Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

Bipo, Heco już trochę pograły. Jak oceniasz zmianę?

Spox. Gram na nich najnormalniej w świecie z tym, że przeważnie w trybie direct, bez korekty (szczególnie wysokich tonów) i co najważniejsze nie głośniej niż 40% . Tyle ;)

Ja od przyszłego tygodnia zacznę już ich normalnie użytkować, oczywiście gałka od wzmaka ustawiona max. na 8.30.-9.00.....:mrgreen:. Kiedy się już naprawdę wygrzeją to zapewne nawet tego nie wyłapę ponieważ się już przyzwyczaję do ich brzmienia...;-)...

Panowie,

Powoli tworzymy nowy dział, w którym docelowo znajdzie się ten temat. Oddzielne forum nasze zestawy pozwala tworzyć niezależnie przez każdego swój własny temat. Nasze zestawy - HDforum

Najlepiej by było gdyby każdy dodawał prefix w nazwie tamatu w nawiasach kwadratowych [nasze zestawy] lub coś podobnego.

Myślałem, że nowe "Nasze zestawy" będą na zasadzie galerii.
Same zdjęcia i podpisy pod nimi lecz bez naszych komentarzy.

Tak mialo być w założeniu... żeby tylko zdjęcia oglądać ... i żeby tez zdjęcia pokazywały salon.. a nie same urządzenia jak w markecie.. co na arzie jest czynione - tylko nie wiem czy komentarze są potrzebne bo te wg mnie powinny być w tym watku - ale może to kwestia gustu.. a tym bardziej dla nas którzy już pokazali sprzęt w tym wątku i wszystko zostało powiedziane ...:)

Ostatnia edycja:
Tak ma temat zbiorczy, a poszczególne tematy użytkowników będą mogły być wtedy komentowane i sugerowane zmiany

Do Krzysztofradio:
Odnośnie tych dwóch wątków to możesz napisać małą instrukcję odnośnie oczekiwać i zasady ich działania. Co w danym wątku będzie wklejane?. Ponadto co z tym wątkiem w którym teraz piszemy?
Bo tak się domyślam, że w tym wątku nowym nasze zestawy dana osoba zakłada wątek i wkleja swoje fotki, tak że dyskusja/podpowiedzi/sugestie będą prowadzone tylko odnośnie jego sprzętu. I każda osoba która będzie chciała wkleić swoje zdjęcia zakłada swój osobny wątek....? Ja tak to rozumiem....Spróbuje wkleić na próbę...
To ani nie mój pomysł, ani nie ja je założyłem, admin już wyjaśnił, choć mam wrażenie, że zrobi się bałagan...

Też mam takie zdanie - zamieszania co nie miara będzie a i tak będziemy tutaj pisać.. :) przyzwyczajenie.. i sensu nie ma żeby tam pisać bo każdy tutaj będzie pisał...

Uważam, że wystarczyłby ten jeden wątek. Tylko niestety, niektóre dyskusje po wklejeniu fotek były za długie i często zbaczały na inny temat.

Uważam, że wystarczyłby ten jeden wątek. Tylko niestety, niektóre dyskusje po wklejeniu fotek były za długie i często zbaczały na inny temat.
Też tak uważam, bo w zasadzie oprócz tego, że każdy ma galerię w swoim "nowym temacie" to nic więcej nie wnosi.
Powielanie zdjęć i nowe komentarze. Niby ma być tych zdjęć z założenia wiecej, ale przecież tutaj też wklejamy upgrade'y swoich salonów, komentujemy, doradzamy a sporo osób ma linki do galerii w sygnaturach.

A mnie się wydaję, że to dobry pomysł, ponieważ każdy ma swój wątek ze swoją tylko galerią i tylko o jego zdjęciach, upgrade'y i co tam u siebie zmieni będzie rozmowa. Będzie wszystko w jednym wątku. Wiem to po sobie, że kiedyś jakieś zdjęcia wklejałem a potem ich nie mogłem odnaleźć. A tak każdy ma swój temat i znalezienie w nim interesującego nas zdjęcia nie będzie stanowić problemu..... Panowie co tu pisać, poczekamy zobaczymy...;-) Pamiętać tylko należy żeby swoje fotki wstawić w nowym dziale forum, nawet Ci co już wstawiali niech przeniosą do nowego....

Ostatnia edycja:
Tylko niestety, niektóre dyskusje po wklejeniu fotek były za długie i często zbaczały na inny temat.
Myślisz, ze tam będzie inaczej? Zrobi się to co w "Nowościach filmowych..." :)
Za chwile zaczną pisząc jak podłączyć sprzet, jak ustawić, itd... ;)
Pamiętać tylko należy żeby swoje fotki wstawić w nowym dziale forum, nawet Ci co już wstawiali niech przeniosą do nowego....
Gdyby jeszcze tylko użytkownik mógł przenieść, jak piszesz, to tak, ale nie czarujmy się, na razie wszyscy zrobili Kopiuj :) to chyba znów powielanie, zaśmiecanie... :)
Chodzi mi oto, że jeśli ktoś zechce kontynuować dyskusje o jakimś temacie to jeden zacznie w głównym, a inny użytkownik w dedykowanym, i będzie bałagan... ;)
Nie ważne. Mniejsza z tym. Jak będzie tak będzie. I tak jest to mój ulubiony temat na tym forum :D

Przy okazji mam do Was pytanie; Jak edytować nazwę łącza? Mianowicie, jeśli wielu w stopce ma link do galerii tradycyjny: w w w.hdtv.com.....
to jak z robić z tego długie linku jedną krótka nazwe, np. moja galeria, itp.?
Widzę, że niektórzy tak mają...

Miłego Weekendu życzę dziś wszystkim, mniej przed monitorem, więcej na powietrzu :)

Ostatnia edycja:
Jak np. wklejasz link do posta to się wklejają dwa takie same linki i jeden z nich jest podśwideutklony i ten podświetlony się kasuje i wpisuje nazwę.

a ja Myślałem ze w tych osobnych tematach bedziemy wklejac foto co posiadamy "od poczatku" naszej przygody i przy tym ogladac jak to wszystko sie zmienialo... ;)

Ostatnia edycja:
Pisalem to juz w watku lolka. Jeden temat zabije drugi. Dla mnie jest gorzej niz bylo. Tam komentarze i tu. Tam te same fotki i tu. Jaki to ma sens? Na co komu to dublowanie? To juz lepiej bylo zrobic sama galerie.

Ja już wszystkim gratulowałem zestawów, ale nic, trzeba będzie jeszcze raz pogratulować Kolegom zestawów w nowym wątku ;)
Nowa kategoria nastawiona jest raczej na nowych użytkowników. To jest szczególnie dobre, jak ktoś buduje swoje kino od A do Z, mamy wówczas pełen pogląd na postęp prac. Bo jak napisał Kolega wyżej, nie wiem czy mam wklejać swoją galerie jeszcze raz tam?

Co do samej galerii, to chciałem zrobić. Myślę, że to byłoby coś równie fantastycznego i mało kto ma coś podobnego.
Wchodzimy w wątek i przeglądamy same fotki, nic więcej. Przy każdej fotce znalazłby się tylko link (z odwołaniem do pełnego opisu) + data wrzucenia.
Dałoby to pełen pogląd na historie zdjęcia, nie zakłócając przy tym przyjemności z przeglądania. Kręcimy rolką w myszce i lecimy.
Myślę, że byłoby to świetnym uzupełnieniem obecnego wątku, a sam projekt był dobrze przemyślany i mało kto ma coś podobnego, a chyba nic tak nie cieszy jak "czysta" wolna od dyskusji galeria. Jest to dosyć czasochłonna praca, ale do zrobienia.

Są wady i zalety tego, ja tam widze zalety jeśli się wprowadzi zasady ;)

Jeśli ktoś założy temat, to dyskusja może trwać kilka stron. Ale cały czas 1 post powinien być edytowany, gdy ktoś coś kupi nowego, coś nowego dołączy do kolekcji i tutaj też nie tylko audio/wideo ale mam na myśli też nasze kolekcje figurek czy filmów, powinien być jeden nowy post w swoim temacie, z np 1 zdjęciem zapowiadającym a reszta powinna być na 1 stronie, gdzie potem w ferworze walki nikt nie musiał by grzebać 50 stron tematu np. armaniego żeby zobaczyć sprzęt a potem jakieś nowości w figurkach.
Na aliensgroup to się sprawdza dlatego jestem na tak :)

Do góry