Nagrywarka Sony

Jas Ko

New member
Witam
Problemik mam z nagrywarka DVD Sony RDR GX 220.
1. Nie czyta mi wszystkich DivX-ow, chyba to kwestia kodekow czyi gdzie mozna dostac nowsze i jak je zgrac na DVD.
3. Jak juz zaczanie czytac DivX-y, to napisow nie lyka, mimo iz sa tak samo nazwane jak plik filmowy. Mysle ze to kwestia formatu, te z plyt sa "*.TXT". Jesli tak to czym i na jakie rozszerzenie je formatowac?

Moge jeszcze oddac to DVD ale co w zamian? Myslalem o samym DVD bez nagrywarki - Manta jakas lub ponownie Sony DVP-NS36 lub 32 cos taniego . Albo moze ktos cos doradzi.

Pozdro.

Pablo1964

New member
Bez reklam
W markowym sprzęcie divX będzie zawsze funkcją dodatkową i zawsze wystąpią problemy. Zostawiłbym nagrywarkę w spokoju i dokupił chińską zabawkę typu manta, wiwa, bellwood do odtwarzania divX.

ArtS007

New member
Bez reklam
Z tego, co wiem, nagrywarki Sony nie czytają napisów. A nowszych kodeków nie wgrasz. To sprawa elektroniki.

ArtS :)

Jas Ko

New member
Wielkie dzieki.
choc postawiliscie mnie troche w kropce co zrobic z ta nagrywarka?
Musze jeszcz przetestowac Mante, pozycze od kumpla, i zobacze czy warto bo choc droga nia jest to nie bede juz stawial kolejnych elektronicznych wierz, poza tym i tak niedawno wykosztowalem sie na Sony KDL 26-2030K oraz ta nagrywatke.
Pozdro

ubn300

New member
Ja mam Hyundai'a DV262 kupionego jakieś 8 miesięcy temu. Odtwarzacz czyta wszystko, filmy zgrane z kompa na zwykłe płytki, na DVD, filmy z gazet, czy te sklepowe. Nie ma problemów z napisami. Przez ten czas użytkowania, jak za tą cenę odtwarzacz śmiga, aż miło. Wtedy zapłaciłem z niego 159 zł i co ciekawe dają na niego gwarancję. Połączony jest kablem scart Prowire za ok. 50 - 60 zł. Jak za te pieniążki polecam, czy tak jak w Twoim przypadku, jako dodatkowy odtwarzacz. Ja obecnie zbieram pieniążki na jakieś kino domowe, po wymianie Tv, dlatego DVD takie uboższe.

Jas Ko

New member
Soniak tez prawie wszystko czyta poza niektorymi divX-ami i napisami do nich ale to juz nie problem bo albo kupie cos jak manta albo polace komp z Sony KDL26S2030.
Mam jeszcz pytanko o kable?
DVD podloaczone mam przez component do Tv i czy to normalne ze obraz nie przelacza sie automatycznie jak przez SCART?
Czy sybnal cyfrowy 5.1 z DVD do amplitunera moze byc przesylany kablem Audio?
Wczesniej kupilem typowy Coaxial za 50 dych ale niestety musialem oddac bo za krotki a dzwiek byl super , teraz mam za 35 zl chyba zwykly Prowire RCA i jakby gorzej chodzi.
Pozdr

Do góry