Nie frustrujcie się niepotrzebnie. Zajrzyjcie na stronę www.panasonic.co.uk. To wystarczy. Niech Panasonic Polska dalej tak postępuje, jak postępuje. Ich problem.
ArtS
ArtS
ArtS007 napisał:Nie frustrujcie się niepotrzebnie. Zajrzyjcie na stronę www.panasonic.co.uk. To wystarczy. Niech Panasonic Polska dalej tak postępuje, jak postępuje. Ich problem.
ArtS![]()
malinesqu napisał:mam problem poniewaz po włozeniu mojej karty w adapterze do nagrywarki, widzi karte, ale nie wiedzi zadnych zdjec jpeg na niej ?? tylko pusty katalog
jak to jest z tymi kartami micro-SD w tym przypadku ???
pozdrawiam
takietam napisał:Ciekawe czy jest możliwość wymiany dysku na większy? Czy są jakieś alternatywne softy?
To takie dwa pytania, które mnie nurtują, szczególnie dysk, 250 okazuje się za mały.
No właśnie 1 zł, ale jeśli np. nagrywa sie 3 dziennie to w miesiacu robi się z tego ponad 100zł (Verbatim), a nie wszystkie filmy są warte "magazynowania"Kaceli napisał:Dysk 250 GB za mały? Przecież płytka CD czy DVD ( w zasadzie różnica w cenie jest już bez znaczenia) kosztuje raptem ok. 1 zł. To po co blokować sobie dysk, a w dodatku czynić film "przykutym" do nagrywarki, skoro można za głupią złotówkę mieć go na płycie i odtwarzać gdzie się chce (np. w laptopie).
Pozdrowienia.
razor6 napisał:Ponieważ jestem tutaj nowy to witam wszystkich userów i adminów forum które stało się dla mnie pewnego rodzaju "biblią" wiedzy o sprzęcie RTV. Biorąc pod uwage Wasze recenzje kupiłem wczoraj DMR-EH65i niestety mam problem z podłączniem - mam POLSAT CYFROWY i powiem szczerze że nie mam zielonego pojęcia ( pomimo instrukcji ) jak to wszystko razem zgrać ( tj PV60E, E65 i Polsat ) - co połączyć z czym i jakim kablem najlepiej, gdzie ma być podłaczona antena zewn.- do dekodera czy EH65 ???
Będę dozgonnie wdzięczny za Waszą pomoc :blagam: - pozdrawiam
takietam napisał:No właśnie 1 zł, ale jeśli np. nagrywa sie 3 dziennie to w miesiacu robi się z tego ponad 100zł (Verbatim), a nie wszystkie filmy są warte "magazynowania"
niektore po 1 obejrzeniu kasuję z czystym sumieniem (nawet dobrzy aktorzy nie są gwarancją). Poza tym po roku robi się z tego gigantyczna ilość płyt DVD.
Optymalnym rozwiązaniem byłoby bezpośrednie kodowanie do Divx, można to zrobić na kompie, ale to zajmuje czas i zużywa prąd (ekologicznie rzecz biorąc)
No właśnie, jak nie tracąc czasu ani przestrzeni dyskowej "odsiać" filmy? Nie da się, tak jak pobieżne przejrzenie też nic nie da, np. na max prędkości podglądu Dogville wygląda nieciekawieKaceli napisał:Przepraszam, ale liczba 3 filmów dziennie wydaje mi się trochę teoretyczna. Chyba, że jest się emerytem bez żadnego zajęcia.
Nie bardzo też rozumiem problem filmów "nie wartych magazynowania". Oczywiście, takich filmów nie nagrywamy w ogóle na płyty, a kasujemy z dysku po przejrzeniu, a w ostateczności - jeśli dopiero po pewnym czasie doszliśmy do wniosku, że film jest słaby - odżałowujemy i wyrzucamy kawałek plastiku do kosza (ekolodzy do pojemnika z tzw. frakcją suchą.
A gdybyśmy nawet nie wyrzucili, to płyta DVD ma całe 2 mm grubości razem z tekturkową kopertą (170 płyt CD z kompletem utworów Mozarta mieści się w fabrycznym pudełku szerokości 34 cm), a zatem na jedną niską półeczke w regale 90 cm "wchodzi" 450 płyt.
Problemem jest skąd wziąć tyle wartościowych i godnych nagrania utworów filmowych lub przedstawień.
Pozdrawiam.
Przy Twoim podejściu nawet czterokrotnie większy dysk nie załatwi sprawy. Ja robię to tak:takietam napisał:No właśnie 1 zł, ale jeśli np. nagrywa sie 3 dziennie to w miesiacu robi się z tego ponad 100zł (Verbatim), a nie wszystkie filmy są warte "magazynowania"
niektore po 1 obejrzeniu kasuję z czystym sumieniem (nawet dobrzy aktorzy nie są gwarancją). Poza tym po roku robi się z tego gigantyczna ilość płyt DVD.
Optymalnym rozwiązaniem byłoby bezpośrednie kodowanie do Divx, można to zrobić na kompie, ale to zajmuje czas i zużywa prąd (ekologicznie rzecz biorąc)
ArtS007 napisał:Przy Twoim podejściu nawet czterokrotnie większy dysk nie załatwi sprawy. Ja robię to tak:
1. Filmy potencjalnie warte zarchiwizowania nagrywam z możliwie najwyższą jakością.
2. Filmy do jednokrotnego obejrzenia nagrywam z niższą jakością, oglądam i kasuję.
3. Nadmiary, których nie zdążę obejrzeć lądują na płytach DVD-RW. Po obejrzeniu mam czystą płytę do wykorzystania.
Wierz mi: na początku będziesz nagrywał bardzo dużo, później zaczniesz przebierać. Po prostu nie ma czasu, aby to wszystko obejrzeć. Przynajmniej ja go nie mam.
ArtS![]()
Mam swoją nagrywarkę od półtora roku, więc trochę doświadczenia się uzbierało. Nie ma co!Kaceli napisał:Co znaczy doświadczenie moderatora! W gruncie rzeczy chciałem koledze "takietam"-towi napisać to samo, co Ty, ale wciąż wychodzą mi gawędy, zamiast zwartej "instrukcji obsługi dysku nagrywarki", jak to ma miejsce w twoim przypadku.
Muszę poćwiczyć pisanie "w punktach")
Pozdrowienia.