wwalendzik
New member
Ku przestrodze! Kupowałem nowego sony x81 za poleceniami w wątku na forum. Sprzedawca namówił mnie na kalibrację. Mają w mediaku trzy jakieś poziomy, albo coś wpisują z kartki, albo robią od razu na sklepie, albo przyjeżdża jakaś inna firma do domu. Chciałem mieć od razu to skorzystałem z tego w sklepie chociaż i tak musiałem czekać na następny dzień, ale mam blisko sklep okęcie. Odebrałem i odpalam w domu a tam wszystko na 0 w ustawieniach. No a jak pytałem to mówili że ustawią wszystkie parametry. W ogóle to pytanie do Was czy jeśli po włączeniu TV włącza się kreator instalacji to ten TV w ogóle był włączany wcześniej? Bo coś mi nie pasowało od początku. Wyglądał jakby nie był rozfoliowany. I też nie mam żadnego raportu co obiecywali z ustawieniami ani nic. Tylko nabita usługa na paragon a ja się czuje nabity w butelkę. Na infolinii mówią żeby przyniósł TV do sklepu to sprawdą. Kpina! Mam targać 55" z powrotem! Ktoś może polecić jakąś firmę która zrobi tą kalibracje porzadnie w domu? Czy w ogóle nie warto?