Również pozwolę sobie odświeżyć temat ze względu na mój problem.
Zależy mi na wypuszczeniu obrazu i dźwięku z PC na monitor (brak głośników) i do amplitunera (wyjście HDMI na projektor i dźwięk 5.1). Czy taki splitter jak powyżej umożliwi mi wyświetlanie obrazu jednocześnie na obydwu urządzeniach i dodatkowo pozwoli na odtwarzanie dźwięku 5.1 przez amplituner? Chciałem to osiągnąć kupując najtańszy splitter pasywny za 20zł (forum nie pozwala mi na wstawienie linku nawet do obrazu z tego forum ale mam nadzieję, że wiecie o jaki mi chodzi) ale niestety Windows twierdzi, że nie ma żadnego podłączonego urządzenia audio, amplituner też nie wykrywa żadnego kanału audio (zawsze są podświetlone te, które są aktualnie w użyciu), jednak obraz jest wyświetlany poprawnie zarówno na monitorze jak i projektorze w tym samym czasie. Zależałoby mi na tym żeby jeszcze dźwięk tak przechodził, stąd chciałbym się upewnić zanim znowu wydam parę groszy – czy taki splitter, jak zasugerował użytkownik wyżej podzieli mi sygnał na dwa sygnały A/V? Zależy mi też na tym żeby to działało bezobsługowo i nie trzeba było za każdym razem wachlować kablami, to jest właściwie główny powód dla którego szukam splittera
//Edit – Po ponownym uruchomieniu komputera z podłączonym splitterem bardzo się zdziwiłem... Komputer przestał wykrywać poprawnie monitor, wykrywa teraz "Monitor rodzajowy PnP" i nie pozwala ustawić innej rozdzielczości niż 640x480.