Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

Oppo u mnie jedynie do filmów, ja mam 203 czyli to jedynie transport BD,
a Primare to już inna klasa, na ten moment nic więcej mi nie potrzeba.
Jeszcze jakiś typowy streamer i sprawę stereo uważam za zamkniętą na długie, długie lata.

Zapomniałem, że to 205 ma osobny tor audio, ale cena jej jest kosmiczna.

Dzięki Paweł,
Tak to CD22, szukałem CD32, ale praktycznie nieosiągalne w używce, a nowe cena jak dla mnie z kosmosu :(
Ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony, w połączeniu z Primarem to świetny tandem, no i pre R32 robi niesamowitą robotę z płytami.

Wiadomo CD32 byłoby optymalnie do wzmacniacza , ale to też nie znaczy lepiej. Czasem takie konfiguracje z "niższymi" seriami dobrze wypadają.

Podpytuje bo planuje sobie kupić jakiegoś cedeka w alternatywie dla Atolla. Coś mnie nosi na zmiany :) Musze jakoś to zwalczyć :)

Pre bomba !

Rabit dzięki - porównywałem z : Tannoy Revolution XT8F, Focal Aria 926, Fyne Audio 502, Audio Physic Classic 8,

Diamodów słuchałem na MF 6si + CD też od MF - świetnie to brzmiało !

MF M6si fajniutki jest , ja czasem do kumpla chodzę u niego gra to z olimpijkami ... ale jak to w życiu człowiek chce lepiej i szuka używanego cdika Accu z sacd... z czasem pewnie i integre opchnie, ale obiektywnie patrząc zestaw MF warty grzechu i w sumie za dosyć rozsądne pieniądze.
Ps. Z B&W też MF M6si daje radę...nawet z 804, aczkolwiek na Passie 150 tce było lepiej.

Ostatnia edycja:
Dzięki Paweł,
Tak to CD22, szukałem CD32, ale praktycznie nieosiągalne w używce, a nowe cena jak dla mnie z kosmosu :(
Ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony, w połączeniu z Primarem to świetny tandem, no i pre R32 robi niesamowitą robotę z płytami.
Jakiś czas temu jak porównywałem listwy gigawatta i enerra mieli 32 (przynajmniej tak mi się wydaje, że to był ten model) stan sklepowy, ale pewnie swoje by chcieli, bo wyglądała ładnie...ale jak z 22 jesteś zadowolony to tylko teraz słuchać.

U mnie też coś drgnęło 😎 jeszcze kolumny, cd, i zabawa z kabelkami 😂
4c00ada32587ac4fmed.jpg
[/URL]
4b95dd00b8c4f051med.jpg
[/URL]

Ostatnia edycja:
Adamo biel rządzi ale masz jedną kolumnę zasłoniętą przez kanapę, mocno zaburzona stereofonia ale chyba raczej warunki lokalowe nie pozwalają na leprze ustawienie.....

Henry gonisz Krzyśka z black-wieżą.... ;-) aby wszystkie fotki wstawiłeś?...;-)
Nasze zestawy się rozkręciły...;-)

Ikar brawo za zachowanie linii wysokotonowców fronty-central, już wiem czemu taki maluśki TV..;-) tendencja do bieli rośnie w zastraszającym tempie..;-)

Ostatnia edycja:
Ikar, widzę że nie ma lipy. Niezłe klocki, szczególnie ST. :) Zdradź tylko, jak tą końcówkę masz połączoną z kinem? Przełączanie kabelków, czy znalazłeś jakiś inny sposób? Pzdr.

Bipo- ten pokój to ponad 4 lata tak wygląda, fronty od 1,5 roku central rok 😎 z wysokością centrala tak wyszło, 😁, TV zawsze u mnie tak wisiały 90cm dolna krawędź.
Rabit-koncowka ma 2 wejścia RCA, więc hk po pre out mam wpiety ale non stop wyłączony z sieci bo czasu na filmy nie ma tyle że stoi to kino. Pzdr
PS. A absorbery zauważyliście za głośnikami 🤣

Ostatnia edycja:
Ikar gratuluję , Atole fajne zabawki, ja słuchałem integry 100 i 200 setki i dają radość, teraz jeszcze cdik Atola i pozostaje się tylko cieszyć muzyką.

Oczywiście dziękuję, nakombinowalem się trochę żeby mieć tego ST, choc SM6 nie był zły. No nie teraz zbieram na monitory jakieś przyzwoite, bo nie oszukujmy się heco to już za mało.,Pzdr

Bipo- ten pokój to ponad 4 lata tak wygląda, fronty od 1,5 roku central rok 😎 z wysokością centrala tak wyszło, 😁, TV zawsze u mnie tak wisiały 90cm dolna krawędź.
Rabit-koncowka ma 2 wejścia RCA, więc hk po pre out mam wpiety ale non stop wyłączony z sieci bo czasu na filmy nie ma tyle że stoi to kino. Pzdr
PS. A absorbery zauważyliście za głośnikami 🤣

Zauważyliśmy :) 10stki ? Jak się sprawują ?

Jest lepiej😁, mieszkam w Wielkiej płycie i mój pokój akustycznie jest nie najlepszy sporo pustych przestrzeni tez nie wygluszonych z GK😥, przydało by się więcej ustrojowe, ale cieszę się z tego co jest. Pzdr
Tak myślałem o. Pylon Diamond Monitor, 16hz canto grand, dynaudio..., ale mogę jeszcze coś dorzucić. Pzdr

Ostatnia edycja:
Na więcej zapewne też żona musi zezwolić bo to godzi w wystrój salonu :) Najgorzej i tak mają Ci co w kamienicach mieszkają.. Tam trzeba popracować nad akustyką. A absorbery masz 10tki ? Mam na myśli grubość.

Mam kumpla co takie absorbery ma za zasłoną (a to sa chyba jedyne, mam na myśli absorbery szerokopasmowe), które w jakimś stopniu również działają za zasłoną.. i u niego również odczuwalny jest efekt ich zastosowania. Sam się nad dwoma zastanawiam jak będzie malowanie parteru u mnie.. tylko ja będę chciał zrobić pewnie sobie deczko większe 120x60. Nie duże pieniądze, więc można zaryzykować.. Bo dyfuzory muszą być odsłonięte, zasłanianie ich powoduje brak sensu stosowania tego typu ustroju akustycznego.

Ale u mnie nie są zasłoniete, a ten kawałek cieniutkiej zaslonki po prawej to nic, co do kupna absorberow to nawet Lolek się nie zastanawiaj 😎. Pzdr
U mnie 60 cm nie pasuje, chyba że zmienię mieszkanie to wtedy.... 😁
Pozycz od Kolegi i sprawdź, ostatnio zabrał je odemnie kumpel i powiedział że nie odda,😄 Teraz czeka już na swoje 120/60 napewno będzie lepiej.

Ostatnia edycja:
Do góry