Chyba nie precyzyjnie napisałem bo dokładnie takie rozwiązanie miałem na myśli (jak na zagranicznym forum). Jeden wątek/temat tylko z galerią (po jednym poście na użytkownika z jego zdjęciami i opisem) a drugi wątek/temat z dyskusją do tamtego wątku ze zdjęciami.
Jedynym który mógłby wprowadzić to w życie jest
ar2 ... hmmm

Można zacząć od nowa, założyć dwa tematy, jednak szkoda by trochę było zdjęć z tego tematu, który świetnie pokazuje jak się nasze podejście do tematu/designu zmieniało.
Mniej więcej

Z tym że ten wątek normalnie sobie funkcjonuje jak dotychczas (fotki/komentarze), a uzupełniający to już same fotki.
Dubel tego co tutaj mamy, tyle że bez komentarzy. W sumie prosta sprawa. Nikt nic nie straciłby, a zyskalibyśmy przejrzyste i wolne od dyskusji miejsce do przeglądania samych fotek.
Ten wątek powinien spełniać taką rolę, ale się rozrósł i siłą rzeczy mamy tutaj komentarze, dyskusje i pogaduchy, ktoś kogo interesują same fotki musi przez to przebrnąć.
Wystarczy przefiltrować wątek, zgodnie z kolejnością dat. Znajdujemy użytkownika która wklejał fotki, kopiujemy je i wklejamy do nowego wątku. Z każdym następnym robimy to samo.
Te czynności powinna wykonać jedna osoba, dochodząc do dnia obecnego. Potem już każdy indywidualnie dorzucałby sam (tylko) fotki.
Lub, mogłaby zajmować się tym jedna osoba i uzupełniać na bieżąco. Bez znaczenia.
Pewnie nic z tego nie będzie, ale to fajna sprawa taka "czysta" galeria. Doskonale się to sprawdza i przyciąga sporo zainteresowanych do przeglądania.
Sam chętnie zobaczyłbym zebrane wszystko do kupy.
Jak ar2 nie ma nic przeciwko, to mogę wykonać pilotażowo 2/3 strony takiej "galerii" w osobnym wątku.