Jak do NAD'a to idź za ciosem.
C 546BEE CD Player - NAD Electronics
Raz że obsłużysz to pilotem ze wzmacniacza (więc żona będzie zadowolona). Dwa że idealnie spasuje się z tym modelem wzmacniacza.
Jeszcze co do twojego problemu, to mogę Ci zaproponować rozwiązanie pośrednie. Źródła, które masz pakujesz po HDMI bezpośrednio do TV. Z TV wypuszczać optykiem kabelek do wzmacniacza (konieczne będzie takie cacko:
http://nadelectronics.com/products/dac/MDC-DAC) a Sony do żyda.
Oczywiście są minusy o plusy, sam zdecyduj co jest czym
- tylko dwa głośniki (żona będzie zadowolona)
- musisz posiadać TV, który obsłuży tyle urządzeń ile masz po HDMI
- TV musi mieć także wyjście optyczne
- dodajesz do NAD super DAC'a, który zdekoduje Ci każdy cyfrowy bit
- kolejny pilot mniej na stoliku (żona jeszcze bardziej zadowolona)
- nie masz w domu pseudo kina domowego (jak zainwestujesz w lepsze kolumny to uznasz że wcześniej chyba byłeś głuchy że zdecydowałeś się na taki wariant jak masz teraz)
Dużo mniej problemów, mniej pilotów, mniej kabli. Wszystko gra i buczy, a porty tam gdzie być powinny się nie marnują tylko pracują. Oczywiście musi Ci ten wariant odpowiadać oraz musisz spełnić warunki opisane.
Jeśli się nie mylę to masz TV 3D z wyjściem optycznym, zatem jeden warunek spełniony. Urządzeń z HDMI masz trzy, więc skoro masz TV 3D to i pewnie masz dość wejść HDMI. Czyli wszystko masz - popraw mnie jeśli się gdzieś pomyliłem.
Masz świetny klocek NAD, proponuję zobaczyć jakiś film w stereo i sam ocenisz czy iść tą drogą.
Brakuje Ci tylko DAC + CD i jesteś w domu, DAC'a sobie spokojnie sam zamontujesz to wpięcie na taśmie jednego modułu.
Minusem tego zestawu jest fakt że wszystko co idzie przez TV wymusza włączenie TV by dźwięk przeszedł do DAC'a w NAD. Nie martw się dekoderami, na każdym urządzeniu możesz ustawić w jakim formacie dźwięk ma iść do TV przez HDMI, tak aby nie był problemu z dekodowaniem DTS itp.
Co także jest do sprawdzenia zanim coś kupisz.