Cześć, z uwagi na to że mam kawałek pomieszczenia w piwnicy

. za tydzień ruszam z pracami aby zaadoptować pomieszczenie na salkę kinową. Ekonomiczna wersja i najbardziej prosta.
Najbardziej mi szkoda żę pomieszczenie jest niskie 220cm wys., bo listwy górnego oświetlenia nie wejdą.. Okno przeszkadza. Ale co tam zrobiłem sobie sam projekty w PRO100.
Pomieszczenie 5m dł. x 3,85m szer.
Dylemat jaki kolor ścian. Najbardziej mnie przekonuje szary mat H944 Tiqurilla głęboki mat i odcienie. Przy okazji póki nie mam ekranu może bym ten kolor, jako farba, przetestował podczas seansów.
Natomiast jaki kolor dać sufit. Chciałbym uniknąć odbić jak na jednej z fotek niżej
System jaki planuje to 7.1.2(atmos na przody z odbiciem do sufitu - nisko sufit)
Na początku chciałem głośniki wieszać na ściany, ale doszedłem do wniosku że dokupię jeszcze dwa standy (dwa już mam) i obejdzie się bez kucia ścian.
NA podłogę pójdzie gruba wykładzina. Z uwagi na ekonomię nie będę wyciszał specjalnie ścian, bo nie ma możliwości. Może jakieś ustroje na ścianach popowieszam później.
Największy dylemat jaki ekran ramowy uczepić: ściana ma 5m dł i 2,20m wys. Na projekcie użyłem ekranu: o szerokości całkowitej 3,17cm X 1,77cm co mniej więcej odpowiada 130 cali, ale mogę się mylić

. Chcę mieć po bokach miejsce około 45 cm na kolumny i tak wychodzi (42cm). Mam jednak wątpliwość. Może wpierw zamontuję projektor i wyświetlę obraz. Czekam na dostawę XGIMI H1.
Co myślicie? Ostatnia fotka nie jest moja, pokazuję bo chciałbym uniknąć czegoś takiego na suficie.