Najlepsza cena/jakość - Samsung 55''

theriel

New member
Witam,
Chciałbym kupić telewizor 55'' marki Samsung. Niestety, ilość dostępnych serii i wersji wprowadza mnie w pewne zakłopotanie.

Szukam sprawdzonego telewizora, który będzie spokojnie służył przez kolejne 5+ lat (czyt.: dopóki 4K nie stanie się standardem w filmach, nośnikach danych i grach konsolowych). Nie interesują mnie zbytnio bajery typu sterowanie głosem czy gestami.

Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze telewizora 55' który daje najlepszy stosunek ceny do jakości ("best bang for the buck"). Wiem, że seria 8xxx jest najnowsza i najlepsza (pomijam raczkującą serię 9xxx), ale kosztuje ona zdecydowanie więcej niż pozostałe serie. Seria 6xxx zdaje się być najciekawsza (PLN 5k-6k, w przeciwieństwie do PLN 6-7k+ za serie 7 i 8), ale... co dokładnie wybrać?

Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze - wszelkie rady mile widziane!

Serdecznie,
T.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jesteś blisko celu - Samsung 55F8000

003_P1570735.JPG

002_P1570734.JPG

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Jeśli chcesz zmienić TV za 2-3 lata bierz 65xx i wyżej jeśli TV ma być na 5-7 lat spokojnie możesz zainwestować w F8000.

Oczywiste jest że obraz jest lepszy na F8000 ale za 3 lata TV ze średniej półki będzie lepszy niż dzisiejszy z wysokiej ;)

pantomima

Banned
Nie wydaje mi sie bo obecne modele z najwyzszej polki generuja juz super hyper ;) obrazy i pozostaly tylko detale ktore mozna poprawic na lepiej - takie skladowe obrazu jak czern choc juz jest na najwyzszym mozliwym poziomie w takich medalach jak f8500'zt60 , po za tym czas reakcji , kontrast itp itd , to wszystko tak jak by zostalo juz na tyle dopracowane ze dalsze ingerencje w tym kierunku nie wiele wniosa bo zwyczajnie ludzkie oko nie bedzie w stanie tego dostrzec .
Jezeli poprawa to bardziej w kierunku wiekszej rodzielczosci i wciaz niekonczace sie dodawanie multimedialnych pierdul , dopracowywanie technologii 3d ... No ok , input lag i takie tam - ostanio mialem okazje obejrzec film na vt60 - kolega nabyl ten model i bez kitu dla mnie jakosc Miazgaaaaaa

Czy moze byc bardziej zjawiskowo ?! - pewnie ze moze ale czy ta ja to dostrzege ... ? hmmmm

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
to co jest w sklepie to jedno co bedzie za 3-5 lat nie masz pojęcia, ewolucja (do końca odzyskanie pieniędzy za technologie LCD) bądz ewolucja 8K OLED i zobaczymy czy zobaczysz różnice :)

pantomima

Banned
Pewnie ze tak , zgadzam sie z Toba bo jak tu sie nie zgodzic , z kolei sam pewnie doskonale wiesz co mialem na mysli wyzej , tak ze rozumiemy sie chyba obydwaj ;)

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Ja pisze tylko i wyłącznie ze swojej perspektywy 4 lata temu B650 był super 2 lata temu D7000 był mega dziś F6500 pod względem obrazu go zjada :)

pantomima

Banned
No tak - obrazy generowane przez tv sprzed 4 lat pozostawialy wiele do zyczenia i daleko im bylo do tych obecnych .Teraz jednak te roznice w jakosci nie sa juz az tak dostrzegalne -skok technologiczny nie jest tak odlegly a jezeli nawet to ciezko jest go dostrzec vizualnie, zdefinjowac'zauwazyc mozna go praktycznie jedynie na papierze - caly czas tylko to mam na mysli i odnosze sie do tych modeli z najwyzszej polki ;)

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Wciąż Ci przypominam D7000 i F6500 różnica 2 lata i
w monecie zakupu:
D7000 1 szt okularów F6500 2 szt
D7000 1 pilot F6500 2 piloty
D7000 brak obsługi klawiatury i myszki F6500 wszystko działa jak powinno
D7000 2nd TV ready F6500 2nd TV ready
D7000 brak sterowania głosem F6500 jest
D7000 microdiming (widoczny clouding) F6500 global dimming mimo wszystko lepsze wygaszenie matrycy

Na plus D7000 zaliczam tylko płynność bo wiadomo to prawdziwa 200Hz

pantomima

Banned
Ja to wszystko wiem , te dane ktore przytoczyles - rozumie rowniez co masz na mysli ale Ty nie do konca probujesz zrozumiec mnie ....

Kolejny raz powolam sie na f8500/zt60 - obydwa te modele gwarantuja juz mega jakosc - deifnjuja w duzym stopniu pojecie referencyjnego obrazu i ciezko bedzie teraz w technologi pdp full hd osiagnac cos wiecej / lepiej a jezeli uda sie cokolwiek jeszcze poprawic to roznice bede minimalnie dostrzegalne - poprostu te obydwa wyzej wymienione emanuja wzorcowe obrazy jesli tak to moge ujac .

Wiesz - Ty chyba bardziej odnosisz sie do technologii Led przed ktora jeszcze wiele wyzwan ... ja bardziej cisne pod katem pdp .Pomijam rowniez wyposazenie tv o ktorym wspominasz min. - okulary , multimedia ,sterowanie glosem - to akurat nie jest istotne w tej pogadance i nie jest to skladowa jakosci obrazu , bo np. juz chyba rok temu Panasonic wprowadzil 3d w kazdym modelu podobnie jak i reszta marek , ale wraz z tym nowym standardowym trybem nie poszla w parze ta sama najwyzsza jakosc ktora zost. zarezerwowana dla flagowego modelu .
Tak ze - od samego poczatku odnosze sie do 2 typow - tego najlepszego z przed 4 lat bez wzgl na wyposazenie , rozdzielczosc itp do tego naj. z obecnej chwili .Sam rozumiesz ;) Pzdr

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Ja staram się odpowiedzieć najbardziej rzetelnie na 1 post :)
Sam w salonie był 42pv8 który naprawdę się sprawdzał przez wiele lat. teraz na jego miejscu wisi 55vt30 ;)

pantomima

Banned
A za chwile moze bedzie wisiala plazma zt60 a po niej juz dlugooo nic do chwili gdy na salony wjedzie Oled Panasonica ktory rozwali system wszystkim ;)

RHJG

New member
Bez reklam
Jedyna słuszna linia już była kolego,pewnie tego nie pamiętasz,za młody jesteś? a to pamiętasz "Londyn nie ma takiego jest Lądek itd.Fanatyków i proroków tu nie brakuje-wystarczy!!!

Do góry