.... no właśnie o merytorykę dyskusji chodzi (nie - co by było, gdyby było....).Amix napisał:Co to jest "zmienny postprocesing softwarowy" ????....
Zadajesz pytanie, więc nie pozostaje mi nic innego jak przytoczyć (ponownie) ...siebie (...odpowiedź dawno jest - tylko trzeba do tematu podchodzić uczciwie...):
Cóż mogę dodać ???....Pisząc coś o sprzęcie ...trzeba go znać ... (kliknąc link - już więcej wiadomo).....
Co do estetyki - kwestia umeblowania i rozmieszcznia (u mnie praktycznie niewidoczny) - a zastąpił kilka odtwarzaczy Divx, w tym znanych, duńskich stylistow określany jako "State of Art".
Stwierdziłem - że to ma grać (a sprzetu co "wygląda i gra" jeszcze nie wyprodukowano = nie licząc b.drogich "barebone").
Nic z Żoną nie umila mi tak popołudnia - jak właśnie pokaz slajdow (ze wspólnego spaceru) z dowolnie dobrana muzyką w tle, z pięknymi przejściami...gdzie zamiast pilota trzymamy kubki z kawą itp (...ustawa o trzeźwości....).
Nikt nie gra w gry na Xboxa (bo dzieci juz dawno w domu nie ma i nie po to był kupiony....)
Prawdziwy kinomaniacy (np. forum pl.rec...) mają swoje zdanie i używają prawie wyłącznie projektorów (olbrzymi ekran) i sterują to np. PC z wydajnymi kartami graficznymi, gdzie testy wykazują właśnie przewagę postprocessingu użytego w PC (real foto), a kogo nie stać to i Xboxa używa (np. po VGA) - lecz nie plazm do oglądania ("plazmy do Aptek" - tak na innym forum ten sprzet traktują....oczywiście nie do końca sprawiedliwie).
Do tego plazma przy transmisjach SD/programy TV (no moze oprócz najnowszego Pioneera za 30k) określana jest jako namiastka jakości przyzwoitego CRT (z dawnej, solidnej produkcji)a do kina domowego jest za mała....
Czyli znowu (mam nadzieję, że to się zmieni) - obecny przerost formy na treścią opisany np tutaj ( w 1wszym akapicie):
http://www.cdrinfo.pl/news/10187
....a tutaj polecam ostatni akapit:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/010164.php
schriss - tak , jak napisalem wcześniej - na stronie Sigmy w specyfikacji technicznej jest, co obsługuje (znajdziesz wląsnie błąd hardwarowy - na czym się zacina....choć oczywiście nie jest opisany jako błąd).
Tak że przy Divx/Xvid nie jest tak różowo jak w teorii (poklatkowe ogladanie itp - jak nietypowe składowe kodeka użyte....).
Soft tutaj nic nie pomoże (juz jest inny model chipa - poprawiony....jeśli się nie mylę).
Teraz powrócę do tematu:
Sam posiadam taki zestaw:
a/ nagrywarkę DVD z HDD (stary Pioneer produkowany jeszcze w Anglii)
b/ Xbox podpięty przez RGB do nagrywarki i spięty przez LAN z PC i Internetem....
..........uwazam , ze na dzisiaj brak konkuretów w taki zestawieniu (oglądam wszystko i nawet z pokazu slajdów mogę film DVD_Video zrobić, nie wspominając o innych formatach.....), który to odtworzy każdy odtwarzacz DVD.... .
Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: