Najlepszy Telewizor LCD 45-60 Cali

Łukasz xxx

New member
Witam wkońcu byłem w sklepie w którym były wszystkie telewizory dla porównania. Dla mnie osobiście PHILIPS to jest totalna porażka widać nierówne podświetlanie przy bokach, jest brzydki i ma słaba matryce to moje zdanie. Dla mnie najlepiej wypadł samsung UE55JU7000 jeden z lepszych telewizorów niestety nieco droższy bo 6000pln ale myśle że spokojnie wart swojej ceny :)

rafcio76r

New member
Bez reklam
W Soniaku nadal jest problem z Androidem?
Ten Sony 55X8509 porównywalny z UE55 JU7000?

Obraz jakościowo jest na zbliżonym poziomie. Ja osobiście wybrałbym JU7000. Najpierw sprawdź obydwa modele na własnym materiale i sam oceń. Jedni stawiają wyżej obraz na soniaku, a inni na samsungu. Na plus samsunga jest stabilniejszy system. Na plus soniaka nieco szersza paleta kolorów.

piteron

Active member
Bez reklam
Na soniaku tak jak i na każdym innym tv z androidem zawsze będą problemy. Ale to nie z winy tv tylko otwartego systemu. Ja osobiscie wole stabilny telewizor i screen miroring np z tableta. Mam androida bez żadnych ograniczeń i nie zawieszony telewizor

Wysłane z mojego SM-N910C

szczepan2346

New member
A teraz jeżeli mielibyśmy wybierać między:

UE55JU700 a UE49KS7000S

Jakie są wasze opinie, poświęcać wielkość na rzecz jakości obrazu?

piteron

Active member
Bez reklam
O jakiej jakosci piszesz?
O tym marketingowym belkocie?
Zdecydowanie wolał bym kupić wiekszy telewizor niż rozważać cyferki z katalogu. A tak na marginesie to ju7000 wcale gorszegi obrazu od KS nie prezentuje a jest na pewno bardziej wszechstronny i to użytecznie wszechstronny a nie napchany bajerami ktorych na 99 % nigdy nie wykorzystasz

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie Sony X8509 jest faktycznie na podobnym poziomie jakości obrazu co JU 7000 Samsunga ale ma znacznie lepsze multimedia. Suma sumarum stawiałbym ja na Sony.

Samsung vs Samsung - wybrałbym jednam KS7000 z uwagi na
- matrycę 10 bit
- HDR 1ooo nitów
- Quantum Dot
- Pokrycie DCI.
Jeśli chcesz 3D musisz brać JU7000

piteron

Active member
Bez reklam
Matrycę 10 bit posiada i ju7000
A reszta "zalet"mozliwa do zobaczenia tylko na demach lub inwestując w tym momencie 2 tyś na player i ok 200 zl5 na fillm
Dodatkowo HDR działa bardzo tak sobie tzn jest bardzo ale to bardzo ograniczony czasowo
Kropki kwantowe widać tylko i wyłącznie na specjalnie spreparowanych demach
Osobiscie mam js8500 i porównywałem go w domu z KS 8000 i JU 7000 wnioski
KS ma zdecydowanie ładniejszą obudowę.
Co ja wybralem ........tak jak napisalem prawie najtanszegi w stawce
Ju7000-5629
JS8500-5900-darmowe 4 lata gwarancji Samsunga
KS8000-8290
KS 7000 6290

rafcio76r

New member
Bez reklam
A teraz jeżeli mielibyśmy wybierać między:

UE55JU700 a UE49KS7000S

Jakie są wasze opinie, poświęcać wielkość na rzecz jakości obrazu?

Przy ograniczonym budżecie cena 55JU7000 w cenie 49KS7000 lub przy niewielkiej dopłacie do 55JU7000 zdecydowanie wybrałbym 55JU7000, bo jednak 6" cali więcej robi istotną różnicę. Poza tym JU7000 to dobry TV.

Ostatnia edycja:
Do góry