najtańszy. Pod warunkiem, że już w ogóle trzeba komuś płacić za oglądanie reklam w telewizji, ewentualnie też można zmienić operatora.
W nc+ nie ma już atutu własnego sprzętu, nie można też rozdzielić karty jak w Cyfrze. Tak więc kto chce mieć własny tuner raczej musi wybrać innego operatora.
Ale podstawa to wysłanie wypowiedzenia.
Trudno znaleźć coś oficjalnie potwierdzonego. Ale ja znalazłem na jednym portalu zdjęcia papierów, które nc+ przysłała jednemu z abonentów. Wynika z tego, że migracja jest automatyczna, jeśli się nie podejmie żadnych kroków oraz że przepisują ofiarę do droższego pakietu. Czyli, że płacić trzeba drożej, a kanałów jest mniej.migracja:
nc+ -> n+C czytaj NTC (Naziemna Telewizja Cyfrowa)![]()
tak,właśnie taki dokument dostałem,że jak nie będzie odzewu do 19 kwietnia-wypowiedzenie-to automatycznie na 18m cię werbują za 79pln,kapitalny chwyt:blagam:Trudno znaleźć coś oficjalnie potwierdzonego. Ale ja znalazłem na jednym portalu zdjęcia papierów, które nc+ przysłała jednemu z abonentów. Wynika z tego, że migracja jest automatyczna, jeśli się nie podejmie żadnych kroków oraz że przepisują ofiarę do droższego pakietu. Czyli, że płacić trzeba drożej, a kanałów jest mniej.
Jak ktoś się chce sam przekonać, to z łatwością znajdzie to w sieci. Ku przestrodze. Gdyż po automatycznym przejściu na droższy pakiet w nc+ jest się uwiązanym abonamentem na 18 miesięcy.
Zastanawia się SatKurier.Automatyczna migracja z n i CYFRY+ do nc+?
Musisz wypowiedzieć już teraz bo N-ki już nie ma. Ja dostałem dzisiaj pismo że w razie braku akceptacji nowych warunków z dniem 1-05 stanę się abonentem nc+, na ich narzuconych fatalnych dla mnie warunkach. Pismo z wypowiedzeniem już mam w ***************cie.Mam N-kę do Czerwca [48zł] i wypowiem miesiąc wcześniej,mogę tak zrobić czy lepiej teraz wypowiedzenie.