Nie wiem czy zadziała to z Blu-Ray 3D, musiałbyś zadzwonić na infolinię Acera.
Obraz o szerokości 240 cm osiągniesz z odległości około 4m.
Nie znam osoby która kupiłaby swój pierwszy projektor i się rozczarowała więc tym się nie martw Myślę, że na początek lepiej byłoby kupić jednak coś DLP, a nowego - ten Benek w600 jest np. też o tyle fajny, że wymiana lampy i filtrów powinna zamknąć sie w 600zł. Za Epsona tw700 musisz dać 2 razy tyle. No a jak nie chcesz się zawieść efektem tęczy to poproś wpierw o prezentację. Ekran to często większy wydatek niż sam projektor więc zaczekałbym i dozbierał do czegoś porządnego jak Cię naprawdę chwyci na projektory. Puki co mógłbyś pomyśleć o jakimś DIY bo powinno wyjść tanio - coś prostego np. płyta karton-gips i biała/szara farba - ale na tym się nie znam więc poczytaj
Powodzenia z wyborem pierwszego projektora
Te Kraftmanny mają więcej negatywnych opinii niż pozytywnych Raczej bym się w to nie pchał.
odpusc tv a oszczedzone pieniadze przeznacz na lepszego proja. jak raz obejrzysz film z projektora to na telewizor nie bedziesz mogl patrzec - tylko programy info, publicystyka itpOsobiście bardzo zależy mi aby obraz był wysokiej jakości oraz szczegółowy. ....
Generalnie pokój przystosowywuje do oglądania filmów w ciemności (rolety montowane na prowadnicach na skrzydle okna w 100% zaciemniające) .
@buchi86
Kupując przez internet masz możliwość zwrotu sprzętu w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny (popytaj się w sklepach czy dotyczy to również projektorów), wtedy możesz na spokojnie sprawdzić/przetestować i w razie czego oddać.
jasne, to ja poproszę parę samochodów (nie resoraków)
i jak oddasz to co mają sprzedawać jako używkę, a może chodzi że możesz zwrócić, jeśli nie używałeś.
Do przemyślenia dla Ciebie.
odpusc tv a oszczedzone pieniadze przeznacz na lepszego proja. jak raz obejrzysz film z projektora to na telewizor nie bedziesz mogl patrzec - tylko programy info, publicystyka itp
"Kupując w Internecie mamy możliwość zrezygnowania z zakupu w ciągu 10 dni bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Umowę pomiędzy Klientem a sprzedawcą uważa się wtedy za niezawartą, co oznacza zwolnienie kupującego od wszelkich zobowiązań. Oznacza to, że sklep internetowy nie ma prawa żądać od Klienta żadnych opłat za rezygnację"
"Ustawa mówi dodatkowo o tzw. "zarządzie" czyli możliwości sprawdzenia/testowania towaru, np. TV czy odtwarzacz Blu-Ray.. itd, co jest normalne i pozwoli na sprawdzenie towaru - sprzedawca nie ma nic do gadania. Oczywiście towar nie może nosić znamion użytkowania (obicia, rysy, plamy + folie i oryginalne opakowanie)."
Nie wiem jak jest z projektorami co zresztą zaznaczyłem w poście, a to czy sprzedawca zwrócony sprzęt będzie sprzedawał jako nowy czy używany to mnie akurat guzik obchodzi.
Do przemyślenia dla Ciebie
Jeśli nie da się go sprawdzić innaczej niż tylko zdejmując folię to nie możemy go zwrócić, tak więc nie zawsze ma to zastosowanie tak jak np. kupię sokowirówkę, gdy ją raz użyje to już zwrócić nie mogę, ale jeśli po rozpakowaniu okaże się że jest mniejsza, brzydsza tudzież ma inny kolor niż na zdjęciu, oczywiście prawo zwrotu jak najbardziej.
Czemu nie możesz zwrócić? Tak jak pisałem wyżej, jest coś takiego jak zarząd czyli czyli możliwości sprawdzenia/testowania towaru, po za tym nawet jak użyjesz raz czy dwa tą sokowirówkę, to po dokładnym wypucowaniu możesz oddać, wątpię czy ktoś w sklepie będzie obwąchiwał czy było coś krojone czy nie