Nad c356

kondra1005

New member
stary !! przepraszam za zwrot ale jestem zachwycony tym co teraz slysze . mimo ze idzie z ps3 to dzwiek jaki posiadam wciska w kanape. podpiete do kina domowego nie mialy nic wspolnego z tym co teraz dzieje sie w pokoju. sluchajac A Perfect Circle , mimo ze kapele znam na pamiec nie jestem w stanie powstrzymac dreszczy przeplywajacych przez cialo ( jak w mlodosci ). nie bylem swiadom jak duze poklady niskich tonow maja te kolumienki .nie wiem czy potrzebny jest sub . sopranu w sam raz jak na moje ucho . nie wyobrazam sobie co bedzie jak podlacze normalny odtwarzacz.
o kinie zapomnij . jak przyjdzie czas to do niego wroce . przy tym co slysze nie ma ono dla mnie w tej chwili znaczenia .muza to muza. jak ochlone to pomecze forumowiczow o jakies opcje odtwarzacza i kabelki

LukeSky

Member
Bez reklam
Super, widzisz w jakiej błogiej nieświadomości żyłeś.
Pytanie tylko czy w tym wszystkim przeczytałeś to co napisałem oraz jak to wszystko możesz sobie ładnie spiąć.

kondra1005

New member
siema,w tym sklepie nada brałeś,kliknij tak szybko Marantz CD6004 Black | CD Player | Richer Sounds
tutaj kupowalem jbl studio 580. nada z ebay . zaplacilem 450 . z tego co widze sa jeszcze 2 z tym ze jeden juz otwarty za 500 a drugi ze sklepu w ktorym juz byl podpiety . ten podpiety chcialem kupic ale sprzedawca jedyne co chcial spuscic z ceny to 25 funtow.
nad 356 | eBay
co do sklepu : swietny sklepik . warto sledzic w nim promocje . nigdzie nie kupisz niczego taniej .

Ostatnia edycja:

kondra1005

New member
Super, widzisz w jakiej błogiej nieświadomości żyłeś.
Pytanie tylko czy w tym wszystkim przeczytałeś to co napisałem oraz jak to wszystko możesz sobie ładnie spiąć.
pod spodem jest link do parametrow mojego tv . raz juz popelnilem gafe a wiec sie wole spytac :)
mam tam wyjscie rca ? jesli tak to bede mogl sie obejsc bez tej przejscowki z nada . (chyba)
co do podpinania urzadzen to wszystko prucz konsoli (ze wzgledu na 3d) mam podpiete pod kino,natomiast ilosc wejsc hdmi to chyba nie problem .
wracajac do odsluchu sprzetu :
- jak na razie nie odwazylem sie sprawdzic go na maxa . nie mam pewnosci czy wszystko jest jak trzeba z ohm i moca zarowno nada jak i jbl . moge podkrecic?
- zauwazylem ze przy glosniejszym ( mocno glosniejszym ) sluchani soprany staja sie jakby nieco drazniace ucho . nie wiem na ile to sie zmieni dgy bedzie normalny cd z dobrymi kablami. czy nie warto sie tym kierowac wybierajac odtwarzacz ?
- basy natomiast sa piekne . jeszcze nigdy nie slyszalem tak pracujacej perkusji nie wspominajac o gitarze basowej ktora uwielbiam. specjalnie wyciaglem zakuzonych red hot chili peppers gdzie wlasnie ona niezle hula.

Ostatnia edycja:

maniekn274

New member
Bez reklam
tutaj kupowalem jbl studio 580. nada z ebay . zaplacilem 450 . z tego co widze sa jeszcze 2 z tym ze jeden juz otwarty za 500 a drugi ze sklepu w ktorym juz byl podpiety . ten podpiety chcialem kupic ale sprzedawca jedyne co chcial spuscic z ceny to 25 funtow.
nad 356 | eBay
co do sklepu : swietny sklepik . warto sledzic w nim promocje . nigdzie nie kupisz niczego taniej .
w której części Londynu jest ten shop,przez neta kupowałeś,czy osobiście byłeś,postkod nic mi nie mówi.

kondra1005

New member
w której części Londynu jest ten shop,przez neta kupowałeś,czy osobiście byłeś,postkod nic mi nie mówi.
nie kupowalem w londynie tylko w sheffield czy jakos tak . nie wiem w ktorej czesci londynu miesci sie ten sklep. sprawdz na google maps. kupowalem osobiscie , tylko poprosilem telefonicznie zeby mi je przytrzymali.
jestes z anglii?
ps
wlasnie sprawdzilem : bromley

Ostatnia edycja:

maniekn274

New member
Bez reklam
nie kupowalem w londynie tylko w shefild czy jakos tak . Nie wiem w ktorej czesci londynu miesci sie ten sklep. Sprawdz na google maps. Kupowalem osobiscie , tylko poprosilem telefonicznie zeby mi je przytrzymali.
Jestes z anglii?
siedziałem tam trochę,ale na stronie sklepu postkod znalazłem,gdzieś koło statford,potem poszukam,to z dupy strony tamizy

kondra1005

New member
nie kupowalem w londynie tylko w shefild czy jakos tak . nie wiem w ktorej czesci londynu miesci sie ten sklep. sprawdz na google maps. kupowalem osobiscie , tylko poprosilem telefonicznie zeby mi je przytrzymali.
jestes z anglii?
interesuje cie marantz ?to tu masz linka jesli nie masz obaw co do sprawnosci produktu:Marantz CD6004 CD Player Black - High End CD-6004 | eBay

