Lolek, jak ktos sie wystawia na targi i nie potrafi dobrac repertuaru do swoich kolumn. To sory... ale jest idiota i sam bym zjechal takie kolumny na forum.
Po to sa targi aby pokazac co ma sie najlepszego. U mnie w firmie kazda maszyna jest 5 razy przejzana, 2 razy pomalowana i cala noc glaskana zanim pojedzie na targi.
A ty chcesz bronic bande jeleni co wzieli dynki, pierdykneli na srodek pokoju i zapuscili repertuar ktory im nie lezy?
Wysmiac takie stanowisko na pol internetu, trafi to do producenta to moze ktos ruszy dupsko i zorganizuje sale odsluchowa tak jak powinna byc.
Nie bylem na AS nie wiem jak jak tam pokoje wygladaja ale nie chce mi sie wiezyc ze w takim pokiju niskim nakladem w akustyke nie mozna pokazac 80% swietnosci prezentowanego sprzetu.
Lolo ja nie mówiłem o Dynkach tylko ogólnie o kolumnach.. i ich ocenie jakie podlegają przez niektóre osoby..

to po pierwsze... po drugie imprezy AS nie służą do pokazu dźwięku jak to się wielu osobom wydaje, tylko do tego abyś mógł coś zobaczyć na żywo, dotknąć tego i ogólnie zebrać informacje o danym sprzęcie. A posłuchać to się idzie do salonu i tam się odsłuchuje, ewentualnie bierze się sprzęt do domu i u siebie się to sprawdza. Są takie wystawy, że nawet jednej piosenki nie posłuchasz swojej.. Zresztą nawet u nas na AS już bywa, że niektórzy wyłącznie swoją muzykę puszczają.
Te pokoje lub pokoiki są takie jakie są, nawet jednej dziurki nie możesz tam zrobić w ścianie, bo z ato zapłcisz, ludzie którzy chcą kupić odpowiedni sprzęt na pewno nie czynią tego po tym jak usłyszą dane zabawki na AS.. I to różni tych prawdziwych ludzi, którzy chcą kupić coś , od tych , którzy w większości przypadków po prostu idą tam aby pobiegać po pokojach i po 5 -10 min w tłoku, w smrodzie wystawiają opinie słuchając muzyki poważnej, jazzu ,a samemu w domu słuchają np muzyki elektronicznej..
W jednym natomiast się zgadzam jak dystrybutorzy idąc swoim tokiem rozumowania promują dany sprzęt tylko ze swojej dystrybucji, bo grzechem by było do danych kolumn dać od kogoś innego wzmak i cdik, a już nie wspomnę o kablach.. że wolą np. kabel zasilający za 5 zl podłączyć do wzmaka za dobre 30 tys , niż dogadać się z kimś i pożyczyć z innej dystrybucji .. tak jak jest to robione na prawdziwych targach tego typu choćby ostatnio w Monachium.. ba nawet w Rosji potrafili tak robić.. a u nas za wszelką cenę tylko swoje , Broń Boże konkurencji... niech źle zagra, ale ma grać tylko sprzęt z danej dystrybucji..
Kiedyś nie pamiętam w jakim Państwie to było, bodajże Focale utopie źle/słabo zagrały w danym pomieszczeniu, ludzie, którzy prezentowali nie potrafili sobie poradzić z tym dźwiękiem jaki tam w tym konkretnym pomieszczeniu był podłączając elektronikę i te kolumny.. Czy ktoś chce mi tu powiedzieć , ze focale utopie są do bani ??? Bo gdzieś tam źle zagrały.. ?? To słucham kto ma lepsze kolumny ??? Chętnie podjadę i posłucham, a do tego obiad dobry postawię.
Ps Twoje maszyny nie muszą mieć specjalnego pomieszczenia aby je pokazać, a w elektronice jest to niezbędne.. a przynajmniej ma to bardzo duże znaczenie.. Bo nie sztuka jest wydać duże pieniądze na kolumny i elektronikę , tylko sztuka jest aby to coś zagrało w tym pomieszczeniu, w którym te rzeczy mają grać. Choć osobiście chciałbym aby zakupić dwa absorbery itp i każda kolumna ma mi zagrać w moim salonie.. fajowo tylko jest to nie realne..