Nad 355bee

lentym

New member
Witam,
Jest w stanie mi ktoś napisać, czy warto zainteresować się tym Nadem???
Czy będę mógł do niego podłączyć SUB???
Docelowo chciałbym coś takiego połączyć z T748
Będę bardzo wdzięczny za opinie.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja odsłuchiwałem następcę 356bee. To dobre mocne wzmacniacze grające dynamicznie z dobrym basem. Dobrze się odnajdują w muzyce rockowej. Wszystko zależy od podłączonych kolumn. Raczej bym zestawiał ten wzmacniacz z kolumnami jaśniejszymi z szybszym basem. Co do suba to widzę, że ma pre-out więc nie powinno być problemu.

lentym

New member
Czyli dobry kierunek obieram.
Gdy parę dni temu odsłuchiwałem moje Tagi Slim Platinum to Nad zagał najfajniej z odsłuchiwanych amplitunerów.
Dlatego też kuszą mnie Nady.
A wydaje mi się, że ten 355BEE powinien dużo lepiej zagrać w stereo od odsłuchiwanego T757...
Pytam dlatego o podłączenie suba, że nie widzę na tylnej ściance we wzmaku oddzielnego gniazda na SUBa.
Potem dokupi się tylko T748 i powinien być piękny komplecik.
Oczywiście będę chciał odsłuchać tego 355bee na moich kolumnach przed zakupem.

ket23

New member
Wszystko oczywiście jest kwestią preferencji. Ja po odsłuchach zrezygnowałem z Nada na rzecz"japończyków" Wiele osób mówiło że do moich monitor audio jest idealny ale nie dla mnie. Mam wśród znajomych wielce szczęśliwych posiadaczy Nadów i oni za nic by się nie zamienili. Posłuchaj sprawdź alternatywy, wybierz to co ci podpasuje. Jasne że 355 zagra lepiej niż t757, choć słyszałem opinie że to kawał sprzętu.Sub powinno się dać podłączyć przez pre out, bez problemu

WiTT

New member
Bez reklam
Na ebay'u niemieckim chodzą w aukcjach prawie nowe w baardzo rozsądnych cenach NAD M3... yhh, marzenia :)

lentym

New member
No i wszystko wiadomo,Stałem się szczęśliwym posiadaczem NADa 355Bee.Po prostu zmasakrował mnie dźwiękiem. Źródłem był CD NAD 515 . Nie pomyślałbym że Tagi mogą tak brzmieć. Parę piosenek Bajmu zrobiło swoje.Wznak zagrał przestrzenie, z głębią, fajną sceną.Jestem naprawdę zadowolony i szczęśliwy.

WiTT

New member
Bez reklam
Hehe, a jak ja jako pierwszy połączyłem Platinusy z NAD'em, to się co poniektórzy nie mogli nadziwić się z takiego połączenia. :D coś czuję ze zapoczątkowałem "nowe zestawy" ;)

A w temacie - gratuluje dobrego zakupu. Gwarantuję że będzie cieszył wzmak dłuższy czas :) Zdradzisz czy dobrą cenę dostałeś? ;)

Do góry