Najlepszy z Najnowszych..

krecha2

New member
Witam! Panowie czeka mnie ciężka decyzja, mam nadzieje że pomożecie mi wyłonić najlepszego dla mnie LCD-ka. Po przeczytaniu wszystkich wątkow o każdym z moich faworytów,mam już cichego zwycięzce,lecz chcę poznać wasze zdanie na temat tych LCD.

Toshiba 46 ZF 355 (Przykre sprawy z ta Toska,Bardzo Wadliwa)
Sony 46 w 4500 (Clouding .. Tragedia)
Sharp 46 Xl2e (Tu z kolei ''Banding'' Bardzo częsty)
Samsung 46 A 956 (Problem z płynnościa,''input lag'' -jakies zwolnienia)
Samsung 46 A786 (o nim niestety mało wiem, wiec moze od was sie dowiem)

Kazdy z nich nie jest doskonały..pomijam zalety ktore z pewnościa mają.
Nie obejdzie się bez warunków :

Musi być 46 cali, wiekszy mnie nie intersuje.
Cena do 7000zl
Pokój 25m
Nasłonecznienie słabe
Bedzie grał z.. 70% PS3 (filmy +gry) reszta to N-ka.. Najwiecej czasu spedzam przed Tv wieczorem,Wiec czern jest dla mnie bardzo ważna .
Najbardziej denerwuje mnie.. Brak płynności ,klatkowanie obrazu,smużenie,słaba czerń, martwe piksele!
Przed Tv siedze sam, lub 2 osoby, Ulubione programy: Discovery HD, Piłka nozna, HBo Hd.
To chyba wszystko, czekam na odpowiedzi zapraszam szcczególnie fachowców, bo nie kazdy spotkał sie z tymi modelami, wiec nie kazdy moze pomóc.

Ostatnia edycja:

sudione

New member

Ramzes765

New member
Bez reklam
@krecha2 sam sobie odpowiedziales ;) Kazdy z nich nie jest doskonały
Takie tematy zazwyczaj koncza sie kłótniami o to ktory lepszy ;)

Poza tym nie w kazdym modelu Sonego bedzie clouding i nie w kazdym Sharpie bedzie banding. Wiec lepiej sprawdzic samemu

mateo2121

New member
Bez reklam
Powiem krótko i zwięźle...z podanych TV do Twoich wymagań najlepiej sprawdzi się Samsung serii 9...:) jak masz wątpliwości przeczytaj jego test...chyba najlepysz obeceni TV Samsunga

sudione

New member
krecha2 napisał:
plazmy odpadja, ze wzgledu iż tv kupuje w dużym stopniu do ps3.
Nie chce plazmy.
A plazma z PS3 nie współpracuje? Psuje PS3? "Ale "o co kaman"?:grin: Litości!!! Ja miałem już setki takich klientów jak Ty i jak podłączali PS3 do wszystkich LCD, a potem podpinali na końcu swoje PS3-jki do plazmy Panasonic'a to zgadnij z czym wychodzili.8)
P.S. Zrób tak. Weź PS3-jkę pod pachę, idź do dużego sklepu typu Media Markt, SATURN, czy EURO i sobie sprawdź jak to działa. Gwarantuje Ci, że plazma pod PS3 nie wygląda gorzej niż LCD pod PS3. GWARANTUJĘ!!!
POZDRAWIAM SERDECZNIE

krecha2

New member
Mateo nie ukrywam ze samsung to moj faworyt, tylko zaniepokoilo mnie info o ''input lagu'' na jakims zagranicznym tescie wlasnie nie polecali do ps3 tego tv, i Badz tu chłopie madry...;)

sierra

New member
Piszesz "Sony 46 w 4500 (Clouding .. Tragedia)" rozumie że sam sprawdzałeś - ja co prawda mam 40W4500 ale claudingu nie stwierdziłem.
Podpięty jest pod XBOX-a360 i wymiata aż miło.
A co ma być czarne to jest czarne.
Jedyny minus to kąty żeby obraz był czarny trzeba siedzieć na wprost - niewielkie kąty z czarnego robią odcienie granatowego.

Pozdrawiam

krecha2

New member
sierra nie musze sprawdzać czegos co jest oczywiste, a oczywwiste jest to ze możliwe że ty nie masz cloudingu, ale inni mają ,wystarczy przeczytac wątek o tym sonym.Najlepiej w testach wyszedł Samsung na ledach.. boje się o ten ''input lag'' .. ale chyba będe musiał sprawdzic sam.. Kiedy zrobią Tv idealny;)

motobartcompany

New member
Dobrze w testach wypada Sony Z4500. Jako pierwszy TV ma układ 200 Hz.

Jednak w porónaniu starszym kuro w kwestii jednego z najważneiejszych parametrów obrazu- czerni wypada gorzej.

Cytat ze świeżutkiego testu

Czerń w serii Z4500 jest naprawdę dobra. Lepsza od serii W. Można ją także ocenić na moich zdjęciach, które w tym przypadku wyjątkowo mi wyszły ; ) i oddają praktycznie wiernie to, co widzimy na żywo. Nie jest to poziom plazmy KURO 9G

c-4

New member
motobartcompany napisał:
Dobrze w testach wypada Sony Z4500. Jako pierwszy TV ma układ 200 Hz.

Jednak w porónaniu starszym kuro w kwestii jednego z najważneiejszych parametrów obrazu- czerni wypada gorzej.

Cytat ze świeżutkiego testu
Może i prawda to co piszesz, ale ten system 200Hz to zwykła ściema, w teście przeprowadzonym przez KiKi'ego jasno widać i on to też napisał że ten system bardziej przypomina 50Hz niż nowowczesne 100Hz a nie mówiąc o podwójnym 100 czyli 200Hz i w dodatku cene za serię Z4500, powalająca. Jak dla mnie to czekam na testy i pierwsze wrazenia Toshiby Zf575, a jak nie wejdzie za szybko (czyli do połowy stycznia) to biorę Samsunga serię 9, bo miałem okazję go widzieć i testować i jak dla mnie jest obecnie najlepszy.

motobartcompany

New member
Nie podaje linków bo to nie ładnie ale konkurencja zrobiła też bardzo fajny test. Płynność serii Z jest lepsza niż W4500. 200HZ zwał jak zwał, płynność lepsza i to się liczy.

Samsung Niby fajny ale brak modelu 52 cale, na 55 mnie nie było by stać.
No i te opóźnienia, dla gracza to nic miłego.

Ostatnia edycja:

c-4

New member
Zgadzam sie. każdemu podoba sie co innego. Jeśli chodzi o opóźnienia to występują tylko jak konsola jest podłączona przez ampli, jak jest bezpośrednio to są prawie nie zauważalne. najlepiej potestować w markecie.

krecha2

New member
podoba mi sie ten samsung ale strasznie mnie odrzucaja te opoznienia, po zainstalowaniu nowego softu dalej to samo , wiec nic tego juz nie zmieni.
Samsungi kiedys byly uznawane za super tv do gier a tu taka zmiana..a co mysliscie o sonym w4500 ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja byw wybrał właśnie Sony W 4500 .
Sprawdź jedynie clouding.

NO i klapa.
Klapa bo w momencie gdy przełączyłem na Canal+ sport HD - zakończyły się dalsze testy.
Zakończyły się bo jakość przekazu była tak genialna ,że nie szkoda było nawet minutki z czasu który spędziłem ogladając mecz /ponad godzinę/. Miałem wrażenie że siędzę na trybunie a czystość , obrys postaci czy atmosfera - to z całą pewnością niecodzienne przeżycie.
028_P1090407.JPG

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=30454

Do góry