NAD C356 NA C375 czy warto

bartfine

Member
Nieczytałem,ale ja juz tak mam że nieciesze się ze sprzętu jak od początku nie jest mój,jak z telefonem jedni kupią używke drudzy nigdy....co nie skresla oczywiście używek że są wybrakowane ale jakoś jak już płace to chce ujeżdzac samemu:))

Kejup

Member
Bez reklam
W takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak brać c375 póki są pieniądze i nie wyskoczą inne wydatki. Na pewno będzie poprawa dżwięku więc nie ryzykujesz zbyt wiele :)

P.S.
Lecę spać bo jutro na rano do pracy. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oj znalazł by się :) Kwestia czy by Ci brzmienie odpowiadało. Np. Atoll IN100SE - dla mnie znacznie lepszy od Nada C356 pod każdym względem. Lepsza też dynamika i bas (u mnie grał basem już od niskich poziomów głośności, oczywiście kwestia też kolumn) Wymaga niestety wygrzania. Jeśli lubisz dużo basu to można by też zerknąć na BC ACOUSTIQUE EX-332D. Ciekawie gra też Vincent SV-227. Wiadomo Nad bezpieczniejszy bo znasz już jego brzmienie.

Ostatnia edycja:

nadal

New member
Paweł dzięki za fajne opcje własnie je studiuje :)
Venom ja jestem z Bielska Białej zapraszam:)

he..., to trzeba było tak od razu ;-)
wal na Cieszyńską-tam masz sklep i salon odsłuchowy i tam jest wszystko.
Posłuchasz wszystkie Nad'y i co tam jeszcze i wszystko będziesz sam najlepiej wiedział ;-)
Pozdrawiam.

bartfine

Member
Nadów nie mają albo mają tyle co kot naplakal,odkąd nadami handluje audioklan nie mają z nimi umowy, przynajmniej jak tam ostatnio byłem tak było i nistety wiem ze właśnie tam będę musiał się udać aby coś więcej wiedzieć,jest tylko mały problem oni tam są strasznie odjechani niby mili ale mam tam zawsze dziwne uczucie jak juz jestem ☺.Niezabardzo umiem to określić ale czuje się dziwnie.Poprostu chyba odjechali kasowo co do klienta,i to nie jest tylko moja opinia.

Ostatnia edycja:

bartfine

Member
OK jęzeli ktoś może mi polecic jakiś wzmacniacz na który powinienem zwrócić uwagę to bardzo prosze, mojego nada c356 już pożegnałem a teraz mój budżet to max 6000zł i w tą granice celuje prosze o podpowiedz w co należało by pujśc :).Wymagania mam takie aby stopa była mocna już od niskich rejestrów głośności ale żeby nie stracic na muzykalnośći i scenie.

Ostatnia edycja:

Kejup

Member
Bez reklam
No to masz niezły problem bo w tej cenie jest tego trochę. Bez odsłuchu się nie obejdzie. Baltlab, Naim, Anthem, Advance acoustic, Vincent, Roksan itd. Życzę Ci abyś szybko trafił na swoje brzmienie. Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

bartfine

Member
Witam, jutro ide do salonu na pierwsze odsłuchy i zobacze na co mnie nakierują,w sumie sam jestem ciekaw co zaproponuja w cenie 5000-6000zł.

Ostatnia edycja:

PatyJa

New member
Mam te same kolumy Celany co Ty. Jak zgrywał się z nimi Nad? Czy mialeś moda? Zastanawiam się nad tym Nadem do moich Celanów. Aktualnie chodza z ampli HK AVR370.

bartfine

Member
Hej,moda nie miałem a zgrywał się bardzo fajnie napewno bedziesz miał kolosalną poprawe w stereo ale też zobaczysz jak ci ten wzmak poukłada dzwięk w celanach w tej cenie nie znam lepszego wzmacniacza więc polecam.

belushi

New member
bartfine

Tez jestem na etapie wymiany 356 na coś mocniejszego z racji kupna B&W CM9.
Słuchałem 375 własnie z nimi i tak nie do końca zrobił na mnie wrażenie.
Natomiast został jeszcze podpięty Moon Neo 220i. Niby 2x40 ale dużo lepiej napędził w/w komluny.
Transformator w tym Moon'ie ze 2 razy większy niż w Nadzie. Jeśli masz możliwość to spróbuj.

bartfine

Member
Jakis mały i słaby (40w przy 8ohms) ten moon :) naprawde był lepszy niz 375 który ma 2 x 150W Continuous Power przy 4 Ohms i 8 ohms.
200W, 365W, 500W dynamicznej mocy przy 8, 4 i 2 ohms.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bartfine tylko mocą się nie sugeruj. Nie słyszałem tego Moona, ale czytałem wiele opinii, że jest bardzo wydajny. Atolla IN200 też odsłuchaj.

Do góry