Namiar do technika od anten nc+

MAX_Mario

New member
Witam,

Czy ktoś posiada namiar na jakiegoś magika, od montażu i ustawienia anteny i konwertera, tak aby kanały HD w nc+ działały bez zarzutu, bo od kiedy zmieniłem umowę, to się wszystko posypało i kanały hd nie śmigają :p
Okolice Pruszkowa/Warszawy :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Witam,

Czy ktoś posiada namiar na jakiegoś magika, od montażu i ustawienia anteny i konwertera, tak aby kanały HD w nc+ działały bez zarzutu, bo od kiedy zmieniłem umowę, to się wszystko posypało i kanały hd nie śmigają :p
Okolice Pruszkowa/Warszawy :)

Pewnie w punktach sprzedaży mają swoich monterów, ale ja bym sam pokombinował. Z ojcem ustawiliśmy w ok. 1 godz., łacznie z montażem. Siła 86%, jakość 100%. Jak widzisz nie potrzeba jakiś profesjonalnych zabiegów, żeby to wszystko śmigało. Ale i tak jak jest spory deszcz i śnieg, to potrafi zerwać kanały HD.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Krzysiek ma całkowitą rację żeby sobie samemu ustawić antenę ,to nie jest trudne wymaga jedynie trochę cierpliwości .Trzeba jasno powiedzieć, że ci monterzy to często przypadkowe osoby nie mające bladego pojęcia .Znam takie przypadki kiedy niektórzy pracowali przy wyładunku węgla a teraz prowadzą APS,więc o czym tu mówić .Jeżeli ktoś ma smartfona to jest bezpłatna aplikacja która pomaga w tej sytuacji

Sprawa anteny - jeżeli sygnał się urywa (obraz staje) występuje pikseloza na kanałach HD to trzeba antenę o większej średnicy ,optymalna jest 80cm (to jest też minimum przy multiblocku Astra +Hotbird) ,jeżeli jest miejsce to można zamontować 90cm
Druga kwestia to konwerter lepiej wydać 10-20zł więcej i kupić markowy produkt ,niż tańszy i niewiadomego pochodzenia

Ostatnia edycja:
Do góry