:hmm:

walesiak1 napisał:Mam dylemat,jaką nagrywarkę kupić.Ma to być coś dobrego i na dłużej.Spotkałem się z propozycją zakupu Philipsa DVD-R5330H w cenie 1490 zł.Co sądzicie o takim zakupie,bo przyznam się ,że nie bardzo się znam,a chciałbym mieć coś nowoczesnego,trwałego i wygodnego w użyciu.Z góry dziękuję za rady.Czesterw
:hmm:![]()
![]()
walesiak1 napisał:Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem.Szczególnie użytkownikom .Sprzedawcy wiadomo chcieliby swój towar sprzedać.Ja chciałbym kupić raz na wiele lat.Fatman 1 proponuje LG 7500(teraz widziałem już takie za 579 zł.Propozycja interesująca,ale nie bardzo wiem jak dołożyć dysk 300GB.W komputerze to sobie wyobrażam,ale do DVD?To chyba nie takie proste,czy są specjalne dyski które wystarczy tylko dołączyć?Widziałem LG RH 7900 z dyskiem 250 GB,ale to już cena 1589 zł.Chyba rozwiązanie z magnetowidem,jak proponuje"bzyk"to nie to samo co nagrywarka z dyskiem?Czy LG jest dużo lepszy od Panasonica z tej samej półki?Będę wdzięczny za dalsze informacje.Czesterw.
mdag napisał:Mam pytanie, czy oprócz modelu LG RH 200 MH są jeszcze na rynku jakieś nagrywarki obsługujące XviD, posiadające również HDMI, a najlepiej gdyby miały jeszcze upscaling ?
wiem, takie rzeczy to tylko w erze, ale może jednak ?
mdag napisał:No może nie precyzyjnie się wytaraziłem.
Przez "obsługuje" miałem namyśli czytanie krążków z Xvid`ami. Mi to wystarczy.Zdaję sobie sprawę że potrafi to prawie każdy odtwarzacz, ale ja bym chciał, aby to robiła nagrywarka DVD z HDMI i ewentualnie upscalingiem, m.in. po to aby nie mnożyć urządzeń w domu, stąd moje poprzednie pytanie.
Napisałeś, że większość nagrywarek, które czytają DivX będą również czytać Xvid. (tak przynajmniej to odebrałem)
Szczerze mówiąc mam wątpliwości, przeglądałem instrukcję bodajże Panasonica EH55 lub 65 i jest tam jasno napisane że czyta DivX 5.0, 4.0 3.11 itp., ale mowy o Xvid nie ma.
Pablo1964 napisał:Moim skromnym zdaniem nie warto zawracać sobie tym głowy. Niepotrzebnie zawężasz sobie wybór modeli. Do DivX oraz Xvid nie potrzeba urządzenia dobrej jakości i nic nie będzie tu lepsze od odtwarzacza za 150 zł, w którym można swobodnie grzebać w firmware. A nagrywarka niech lepiej służy do tego, do czego została zaprojektowana.