NAS DLNA problem

lmbdx

New member
Witam,

Mam pewien problem z telewizorem Samsung UE46D6500. Wersja oprogramowania: T-GASDEUC-1018.0, BT-G
Chodzi o odtwarzanie filmów z dysku sieciowego NAS (Netgear RN102).

Nie wiem z jakiego powodu nie mogę przewijać filmów odtwarzanych z dysku sieciowego NAS.
Konsola PS3 podłączona do tego samego NASa nie ma tego problemu.
Problem nie występuje również przy odtwarzaniu filmów z pendrive'a USB (dostępne są 3 prędkości przewijania).

W FAQ na stronie Samsunga odnalazłem informację, ktora wydaje się mieć związek z moim problemem:
"W przypadku uszkodzonego indeksu funkcja przeszukiwania ( przeskakiwania) nie będzie obsługiwana."

Poproszę o informacje w jaki sposób mogę utworzyć indeks, lub o sugestię innego rozwiązania.

mtothaj

New member
Witam,

Mam pewien problem z telewizorem Samsung UE46D6500. Wersja oprogramowania: T-GASDEUC-1018.0, BT-G
Chodzi o odtwarzanie filmów z dysku sieciowego NAS (Netgear RN102).

Nie wiem z jakiego powodu nie mogę przewijać filmów odtwarzanych z dysku sieciowego NAS.
Konsola PS3 podłączona do tego samego NASa nie ma tego problemu.
Problem nie występuje również przy odtwarzaniu filmów z pendrive'a USB (dostępne są 3 prędkości przewijania).

W FAQ na stronie Samsunga odnalazłem informację, ktora wydaje się mieć związek z moim problemem:
"W przypadku uszkodzonego indeksu funkcja przeszukiwania ( przeskakiwania) nie będzie obsługiwana."

Poproszę o informacje w jaki sposób mogę utworzyć indeks, lub o sugestię innego rozwiązania.

Zauwazylem to samo przy odtwarzaniu niektorych plikach z NAS'a na UE46F6320.

Tsubasa

New member
Bez reklam
Niby są certyfikaty zgodności DLNA, ale z tym bywa różnie. Więc może się zdarzyć że klient DLNA może nie obsługiwać napisów zewnętrznych lub przewijania na niektórych kodekach lub wszystkich.
Sprawdź czy jest możliwość ustawienia na serwerze trybu zgodności lub profilu renderowania dla twojego TV.
USB nijak się ma do DLNA, więc może się zdarzyć ze na DLNA nie będzie możliwości przewijania.

Do góry