najnowsza aktualizacja sony w755c

Seizo

Active member
Bez reklam
Czy problem z funkcją nagrywania na nośnik zewnętrzny został juz naprawiony? Wcześniej ta opcja nie była możliwa. Sony obiecała poprawić to z kolejnymi aktualizacjami softu.

Gitner

New member
U siebie odbieram tylko sygnał z HDMI lub internetu więc nie mam jak sprawdzić nagrywania, ale po podpięciu HDD w najzwyklejszej kieszeni TV wykrył go jako dysk do nagrywania.

flugo

New member
Czy problem z funkcją nagrywania na nośnik zewnętrzny został juz naprawiony? Wcześniej ta opcja nie była możliwa. Sony obiecała poprawić to z kolejnymi aktualizacjami softu.

Tutaj info:
https://www.sony.pl/support/pl/cont...roid-tv-features-update-19-FEB-EU/KDL-50W755C

Ja na razie nie aktualizuję, po moich dziwnych doświadczeniach przy pierwszej aktualizacji. Chociaż kiedyś zaktualizuję jeżeli opcja nagrywania będzie działać. Czekam też na doświadczenia innych :)

Seizo

Active member
Bez reklam
To tylko potwierdza mnie w przekonaniu, że wrzucenie Androida do TV było jednym wielkim nieporozumieniem.

Damaranus

New member
To był świetny ruch, wrzucić Androida do telewizora, ale jak każdy, wymaga dopracowania. Przede wszystkim trzeba wiedzieć po co mi ten system i po co mi w ogóle SMART. Obstawiam że duża większość użytkowników nie będzie zadowolonych z Androida, ta sama większość zainstalowała 2-3 aplikacje i na tym skończyła zabawę.

A ja powiem tak: nie jestem zadowolony z tego, że nie wszystko działa mi jak trzeba, a to adapter do pada XBOX powoduje że porty USB mi się nie wyłączają, a to pilot jest gówniany bo jak dziecko stanie z balonem na linii tv pilot, to już go nie użyję, a to głośniki w SONY są słabe. Itd. co ma android do tego nie wiem, ale wiem, że: użytkownik androida, wykorzysta go do grania (pady bezprzewodowo do TV i tysiące gier z Google Marketu - także z plików zew), bez konsoli, bez dodatkowych kosztów.

Fan androida będzie wiedział że po ch** mu SKYPE, FB i inne zapychacze, a w zamian zainstaluje 3 playery i 10 VOD, zaktualizuje YT, doda VEVO i 5 innych systemów po czym będzie pałował się dzień i noc przed telewizorem, chłonąc VIDEO z każdego możliwego kanału/źródła.

Więc android zmienia postać rzeczy i jak pisałem wcześniej, co nawet przypięliście na górze kategorii: kto pierwszy wrzuci tegrę lub inny mocny układ do grania, ten łapie za serce wielu graczy.

Android nie jest przełomem w TV, ale otwiera ogromne możliwości za sprawą Google Marketu i pomysłowości setek tysięcy użytkowników twrzących aplikacje. A sony co zyskuje? spokój i możliwość zajęcia się tym w czym są dobrzy, np. telewizory a nie wątpliwej przyszłości system.

nie mniej w755c to jest telewizor testowy, chociaż szczerze, jestem zadowolony... z obrazu.

Do góry