maniekn274

New member
Bez reklam
nie kupowalem w londynie tylko w shefild czy jakos tak . nie wiem w ktorej czesci londynu miesci sie ten sklep. sprawdz na google maps. kupowalem osobiscie , tylko poprosilem telefonicznie zeby mi je przytrzymali.
jestes z anglii?
interesuje cie marantz ?to tu masz linka jesli nie masz obaw co do sprawnosci produktu:Marantz CD6004 CD Player Black - High End CD-6004 | eBay
a no właśnie,takie kupowanie na e-bayu,to by było tam kupione i w Londku odebrane,ale też na zasadzie wysyłki,brat by to odebrał,ale wolałbym żeby normalnie iść do sklepu i to zobaczyć,gwarancja mnie mniej interesi,jak zdrowy i nowy to pogra 1000pln a 1500 powiedzmy tu to jest różnica,przesyłka do polski do 20kg tylko 20funi więc no problem.Może dobry dill tu jednak w Polsce się zrobi,zobaczymy,pogadamy z kolegami i może cosik się wymyśli-tak panowie Krzysztofy.

kondra1005

New member
ebay to nie allegro. ja bym sie nie zastanawial tylko z ebay bral. zawsze mozna zalozyc sprawe na paypal a u nich kupujacy zawsze ma racje . sam jestem sprzedawca i wiem :)

kondra1005

New member
wracajac do tematu:

pod spodem jest link do parametrow mojego tv . raz juz popelnilem gafe a wiec sie wole spytac :)
mam tam wyjscie rca ? jesli tak to bede mogl sie obejsc bez tej przejscowki z nada . (chyba)
co do podpinania urzadzen to wszystko prucz konsoli (ze wzgledu na 3d) mam podpiete pod kino,natomiast ilosc wejsc hdmi to chyba nie problem .
- jak na razie nie odwazylem sie sprawdzic go na maxa . nie mam pewnosci czy wszystko jest jak trzeba z ohm i moca zarowno nada jak i jbl . moge podkrecic?
- zauwazylem ze przy glosniejszym ( mocno glosniejszym ) sluchani soprany staja sie jakby nieco drazniace ucho . nie wiem na ile to sie zmieni dgy bedzie normalny cd z dobrymi kablami. czy nie warto sie tym kierowac wybierajac odtwarzacz ?
- basy natomiast sa piekne . jeszcze nigdy nie slyszalem tak pracujacej perkusji nie wspominajac o gitarze basowej ktora uwielbiam. specjalnie wyciaglem zakuzonych red hot chili peppers gdzie wlasnie ona niezle hula.
http://archiwumallegro.pl/lg_60pk250_plazma_60_152cm_fullhd_190watt_55cm-1202700762.html

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
NAD C356 to potężny piecyk już, raczej wątpię by było uzasadnione sprawdzanie na max. co on potrafi, kolumny mogą tego nie przetrzymać ;)
Z niskich rejestrów, muzykalności, zapasu mocy NAD słynie :)
A JBL'e to raczej tak mają, że cykają w górnych rejestrach przy głośniejszym graniu. Odejmij z sopranów, wyłącz loudness przy podgrzaniu volume, i załącz soft clipping, żeby JBL'e przetrwały grzanie NAD'a :)

LukeSky

Member
Bez reklam

Z tego co widzę, ale wiekowy już jestem więc popraw mnie jeśli się mylę. Wyjście audio masz tylko w formie cyfrowej. Za to masz wejścia HDMI akurat trzy, z czego jedno boczne. Zatem wszystko pasuje. Jeśli masz jednak wyjście analogowe to możesz sprawdzić czy tak to zadziała.

Moim zdaniem jednak jakościowo będzie bardzo nisko. DAC do NAD'a to o wiele wyższa klasa niż w TV i potrafi zdekodować także materiał 24/96. Czyli jeśli puścisz sobie z komputera flaca 24/96 po HDMI do TV a on przepuści bez ingerencji do wyjścia optycznego to Twój DAC to zdekoduje i dostaniesz HD AUDIO na wyjściu :)

W przeciwnym razie będzie robiony downsampling jeśli TV da radę lub na etapie źródła, czyli przykładowo już Twój player z PC. Dodatkowo z PC można do tego DAC zapiąć się przez USB i także wysyłać dźwięk cyfrowo - niestety konieczne jest manualne przełączenie, więc jak NAD stoi głeboko w szafce to dość uciążliwe.

W każdym bądź razie, możesz tutaj trochę poeksperymentować i nie ma tragedii. Nawet można powiedzieć że w pewien sposób doznałeś oświecenia :)

kondra1005

New member
trudno dostepny jest ten dac w uk. cena takze wysoka. jest faktycznie roznica pomiedzy produkcja nada a innymi ? poszperalem troche na allegro i widze ze jest w czym wybierac . z drugiej strony skoro jest tam wejscie na optyk to na pewno mozna dorwac cos takze z hdmi.
na ebay znalazlem cos takiego ( bez hdmi:) ): http://www.ebay.co.uk/itm/Beresford...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item232cda24b0
a jesli chodzi o cd to nad c515bee w znacznym stopniu odbiega od swojego drozszego kolegi ?

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
No nie wiem czy odtwarzacz C565 będzie robił za DAC'a. Prędzej jeśli szukasz rozwiązania zamiast DAC'a, to odtwarzacz BD NAD T567, jest małym kombajnem multimedialnym. Ale nie wiem czy spełni wszystkie Twoje założenia.

kondra1005

New member
ma miec wejscie cyfrowe tak aby za jego posrednictwem przeslac analog do wzmacniacza. z tego co widze T567 ma tylko wyjscie.
jesli c565 nie podola to w jakim celu wciska sie w niego wejscie optyczne?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

WiTT

New member
Bez reklam
Dobre pytanie, w teorii się zgadza, ciekawe czy odtwarzacz CD to prześle dalej po analogu.
Fakt - T567 nie ma wyjść analogowych, mój błąd.

Do góry