Najtańszy Projektor LCD 720 i Ekran 2,5M

wUodek

New member
Nie wiem czy zadziała to z Blu-Ray 3D, musiałbyś zadzwonić na infolinię Acera.

Obraz o szerokości 240 cm osiągniesz z odległości około 4m.

edi7777

Member
Nie znam osoby która kupiłaby swój pierwszy projektor i się rozczarowała więc tym się nie martw;) Myślę, że na początek lepiej byłoby kupić jednak coś DLP, a nowego - ten Benek w600 jest np. też o tyle fajny, że wymiana lampy i filtrów powinna zamknąć sie w 600zł. Za Epsona tw700 musisz dać 2 razy tyle. No a jak nie chcesz się zawieść efektem tęczy to poproś wpierw o prezentację. Ekran to często większy wydatek niż sam projektor więc zaczekałbym i dozbierał do czegoś porządnego jak Cię naprawdę chwyci na projektory. Puki co mógłbyś pomyśleć o jakimś DIY bo powinno wyjść tanio - coś prostego np. płyta karton-gips i biała/szara farba - ale na tym się nie znam więc poczytaj;)

Powodzenia z wyborem pierwszego projektora:)

Integro

Member
Nie znam osoby która kupiłaby swój pierwszy projektor i się rozczarowała więc tym się nie martw;) Myślę, że na początek lepiej byłoby kupić jednak coś DLP, a nowego - ten Benek w600 jest np. też o tyle fajny, że wymiana lampy i filtrów powinna zamknąć sie w 600zł. Za Epsona tw700 musisz dać 2 razy tyle. No a jak nie chcesz się zawieść efektem tęczy to poproś wpierw o prezentację. Ekran to często większy wydatek niż sam projektor więc zaczekałbym i dozbierał do czegoś porządnego jak Cię naprawdę chwyci na projektory. Puki co mógłbyś pomyśleć o jakimś DIY bo powinno wyjść tanio - coś prostego np. płyta karton-gips i biała/szara farba - ale na tym się nie znam więc poczytaj;)

Powodzenia z wyborem pierwszego projektora:)

Ekran myślałem pokroju:
EKRAN ELEKTRYCZNY 250x185 +PILOT I RAMKI KRAFTMANN (1259622890) - Aukcje internetowe Allegro
tylko nie wiem czy to coś warte?

Poza tym muszę mieć opuszczany ekran bo mam małe mieszkanie i nie mam wolnej ściany.

ziut

New member
Osobiście bardzo zależy mi aby obraz był wysokiej jakości oraz szczegółowy. ....
Generalnie pokój przystosowywuje do oglądania filmów w ciemności (rolety montowane na prowadnicach na skrzydle okna w 100% zaciemniające) .
odpusc tv a oszczedzone pieniadze przeznacz na lepszego proja. jak raz obejrzysz film z projektora to na telewizor nie bedziesz mogl patrzec - tylko programy info, publicystyka itp

Seba_Fan

New member
Bez reklam
@buchi86

Kupując przez internet masz możliwość zwrotu sprzętu w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny (popytaj się w sklepach czy dotyczy to również projektorów), wtedy możesz na spokojnie sprawdzić/przetestować i w razie czego oddać.

:)
jasne, to ja poproszę parę samochodów (nie resoraków)

i jak oddasz to co mają sprzedawać jako używkę, a może chodzi że możesz zwrócić, jeśli nie używałeś.
Do przemyślenia dla Ciebie.

pa3

New member
Bez reklam
:)
jasne, to ja poproszę parę samochodów (nie resoraków)

i jak oddasz to co mają sprzedawać jako używkę, a może chodzi że możesz zwrócić, jeśli nie używałeś.
Do przemyślenia dla Ciebie.

"Kupując w Internecie mamy możliwość zrezygnowania z zakupu w ciągu 10 dni bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Umowę pomiędzy Klientem a sprzedawcą uważa się wtedy za niezawartą, co oznacza zwolnienie kupującego od wszelkich zobowiązań. Oznacza to, że sklep internetowy nie ma prawa żądać od Klienta żadnych opłat za rezygnację"

"Ustawa mówi dodatkowo o tzw. "zarządzie" czyli możliwości sprawdzenia/testowania towaru, np. TV czy odtwarzacz Blu-Ray.. itd, co jest normalne i pozwoli na sprawdzenie towaru - sprzedawca nie ma nic do gadania. Oczywiście towar nie może nosić znamion użytkowania (obicia, rysy, plamy + folie i oryginalne opakowanie)."

Nie wiem jak jest z projektorami co zresztą zaznaczyłem w poście, a to czy sprzedawca zwrócony sprzęt będzie sprzedawał jako nowy czy używany to mnie akurat guzik obchodzi.
Do przemyślenia dla Ciebie :)

Integro

Member
odpusc tv a oszczedzone pieniadze przeznacz na lepszego proja. jak raz obejrzysz film z projektora to na telewizor nie bedziesz mogl patrzec - tylko programy info, publicystyka itp

Narazie jest to dla mnie zbyt ryzykowny zabieg. Nie neguje możliwości zakochania się w obrazie powyżej 100cali lecz najpierw skosztuje a potem jak mi zasmakuje to kupie cały tort.

Integro

Member
"Kupując w Internecie mamy możliwość zrezygnowania z zakupu w ciągu 10 dni bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Umowę pomiędzy Klientem a sprzedawcą uważa się wtedy za niezawartą, co oznacza zwolnienie kupującego od wszelkich zobowiązań. Oznacza to, że sklep internetowy nie ma prawa żądać od Klienta żadnych opłat za rezygnację"

"Ustawa mówi dodatkowo o tzw. "zarządzie" czyli możliwości sprawdzenia/testowania towaru, np. TV czy odtwarzacz Blu-Ray.. itd, co jest normalne i pozwoli na sprawdzenie towaru - sprzedawca nie ma nic do gadania. Oczywiście towar nie może nosić znamion użytkowania (obicia, rysy, plamy + folie i oryginalne opakowanie)."

Nie wiem jak jest z projektorami co zresztą zaznaczyłem w poście, a to czy sprzedawca zwrócony sprzęt będzie sprzedawał jako nowy czy używany to mnie akurat guzik obchodzi.
Do przemyślenia dla Ciebie :)

W kwestii zwrotów. Generalnie zasada jest taka, że do zawarcia umowy kupna/sprzedaży (czyli po prostu do zakupu) musi dojść poza siedzibą firmy, tj na ulicy, przez gazetkę czy też właśnie przez internet.

Kupujący ma 10 dni na przetestowanie, czy towar odpowiada jego oczekiwaniom, jeśli tak nie jest ,ma prawo go oddać bez podania przyczyny a sprzedawca ma OBOWIĄZEK przyjąć go pod warunkiem oczywiście jak już nadmieniłeś, że nie nosi on śladów użytkowania. Jeśli nie da się go sprawdzić innaczej niż tylko zdejmując folię to nie możemy go zwrócić, tak więc nie zawsze ma to zastosowanie tak jak np. kupię sokowirówkę, gdy ją raz użyje to już zwrócić nie mogę, ale jeśli po rozpakowaniu okaże się że jest mniejsza, brzydsza tudzież ma inny kolor niż na zdjęciu, oczywiście prawo zwrotu jak najbardziej. Jeśli chodzi o projektory, trudno powiedzieć, skoro jest możliwość sprawdzenia ilość wyświetlanych godzin przez lampę to następny klient może odesłać taki produkt jako używany, tak więc lepiej z góry zapytać sprzedawce, a jeśli produkt jest naprawdę drogi, to jeszcze można poprosić o oświadczenie, że pomimo wyświetlenia np. 1h lampy, towar można zwrócić.

Do tego dochodzi jeszcze jedna zasada. Sprzedawca ma OBOWIĄZEK poinformować nas o możliwości zwrotu do 10 dni, jeśli zatai przed nami tą informacje, lub po prostu nam jej nie udzieli (zapomni), przysługuje nam z tytułu niewiedzy 30 dni gwarancji rozruchowej, więc to jeszcze lepiej:).

Ale wróćmy do tematu: Poradźcie jaki ekran kupić?

Ostatnia edycja:

pa3

New member
Bez reklam
Jeśli nie da się go sprawdzić innaczej niż tylko zdejmując folię to nie możemy go zwrócić, tak więc nie zawsze ma to zastosowanie tak jak np. kupię sokowirówkę, gdy ją raz użyje to już zwrócić nie mogę, ale jeśli po rozpakowaniu okaże się że jest mniejsza, brzydsza tudzież ma inny kolor niż na zdjęciu, oczywiście prawo zwrotu jak najbardziej.

Czemu nie możesz zwrócić? Tak jak pisałem wyżej, jest coś takiego jak zarząd czyli czyli możliwości sprawdzenia/testowania towaru, po za tym nawet jak użyjesz raz czy dwa tą sokowirówkę, to po dokładnym wypucowaniu możesz oddać, wątpię czy ktoś w sklepie będzie obwąchiwał czy było coś krojone czy nie :)

Integro

Member
Czemu nie możesz zwrócić? Tak jak pisałem wyżej, jest coś takiego jak zarząd czyli czyli możliwości sprawdzenia/testowania towaru, po za tym nawet jak użyjesz raz czy dwa tą sokowirówkę, to po dokładnym wypucowaniu możesz oddać, wątpię czy ktoś w sklepie będzie obwąchiwał czy było coś krojone czy nie :)

Hehe. Jak ktoś dobrze wypucuje to nie ma problemu;).

Nadal wracam do tematu i proszę o poradę w sprawie ekranu elektrycznie wysuwanego na rolce wieszanej pod sufitem sterowanej radiowo (najlepiej przez IR).

ziut

New member
jak chcesz uzywany to bedzie do wziecia w idealnym stanie 120 cali z pilotem, matt grey. najwyzszy czas na przemeblowanie i ekran ramowy albo screengoo :]

Integro

Member
No to już wiem, że Benq W600.

Druga sprawa to ten ekran, jeśli nikt mi nie pomoże to będe skazany na tego KRAFTMANN'a :(.

Ps. Czy ktoś się orientuje, jeśli wysuwam taki ekran elektrycznie to moge sobie ustalić ile się go ma wysunąć czy zawsze wysuwa się cały i nie ma możliwości np. zmienić długości jaka się wysunie na stałe?

HELP!!

Ostatnia edycja:

ziut

New member
w moim jest regulacja jak mocno ma wyjechac i jak mocno ma sie chowac w kasecie. Do tego mozna tez pilotem w dowolnym momencie zatrzymac ekran podczas zwijania/rozwijania

Do góry